Zeynep Tanrıkul ve Zuhal Çınar Elmasulu ile 5 Soru 5 Cevap

İki başarılı mimar, sevgili Zeynep Tanrıkul ve Zuhal Çınar Elmasulu ile mimari tasarım ofislerinde bir araya geldik. Dönemsel olmaktan çok zamansız olana karşı ilgileri ortak dilleri olmuş. Çok keyifli, içerisinde kendinizi kaybedeceğiniz bir tasarım mağazaları var. Sizi alıp çok uzak yerlere götürüyor, zamansızlığı hissettiriyor ve en önemlisi birçok tasarımın el işciliği olması ise ayrı hoşluk katıyor. Zeynep ve Zuhal hanım eski iki arkadaş. Aynı yöne bakmaları, aynı zarafette olmaları ise başarının bir göstergesi dedirtiyor...

Haberin Devamı

Zeynep Tanrıkul ve Zuhal Çınar Elmasulu ile 5 Soru 5 Cevap

1-İki başarılı iş ortağını tanıyabilir miyiz?


Zeynep Tanrıkul: Mimarlık eğitimi almış iki ortak, 10’ar yıllık tecrübelerimiz sonrası, 2000’de mimari tasarım ofisi olarak yola çıktık. 2015’de kendi tasarımlarımızla Z mix’i kurduk. Zaman içinde çok sayıda sevdiğimiz tasarımcının işlerini çatımız altında topladık. Hep gönlümüzde yeri olan, ruhumuza dokunan işleri seçtik. Aynı duyguları paylaştığımız müşterilerimizle Nişantaşı mağazamızda ve zmix.com.tr adresinde buluşmaktan mutluyuz.

2-Markanızın hikâyesi nasıl oluştu?

Zuhal Çınar Elmasulu: Farklı tarzları ortak bir dilde buluşturmak bizim mimari projelere yaklaşımımız. Dönemsel olmaktan çok zamansız olana karşı ilgimiz. Markamız da bu hikâyenin bir parçası.

Haberin Devamı

3- Evlerimizi dekore ederken neleri dikkate alalım? Neler tavsiye edersiniz?

Zor yerden gelen soru. Neyi sevdiğinizin, nasıl bir mekânda mutlu olabileceğinizin araştırmasını yapmak önemli. Bir fotoğrafta gördüğünüz mekânın nesi hoşunuza gidiyor, onu bulursanız cevap da orada.

4- Modayı nasıl yorumlarsınız?

Moda, kelime anlamı olarak popüler olan, gündemde olan demek. Beceri, yorumlamak kısmında. Tutarlı bir tarzınızın olması ve moda olan renklerin ve formların sizin verilerinizle uyumunu yaklayabildiğiniz bir formül yaratabilmek ise bir sihir.

5- Pandemi neleri değiştirdi? Sizin işinizde en çok nelere yatırım yapılıyor?

Pandemi hayata bakışı epey değiştirdi. Son sürat koşarken hız kestik, evlerimize döndük ve evlerimizi gördük. Bu nedenle ev dekorasyonu ile ilgili konulara yatırım arttı.

Zeynep Tanrıkul ve Zuhal Çınar Elmasulu ile 5 Soru 5 Cevap
BAYRAM VALİZİNDE NELER OLMALI

Uzun bir bayram tatili başladı. Şimdiden siz sevgili okurların bayramını kutlar, sağlık ve huzurla geçmesini dilerim... Peki bayram valizimize neler almalıyız:
-Kaç gün kalacaksanız ona göre düzenleme yapın.
-Tek parça elbise, tulum hayat kurtarır. Altına, üstüne ne giyeceğiniz derdi olmaz.
-Nikky Mc Bridget’in tek parça elbiseleri.
-Düz sandaletler ve plaj için Havaianas yer kaplamaz ve ağırlık yapmaz.
-Jean şort, beyaz, gri tshirt.
-Mayolarımız, beyaz ve mavi boyfriend gömlekler, pareo, kimono.
-Küpeleriniz.
-Şapka.
-Cilt bakım ürününüz ve güneş kreminiz.

Zeynep Tanrıkul ve Zuhal Çınar Elmasulu ile 5 Soru 5 Cevap

Yazarın Tüm Yazıları