Bir şehri sevme sebebim, İzmir Festivali

BENİ bu hayatta sakinleştiren yegane şey o, müzik...

Haberin Devamı

En öfkeli, en mutsuz, en kaygılı anlarımda koynuna başımı soktuğum, sakin limanlarında nefes aldığım, sonra ha gayret yoluma devam ettiğim... Hele Uluslararası İzmir Festivali, resmen koca bir şehri sevme sebebim! İzmir’e koşa koşa gitme sebebim...

Festival, Joshua Bell ile başladı daha ne olsun...
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 30. Uluslararası İzmir Festivali, 17 Mayıs gecesi, dünyaca ünlü keman virtüözü Joshua Bell’in konseriyle başladı. Kent halkının sanatsal beğenisinin yükselmesinde önemli bir rol oynayan, nitelikli programlarıyla kendi seyircisini yetiştiren Festival, otuzuncu yılını çok değerli sanatçı ve müzisyenlerle kutluyor.

Bir şehri sevme sebebim, İzmir Festivali

Haberin Devamı

“One stage”e gel
Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 25 Mayıs Çarşamba günü “One Stage” projesi ile ilk kez aynı sahnede buluşacak. Saat 21:30’da AASSM’de yapılacak konserde her iki kurumun tarafından Festival için bestelenen eserler değerli icracıları tarafından seslendirilecek. Konser halka açık, davetiyeler AASSM’deki İKSEV gişesinden alınabilecek.

Bir şehri sevme sebebim, İzmir Festivali

Paco Pena ile yeniden
Flamenco gitarın efsane ismi Paco Pena, uzun bir aradan sonra tekrar Uluslararası İzmir Festivali’nde. Pena ve Grubu, Flamencura Projesi ile 14 Haziran’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunu dolduracak izleyicilerini Flamenco felsefesinin derinliklerine götürmeyi vadediyor. İspanya’nın tutku ve sıcaklığının dans ve müziğin büyüsüyle buluştuğu Flamencura’da bu müziğin ve dansın en iyileri Paco Pena ile aynı sahneyi paylaşacak.

Sinemanın büyüsü Celsus Kütüphanesi’nde
20 Haziran’da Celsus Kütüphanesi sıradışı bir konsere sahne olacak. Müzik dünyasına trompeti bir solo enstrüman olarak kabul ettiren, ünlü bestecilerin adına eserler bestelediği Mauro Maur, Festivale sinemanın büyüsünü taşıyacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Mauro Maur’a Kanadalı piyanist Francesca De Clossey eşlik edecek. Maur ve De Clossey, Morricone, Piccioni ve Rota’nın sinema tarihine geçen film müziklerine unutulmayacak bir Celsus gecesinde yeniden can verecek.

Haberin Devamı

Bir şehri sevme sebebim, İzmir Festivali

ALTIN VURUŞ; Viyana Senfoni Orkestrası
30. Uluslararası İzmir Festivali altın vuruşunu, yani kapanış konserini 25 Haziran’da Efes Antik Tiyatro’da Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Temelleri 1900’de atılan Viyana Senfoni Orkestrası, Efes konserinde günümüzün en iyilerinden, Alman-Japon piyanist Alice Sara Ott’a eşlik edecek. Ott, Liszt’in 2 numaralı piyano konçertosunu, Orkestra ise Çaykovski’nin “Fırtına” fantezi uvertürü ile Dvorak’ın 7. Senfonisini seslendirecek. Festivalin tüm programı; www.iksev.org sitesinde, biletler ise www.biletix.com adresinde.

Yazarın Tüm Yazıları