TV ekranında sade olmaktan yanayım

Elçin Ateş Ersoy...Genç, güzel, başarılı bir sunucu ve spiker. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Elçin Ateş Ersoy, yüksek lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nde tamamladı. Annelik Sanatı Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini sürdüren Ersoy, birçok kanalda sunuculuk yaptı. Şimdi ise FOX TV’de başarılı kadınların başarı hikâyelerine yer verdiği güzel bir programla izleyicilerin karşısında. Televizyon programlarını beğeniyle, dikkatle takip ettiğim sevgili Elçin ile modaya ve hayata dair güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

ELÇİN ATEŞ ERSOY İLE 5 SORU 5 CEVAP

TV ekranında sade olmaktan yanayım

1-Neler yapıyorsunuz?

Yeni bir heyecan içindeyim son zamanlarda. FOX’ta, Kadının Eseri adlı bir programa başladım. Türkiye’nin başarılı kadınlarının ilham veren hikâyelerini ekranlara getiriyoruz. Çok iyi bir başlangıç yaptık, çok şükür. Tepkiler harika, o yüzden ayaklarım yerden kesik bu aralar. 3.5 yıllık Habertürk macerasının ardından, yine kendimi ilk andan itibaren yuvamda gibi hissettiğim bir kanalda olmaktan dolayı mutluyum.

2-Programınıza hazırlanırken nelere dikkat edersiniz? Stil danışmanıyla çalışıyor musunuz?

Programa hazırlanırken genellikle her ayrıntıya hâkim olmaya çalışıyorum. Harika bir ekibe sahibim, bu da benim en büyük şansım. Sevgili Derya Balkan ile çalışıyorum. İlk andan itibaren enerjimiz tuttu Derya ile. Benim için önemli bir detay bu. Genellikle yalın bir şıklık yakalamaya çalışıyoruz, abartıdan uzak ve tabii rahat bir stil.

3-Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Sadeleşmek, fazlalıklardan kurtulmak stilimin ana hatlarını oluşturuyor. Rahatımdan ödün vermemeye çalışıyorum. Kıyafetle bütünleşmek ve içinde kendimi özgür hissetmek önemli benim için. Fazla desen sevmiyorum, renklerden kaçmıyorum, özellikle yaz aylarında.

4-Televizyonda hangi renkler ve desenler daha dinamik gösteriyor? Hangi renkler, desenler yorgun ve daha yaş almış gösterir?

İzleyicinin dikkatini dağıtmamak ve asıl odaklanılması gereken konuya dikkati toplamak için fazla hareketli, desenli kıyafetlerden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca çizgili, karışık renkli kıyafetler, ekranda ‘tarama’ denen bir görüntü kirliliğine neden olabildiği için de tercih etmiyoruz. Ben ekranda her zaman sade olmaktan yanayım.

5-Mottonuz?

Andre Gide’nin bir sözü var, çok severim: “İnsanın hayatı, insanın hayalidir.” O yüzden hayal kurmaktan ve hayallerimin peşinden gitmekten hiç vazgeçmem.

AYSUN KABA’YA SOR

Haberin Devamı

SORU: 42 bedenim, biraz göbek kısmım var, belim ve bacaklarım kalın. Bir kır düğününe katılacağım nasıl giyinmeliyim?
Burcu DOĞAN

Haberin Devamı

CEVAP: Burcu hanım, asimetrik elbiseler tercih edebilirsiniz, uçuşan uzun elebiseler kalın bacakları gizler. İkinci tercih ise ince askılı bir elbise ve üzerine aynı kumaştan, aynı renkten ceket görünümlü yelek hem belin kalınlığını hem de göbeği gizler. Kır düğününe ayakkabı tercihiniz kesinlikle ya düz sandalet ya da dolgu topuk olmalıdır. Sevgiler.

Yazarın Tüm Yazıları