“Tatlış” bir şehir aktivitesi olarak İzmir Enternasyonal Fuarı

Haberin Devamı

HALA aynı şeyi tartışmaktan sıkılmadınız mı? Ben sıkıldım.
Her yıl kurduğunuz “ah nerede çocukluğumun fuarları, annem elimden çekiştirirdi, balon almaya giderdik, gazinolar vardı böyle büyük büyük Zeki Müren çıkardı... bla... bla...” cümleleri inanın bana İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan daha beter naftalin kokuyor.
Sonuçta Zeki Müren öldü, yıl 2015 oldu, çocuktunuz kazık kadar oldunuz, e Fuar da haliyle değişti tabii. Bir kere gelin şunu kabul edin, siz Fuar’ı değil, çocukluğunuzu özlüyorsunuz bu biir! Şu an 35 yaşında olduğunuzu farz edelim, 20–25 yıl öncesinin İzmir “şehirli” profili artık yok, sıkı göç aldı, bu şehir ve almaya da devam ediyor bu ikii! İEF bu şehrin simgesi beğenseniz de beğenmeseniz de düzenlenmeye devam edecek ve giden birileri mutlaka olacak bu da üçç!
Şimdi gelelim asıl meseleye. Yaklaşık 10 gündür İZFAŞ basın bürosu sürekli olarak Fuar ile ilgili içerik servis ediyor mail adresime. Ve baya iyi aktiviteler var bu yıl. Düşünsenize şehrin ortasında kocaman bir park var, orada her yaz eğlenceli bir şeyler yapılıyor. Çeşit çeşit yemekler satılıyor, konserler oluyor, lunapark var, imza günleri oluyor filan ama biz burun kıvırıyoruz. Al koy İzmir Fuarı’nı Hamburg’un, Madrid’in, Lizbon’un ortasına öle bayıla gider yedi düvel. O yüzden bu yılki Fuar’dan benim en hoşuma giden aktiviteleri sizin için derledim. Bir ara uğrarsınız. Bu öneriler; çocukluğumun en efsane geyiği “Fuarın altından elektrik telleri geçiyormuş o yüzden yürürken bu kadar yoruluyorsun”a hala inanan o çocuk ruhlu canım İzmirli okura gelsin.

Haberin Devamı

Garfield Live Show
Bu büyük sahne gösterisi İzmir’de ilk kez 84’üncü İEF sayesinde sahne alacak. 14 kişilik profesyonel ekibin yer alacağı gösteri 2 Eylül Çarşamba günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 20:00–21:30 saatleri arasında ücretsiz gerçekleştirilecek. Muhteşem danslar, özel kostümler, ses, ışık efektleri, zengin oyuncu ve dansçı kadrosuyla kahraman Garfield ve arkadaşı Odie, minik ziyaretçileri gizemli bir masalın içinde eğlenceli bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

“Tatlış” bir şehir aktivitesi olarak İzmir Enternasyonal Fuarı

Ücretsiz davetiyeler Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu ve İZFAŞ danışmadan temin edilebiliyor.

Bennu Yüz 25 Sergisi
Türkiye için değer oluşturan isimleri kendine özgü tarzıyla fotoğraflayan Bennu Gerede, “Bennu Yüz 25” başlıklı sergisiyle, 28 Ağustos – 6 Eylül tarihlerinde Kültürpark İzmir Sanat Merkezi fuayesinde sergilenecek.

“Tatlış” bir şehir aktivitesi olarak İzmir Enternasyonal Fuarı

Sergisi ile aynı adı taşıyan kitabındaki 125 portre içinden 50 adedinin sergileneceği Bennu Yüz 25 sergisinde; Orhan Pamuk, Türkan Şoray, Semiha Berksoy, Yaşar Kemal, İlhan Berk, Can Yücel, Abidin Dino, Muazzez İlmiye Çığ, Tarkan gibi farklı alanlarda Türkiye için bir değer oluşturan isimlerin portre fotoğrafları yer alacak.

Haberin Devamı

Ateş ve Sirk
Bu sirkte acımasızca kullanılan hayvanlar yok, ateş ve dansın büyüsü var. Ünlü Bulgar gösteri topluluğu Fireter, Rüya (Dream) isimli gösterisini 31 Ağustos akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sergileyecek. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’nin organizasyonuyla 84’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılacak topluluk izleyicilere bugüne değin görmedikleri tarzda bir gösteri izletmeye hazırlanıyor.

“Tatlış” bir şehir aktivitesi olarak İzmir Enternasyonal Fuarı

Akrobatik sirk ögeleriyle süslenmiş bir açık hava ateş gösterisi olan “Rüya” sergilendiği ülkelerde büyük beğeni topladı. Fireter Gösteri Topluluğu kendi alanında dünyanın en iyi topluluklarından biri kabul ediliyor.

Yazarın Tüm Yazıları