Ege’de baharı karşılamak için en iyi 5 rota

GEÇTİĞİMİZ haftalarda Hürriyet Seyahat’te, sevgili editörümüz Selim Onat öncülüğünde, 10 kişilik gezgin jüri ekibi, “Türkiye’de baharı karşılamak için en iyi 10 rota”yı seçtik.

Haberin Devamı

Ege’de baharı karşılamak için en iyi 5 rota

Ben de size bu yazıyı süzgeçten geçirerek, Ege rotalarını da ekleyerek küçük bir yolluk paket hazırladım bu hafta. Herkes üzerine kendi rotasını da eklesin diye. Çıkın, koşun, dağlara bayırlara vurun. Berbat, soğuk, gri, acımasız, kan ve göz yaşı dolu bir tünelden geçtik, belki bahar iyi gelir hepimize!

 

ADRENALİN DOLU YAMAÇ PARAŞÜTÜ; BABADAĞ
Adrenalin tutkunuysanız ve hala Türkiye’nin yamaç paraşütü mabedine gitmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Baharda ısınan havayla birlikte deneyimli yamaç paraşütü eğitmenleriyle, kendinizi 2 bin metreden aşağıya bırakın ve Ölüdeniz manzarasının tadını çıkarın. Hava şartlarına göre yarım saatle bir saat arasında Belcekız Plajı’na iniyorsunuz. Yazın ilk sıcağını ve doğanın uyanışını havadan seyretmek harika. (Not: Benim hayat boyunca yaptığım en güzel 3 şeyden biri Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlamak oldu, detayları hz google’a ‘bahar akıncı yamaç paraşütü’ yazarak aratabilirsiniz.)

Haberin Devamı

Ege’de baharı karşılamak için en iyi 5 rota

 

BİR RÜYA ADASI; CUNDA
Tarihi Rum evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, plajları, butik otelleri ve sahildeki restoranlarıyla geldiniz mi gitmek istemeyeceğiniz bir yer. Adadaki doğa yürüyüşleri Ege esintisiyle daha da güzel oluyor. Korunmuş tarihi yapılara, özellikle Taksiyarhis, Agios Yannis ve Panaya kiliselerine uğrayın. Zeytinlikler arasında köylere gidip halkın arasına karışın. Yeldeğirmenlerine de çıkın.

 

CENNETTEN YAPILMIŞ YARIMADA; DATÇA
Bahar Datça’da başka yaşanıyor. Salep çiçekleri, papatyalar, mor salkımlar açıyor... Ama Datça’yı diğer yerlerden ayıran asıl özellik mavi bayraklı plajlarında sabah çarşaf gibi olan deniz. Çiçek, özellikle doğal orkide ve palmiye meraklısıysanız Datça, baharı karşılayacağınız en güzel yerlerin başında. Deniz manzarası ve günbatımı da eşsiz. Tekir Burnu’ndaki dönemin büyük buluşu olan güneş saatinin de olduğu Knidos Antik Kenti’ne mutlaka gidin.

Haberin Devamı

Ege’de baharı karşılamak için en iyi 5 rota

 

HİÇ BOZULMAMIŞ HAZİNE; BİRGİ
Denizciliğiyle ünlü Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan Birgi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde. Birgi baharda muhteşem. Gezilecek yerler arasında, eski Birgi Evleri, muhteşem mimarisiyle Çakırağa Konağı, Aydınoğlu Mehmet Bey Camii, Aydınoğlu Hamamı, Sandıkoğlu Konağı var. Meydan da buz gibi bir karadut suyu içip Birgililerle yarenlik etmeyi de unutmayın.

Ege’de baharı karşılamak için en iyi 5 rota

 

AZ BİLİNEN BİR MÜCEVHER; ESKİ GÜLLÜBAHÇE
Aydın’ın Söke ilçesinden 18 km uzaklıkta olan Eski Güllübahçe; ilk görüşte aşkın tanımını yeniden yapıyor. Ege’nin belki de en güzel köy meydanına sahip olan Eski Güllübahçe, 40–45 yıl önce terk edilmiş. Ancak instagram meraklıları için nisan sonu ve mayıs başında olağanüstü kareler veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları