Dosyalar raflarda kalmıyor

CİNAYET Bürosu’nda görev yapan ekipler uzun süredir çözülemeyen faili meçhul cinayet dosyalarını tekrar tekrar incelemeye alıyor. Aradan yıllar geçse de gözden kaçan bir ayrıntı, ya da gelişen teknoloji unutuldu gözüken cinayetin çözümünü sağlıyor.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği yetkilileri, faili meçhul dosyalara nasıl yaklaştıklarıyla ilgili şu bilgiyi veriyor:
“Faili meçhul her dosyayı tekrar tekrar inceliyoruz. Rapora dönüştürüp, başka bir arkadaşa tekrar veriyoruz. Sonra yine başka bir arkadaşa veriyoruz. Ekip ekip dosya belirli zamanlarda inceleniyor. Bu dosyalar unutuluyor sanılmasın. En son çözülen 21 yıllık cinayet bu örneklerden biri. Yıllar sonra çözülen faili meçhul cinayetlere örnekler de var. Ciddi cinayet kuşkusu olabilecek kayıplara bakıyoruz. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ile çalışıyoruz. Dosyayı birlikte alıp değerlendiriyoruz.”

Dosyalar raflarda kalmıyor

Haberin Devamı


KAYITLARA “KAYIP” DİYE GİRMİŞTİ
4 yıl önce kayıp olarak kayıtlara geçen Hediye Gülfidan Kara cinayeti de bu çalışmalar sayesinde aydınlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, sonuçlanmamış dosyalar üzerinde yaptıkları yeniden değerlendirmeler kapsamında, ailesinin 21 Ağustos 2012’de Boğaziçi Polis Merkezi Amirliği’ne kayıp müracaatı yapılan Hediye Gülfidan Kara’nın (35) dosyasını yeniden incelemeye aldı. Cinayet Büro’ya gelen dosyada Kara’nın kaybolma öncesinde irtibatta olduğu kişiler araştırıldı. Kadının çevresindeki birçok kişiyle birlikte, o dönem cezaevinde kalan imam nikahlı kocası Rasim Semetey (37) ve cezaevindeki arkadaşlarının da ifadesine başvuruldu. Cezaevinden de bilgi alındı. O tarihlerde, 2 çocuğunun babası Semetey’in açık cezaevinden izin alarak dışarı çıktığını tespit eden polis, arkadaşlarının da çelişkili ifadeleri sonrası dikkatlerini bu yöne yoğunlaştırdı. Savcılıktan izin alınarak yapılan operasyon kapsamında, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi özel harekat polislerinin de desteğiyle Bayraklı’da 2 ayrı adrese gidildi. Rasim Semetey ile birlikte kardeşi U.C.S. (34), annesi R.S. (60) ve cezaevinden arkadaşı E.Ç’yi (37) gözaltına aldı. Uzman ekiplerin sorguladığı şüpheliler, Kara’nın Rasim Semetey tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

Haberin Devamı

Dosyalar raflarda kalmıyor


KISKANIP ŞÜPHELENMİŞ
Sorgulanan Rasim Semetey, suçunu kabul etti. O gün izinli olarak cezaevinden çıktığını, buluştuğu Hediye Gülfidan Kara’nın cep telefonunu başka bir erkeğin araması nedeniyle kıskandığını söyleyen Semetey, “Başka kişiyle gönül ilişkisi olduğundan şüphelendiği” Kara’yı tartışma sonrası boğarak öldürdüğünü ve Pınarbaşı’nda ormanlık alana attığını anlattı. İfade sonrası polis ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri Pınarbaşı’ndaki ormanlık alanda, kadavra kokusuna duyarlı özel eğitimli 2 köpekle yaptığı aramada, kemik parçaları buldu. Kemikler DNA tespiti için Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilirken, “kasten adam öldürmek” suçuyla adliyeye sevk edilen Semetey tutuklandı. Diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Dosyalar raflarda kalmıyor


-SON-

Yazarın Tüm Yazıları