Bana enginarlarla gel İzmir!

YA da dur ben sana geleyim... Zaten o kadar özledim, o kadar özledim ki, burnumun direği sızlıyor ha bire.

Haberin Devamı

Baha gelmiştir Kordon’una, Konak Pier’ine, Balçova’na, dağlarına, denizine, insanına şimdi... Hele Urla, hele enginar festivali. 26 Nisan’da önce Hürriyet yazarları #İzmiriKeşfet sloganı ile şehrin altını üzerine getirecek, sonra da ben soluğu Urla’nın çarşılarında ve enginar pazarlarında alacağım. Bakın festivalde bu yıl neler var...

Şifa kaynağı enginar, uluslararası Michelin Yıldızlı şeflerin elinde dünya mutfağı lezzetine dönüşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Reseau Delice Dünya Gurme Şehirler Birliği tarafından bu yıl 28 - 30 Nisan arasında 3’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Urla Enginar Festivali’ne dünyanın 10 farklı kentinden 25 ünlü şef, Ege’nin vazgeçilmez lezzeti enginarı yeniden yorumlayacak.
Urla Cumhuriyet ile Malgaca meydanlarında kurulacak atölyelerde, Paris, İtalya, Beyrut, Belçika, Tunus, Girit, İtalya, İsveç ve Türkiye’den ünlü şefler, vücut hücrelerini yenileyen, kolesterolü düşüren, romatizma şikâyetlerini azaltan, sindirim sistemine katkıda bulunan enginarı tariflerine katacak. Türkiye’nin En İyi Festivali ödülüne layık bulunan etkinlikte, Urla yüz binlerce kişiyi ağırlayacak.

Haberin Devamı

Bana enginarlarla gel İzmir


ÜÇ GÜNLÜK FESTİVAL
İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü, Uluslararası Enginar Festivali Direktörü, Reseau Delice İzmir Temsilcisi Sırma Güven, Urla sokaklarında birbirinden lezzetli enginar yemeklerinin dünyaca ünlü eğitmen şefler tarafından yapılacağını belirterek, “Festival boyunca Urla’nın bütün sokakları atölyeler, mutfak sohbetleri, müzik dinletileri ile şenlenecek. Üç gün boyunca 65 atölye ve sanat çalışmaları olacak. Dünya Gurme Şehirler Ağı’na üye olan kentimizde festival süresince Fransa, Fas, Belçika, Tunus, Stockholm’den gelecek şeflerle Türk şeflerimiz sakız enginara kendi yorumlarını getirecek” dedi.

Bana enginarlarla gel İzmir

Haberin Devamı


Enginarı hiç böyle yediniz mi?
FESTİVALE, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefleri Tolga Kamiloğlu, Joseph Viola, Rudolf Van Nunen ile Wolfgag Goedl, Murat Yıldız, 2 Michelin Yıldızlı Michel Portos, Maksut Aşkar, Geovani Pollaina, Georges Dakak, Eugenie Guillermin, Issam Rhachi, Khalal Yasin, Çiğdem Seferoğlu, Aylin Yazıcıoğlu, Ahmet Güzelyağdöken, Kemal Demirasal, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit’in tarifleriyle katılacak. Şeflerin kurulacak yerel pazardan sakız enginarlar alacağız, geleneksel ve yeni yorumlarla bize sunacaklar. Eski tarifler ve göç mutfağı atölyelerinin Urlalılar tarafından uygulamalı olarak festival süresince gençlere aktarılacak, bu tariflerin arşivlenmesi sağlanacak. Kısacası, 28-29-30 Nisan tarihlerinde haydi Urla’ya...

Yazarın Tüm Yazıları