Seyirciye hava değişimi

Sezon boyu kapalı salonlarda sahnelenen tiyatro oyunları birer birer açık hava mekânlarına taşınıyor. Hangi oyun, nerede sahnelenecek baktık, yaz gecelerinin tadını çıkararak izleyebileceğimiz oyunlardan bir seçki hazırladık.

Haberin Devamı

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu

Seyirciye hava değişimi

Babamı Kim Öldürdü/Moda Sahnesi:
Edouard Louis’nin çok leziz, bir o kadar da sert ve gerçekçi metninin, Onur Ünsal’ın enfes oyunculuğuyla buluşması... Bir baba-oğul öyküsü, incelikli bir sistem eleştirisi... 3 Ağustos 21.00’de.

Deli Bayramı/DasDas:
Devekuşu Kabare’nin efsane oyununa Metin Akpınar’ın süpervizörlüğünde, DasDas ekibinden dinamik, eğlenceli bir yorum. Mert Fırat, Didem Balçın, Volkan Yosunlu, Alper Baytekin’li çekirdek ekibe, DasDas’ın genç kadrosu çok iyi performanslarla eşlik ediyor ve ortaya iyi bir güldürü çıkıyor.
10 Ağustos 21.00’de.

DOTOrmanda

Seyirciye hava değişimi

Haberin Devamı

İçimdeki Bal Porsuğu/DOT:
Elvin Aydoğdu’nun yazıp Özlem Daltaban’ın rejisiyle oynadığı bu tek kişilik kadın anlatısını, Kemerburgaz Kent Ormanı’nın büyüleyici bir köşesindeki DOT alanında izleyebilirsiniz. Orman, gece, yıldızlar ve ‘dünyanın en korkusuz hayvanını’, ‘içimizdeki bal porsuğunu aramaya’ dair bir kadın öyküsü… 30 Haziran, 21 ve 22 Temmuz saat 21.00’de.

Seyirciye hava değişimi

Kalabalık Duası/Fiziksel Tiyatro Araştırmaları:
Sanırım herkesin izlediğine emin olana dek önermeye devam edeceğim bu güçlü metni ve performansı. Hele ki ormanda bu tuhaf İstanbullu adamın kalbimize değen cümlelerini işitmek çok daha etkileyici olacaktır. Tolga İskit’in çarpıcı oyunculuğunu bir de ağaçların arasında izlemek kaçırılmayacak bir fırsat. 1 Temmuz saat 21.00’de.

ENKA Açıkhava Tiyatrosu

Seyirciye hava değişimi

Metin Akpınar’la Muhabbet: Gazeteci-yazar Zeynep Miraç’ın moderatörlüğünde usta isim Metin Akpınar’la buluşma fırsatı. Hem Akpınar’ın hayat yolculuğundan anekdotlar dinleyebilir hem de ikinci yarıda kendisine merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. 27 Haziran saat 21.15’te.

Haberin Devamı

Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit
Seyyar Sahne: Nezaket Erden, Latife Tekin’in ‘büyülü gerçekçi’ kült karakteri Dirmit’i sahneye çıkarıyor. Dirmit’in ta kendisi oluyor. Kadınlar adına kalbimizi sıkıştıran kararların verildiği bugünlerde bu topraklardan bir genç kadının varoluş öyküsü... 18 Temmuz saat 21.15’te.

UNIQ Açıkhava Tiyatrosu

Seyirciye hava değişimi

Aydınlıkevler/BKM: Demet Akbağ’ın 15 sene sonra seyirci karşısına çıktığı ve sahnede senenin yıldızı en çok parlayan oyuncularından Salih Bademci’yle buluştuğu oyun, 70’ler Ankara’sına duygu yüklü bir yolculuk. Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden, Serdar Biliş’in rejisiyle...
30 Haziran ve 23 Ağustos saat 21.00’de.

Zengin Mutfağı/DasDas: Büyük oyuncu Şener Şen, 40 yıl aradan sonra bir kez daha Vasıf Öngören’in müthiş oyunu ‘Zengin Mutfağı’nın aşçısı olarak karşımızda. Genç ve başarılı bir kadroyla sahnelenen yapım henüz izleyememiş olanlar için güzel bir yaz gecesi önerisi... 3 Temmuz saat 21.00’de

Haberin Devamı

Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro

Seyirciye hava değişimi

Yaşamaya Dair Dostlar Tiyatrosu:
Tiyatromuzun maraton koşucusu Genco Erkal senelerdir sahneyi paylaştığı usta isim Tülay Günal’la birlikte seyirciyi Nâzım Hikmet’in ölümsüz dizeleriyle buluşturuyor. Fazıl Say ve Zülfü Livaneli’nin müzikleri, şarkıları eşliğinde... 4 Temmuz saat 21.00’de.

Gomidas/Yolcu Tiyatro:
Ermeni müzik insanı, bu topraklardan çıkmış büyük sanatçı Gomidas Vartabed’in yaşamöyküsü ve kafasındaki, kalbindeki kocaman yaratıcı dünya, Ahmet Sami Özbudak’ın incelikli metni ve Fehmi Karaaslan’ın güçlü performansıyla sahnede. Oyuncuya 40 kişilik Lusavoriç Korosu eşlik ediyor. Son senelerin en iddialı yapımlarından. 22 Temmuz saat 21.00’de.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları