Umay Villa ile 5 soru 5 cevap

Bedeninin içinde mutluysan stil sahibisin demektir.

Haberin Devamı

Umay Vil­la... ‘Pilates ve detoks’ denince akla gelen ilk isimlerden biri.
Ve tabii, ünlülerin de ‘pi­la­tes ve detoks uz­ma­nı.’
“Yağ oranınızı düşürüp, kas oranınızı artırın” dediği ‘5 GÜNDE -3 KG DETOKSLARI’ adlı kitabı çok ses getirdi.
Her şeyden önce çok başarılı ve disiplinli. Stil sahibi güzel de bir kadın.
Tüm bunlar bir yerde toplanınca, sevgili Umay Villa’ya “Acaba hangi 5 soruyu sorsam” diye bir hayli düşündüm.
Pi­la­te­s, de­tok­s, sağlıklı zayıflama derken stil ve modayı da konuştuk.

Sağlıklı beslenme, sağlıklı güzellik, sağlıklı fit görünüm... Tüm bunlar nasıl başarılır?

Bana göre sağlıklı beslenmek, abartısız spor ve çok katı kuralların olmadığı yaşam şeklidir. Yağ oranının 15’i geçmediği vücut, saat 16.00’dan itibaren karbonhidrat ve tatlının kesilmesi, metabolizmayi hızlandırmak için kardiyo egzersizleri, vücudun şeklini güzelleştirmek, fazlalıkları törpülemek için yapılan pilates ve yoga... Tüm bunlar sağlıklı ve fit bir vücut için yeterlidir. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı fit görünüm zaten bizleri sağlıklı güzelliğe kavuşturuyor.

Umay Villa ile 5 soru 5 cevap

Sizin pilates ve detoks yolculuğunuz nasıl başladı?

1996 yılıydı. Viyana’da kızıma hamileyken, normalin üstünde kilo almıştım. Doğumdan sonra sıkı spor yapmaya başladım, fakat beslenme kısmı da önemli olduğu için diyetisyenden de destek almaya karar verdim. Önüme çok uzun, çok sert, çok sıkıcı menülerin olduğu diyet listeleri konulduğunda 1-2 gün yaptıktan sonra bırakıyordum. Sonunda kendi söküğümü kendim dikmeye karar verdim ve sadece hobi olarak katıldığım onlarca workshop’ta öğrendiklerimle kendi menülerimi kendim hazırlamaya başladım. Hafta sonları herkes gibi sosyalleştiğimiz, dışarıda yemek yediğimiz zaman olduğu için her hafta pazartesi-cuma arasında spor destekli detoksumu yapıyor, 2-3 kg kadar verip hafta sonu çok fazla ipin ucunu kaçırmadan istediğimi yiyip içiyordum. Bu şekilde devam ederek 3 ay içerisinde doğumdan önceki halimden daha fit, daha ince ve daha sıkı bir vücuda kavuştum. Ve 2013’te, sosyal medyada takipçilerimden biri 2 çocuğa rağmen nasıl böyle ince olduğumu sordu. Kendi hazırladığım detokslarımın olduğunu söylediğimde ise çok sayıda istek geldi. Instagram’da bir anda çok büyük bir grup kuruldu ve 5 günlük detokslarımdan birini yaptırdım. Çok farklı yaş gruplarından çok farklı rahatsızlıkları olan bu insanlar, normal bir diyet ile 1 ayda verebilecekleri kiloları verince inanamadılar. Her hafta grup halinde farklı bir detoks yaptıra yaptıra bu günlere geldim ve ‘menokg’ adındaki aplikasyonumuzda şimdiye kadar 60 binden fazla kişiye detoks yaptırdım. Halen de yaptırıyorum.

Umay Villa ile 5 soru 5 cevap

Stil sahibi olmak için ‘fit bir görünüm’ ne kadar önemlidir?

Stil sahibi insanları ben hep öz güveni yüksek, bedeni ve ruhuyla barışık, hayal gücü yüksek, başkaları için değil kendi için giyinen, gezen, konuşan ve davranan insanlar olarak görürüm. Bence stil sahibi olmak için öncelikle sahip olduğumuz beden ile, dış görüntümüz ile mutlu olmak gerek. 45 kilogram veya 85 kilogram fark etmez. Bedeninin içinde mutluysan “less is more” diyorsan, sürünün içinde kara koyun olmaktan rahatsız olmuyorsan, fark eden ve fark edilen isen stil sahibisin demektir.

Haberin Devamı

‘5 GÜNDE -3KG DETOKSLARI’ adlı bir kitap çıkardınız. Herkes şunu merak ediyor. 5 günde 3 kilo verebiliyor muyuz? Ve nasıl?

Evet, verebiliyorsunuz. Hem de yağdan veriyorsunuz. Hatta 3 kilogramdan fazla verenler de oluyor. Neyi, ne kadar yediğin değil; neyi ne zaman yediğin ve öncesinde veya sonrasında yaptığın spor önemlidir. Detokslarımın başarısının sırrı buradadır. Diyette/detoksta “bu hayatta olmaz” diye düşündüğünüz her şeyi detoks menülerimde bulabilirsiniz. Menülerde gramaj vermiyorum. Buna yapanlar karar veriyor. Günde 1-1.5 saat kadar egzersiz var. Gece uykusu özellikle saat 23.00-04.00 arası çok önemli, bunu istiyorum. Metabolizmanın hızlanması için erken kalkılmasını istiyorum. Akşam yemeğinden sonra sadece sıvı tüketimi istiyorum.

Haberin Devamı

Son sorum. Mottonuz?

Yemek yemek, üstelik iyi bir yemek yemek terapi gibidir. Mesela güzel bir ortamda, güzel bir akşam yemeğinde, acı çeker gibi tatsız tuzsuz bir salata tırtıklayarak geceyi mahvetmek yerine istediğini ye ama sonra bedelini öde. Bu hem benim mottomdur hem de detokslarımı yapan binlerce insana prensipte aşılamaya, öğretmeye çalıştığımdır.

AYSUN KABA’YA SORUN

SORU: Bahar geliyor ve gardırobum karmakarışık. Sabah kalktığımda ne giyeceğimi bilemiyorum. Neleri kaldırıp, neleri bırakmalıyım?
Zeynep ÖZGÜR
CEVAP: Sevgili Zeynep Hanım. Bahar ayı yenilenme ve detoks ayıdır. Yavaş yavaş trençkotlar, deri ceketler, deri montlar ve zamansız ceketler yerini almalı. Safari kanvas gömlekler ve jean gömlekler, ceket görevi üstleniyor.
Şallar garanti parçalarımızdır, onlar hep olmalı. Deri pantolon, jean, kumaş pantolon ve kargo pantolon bu mevsimde en çok tercih edilen ürünlerdir. Tişörtler, ceket içlerinin en yakın arkadaşlarıdır. İnci kolyeler onları zarafetle süslemeli... Kalın kazaklar, peluşlar ve yün atkılar yavaş yavaş kışlık dolap tarafına doğru gitmeli.

Haberin Devamı

MODADA MART AYI

Haydi! Yenilenme ve güzelleşme ayına hoş geldiniz...

MERCEDES-Benz Fashion Week Istanbul’un 13’üncü sezonu, 19-22 Mart tarihleri arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin (PSM) ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu yıl da birbirinden iddialı marka ve tasarımcılar Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonlarını sergileyecekler. Etkinlik kapsamında koleksiyonlarını sergileyecek olan marka ve tasarımcılar arasında Arzu Kaprol, Aslı Filinta, Belma Özdemir, Brand Who, Cele-Brand, Ceren Ocak, Çiğdem Akın, Clımber, Damat, DB Berdan, Emre Erdemoğlu, Emre Pakel, Exquıse, Ezra Tuba, Giray Sepin, Gökhan Yavaş, Gülçin Çengel, Guntas, Hemıngton, House Of Ogan, Karma 1:Selen Akyüz&Thırd, Kiğılı, Kıth&Kın, M.O.F.C. Eda Güngör, Mehtap Elaıdı, Meltem Özbek, Mercedes-Benz Presents Özgür Masur, Miin By Kadir Kılıç, Murat Aytulum, New Gen By IMA, Önder Özkan, Özlem Erkan, Özlem Kaya, Özlem Süer, Şebnem Güntay, Sudı Etuz, Tuba Ergin, W-S-M yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları