Takım elbiseyi seçmek kadar korumak da önemli

Bir erkek için en önemli giysiler arasında kuşkusuz takım elbise geliyor. Takım elbiseyi seçmek kadar, onu korumak da çok önemli. İşte aldığınız takım elbiseyi uzun yıllar kullanmanın yolları...

Haberin Devamı

 


Takım elbiseyi seçmek  kadar korumak da önemli
Takım elbiseleri uzun zaman düzgün ve temiz giymek için nasıl korumalı
ve bakmalıyız?
1- Takım elbisenizi çok sık kuru temizlemeye vermeyin. Kumaşta
incelmelere sebep olabilir.
2- Toplam beş takım elbiseniz olursa, değiştirip giyildiğinde çok uzun
bir süre sizi yarı yolda bırakmaz.
3- Her gün dışarıdan geldiğinizde uzun bir süre havalandırmak,
temizlik bakımından çok işe yarayan bir yöntemdir.
4- Tahta askı kullanın, köşeleri yuvarlatılmış olanları tercih edin.
5- Takım elbisenizi düzenli olarak fırçalayın, böylelikle ömrünü de uzatırsınız.
6- Uzun saatlerden sonra kırışıyorsa buharda açma yöntemini uygulayın. Bunu duş alırken banyonun bir kenarına asarak da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Takım elbiseyi seçmek  kadar korumak da önemli

GÜLNUR GÜNEŞ’LE 5 SORU 5 CEVAP

BAŞARILI tasarımcı Gülnur Güneş, genç yaşında yurt dışında yaptığı defilelerle adını sıkça duyurması, Türkiye’nin starı Tarkan’ın da giydiği kostümlerinde kendisinin imzası olması, bir çok ünlü isimlerle çalışması ve beğenilmesi büyük başarı. Moda yolculuğunu, stili, hayallerini ve bir çok konuyu konuştuk.
1. Gülnur Güneş modayı nasıl yorumlar?
Moda benim için her zaman bir tutku. Çok değişken çok zengin bir dünya moda. Herkes kendi stilini oluşturabilir ve bir akım başlatabilir aslında. Hiçbir zaman bir kalıba sığdıramadığımız, her gün yeni bir detayla tüm alışılmış tabuları yıkan bir dünya. Avantajları kadar dezavantajları da çok elbette özellikle dijital bir çağda yaşadığımızı düşünürsek bir stilin trend olması hiç de zor olmuyor. Bu yüzden tasarımlarımda zamansız parçalar yaratmayı çok seviyorum. Kuralsızlık benim tasarım felsefem diyebilirim.
2. Ünlü sanatçı Tarkan tasarımlarınızı giydi. Bir starla çalışmanın zorlukları var mı? Ve keyifli yanları?
Evet bu sene Avrupa turnesi için Tarkan ile çalıştık. Geçtiğimiz sene de Harbiye konserleri için çalışmıştık. Bir star ile çalışmak son derece keyifli. Tarkan’ın mütevazı tavrı ve eğlenceli yapısı ile provalarımız çok güzel geçiyor. Bu ikinci çalışmamız olduğu için artık ne istediğini biliyorum ve onun için tasarımlarımı hayata geçiriyorum. Tasarımlarımı beğenmesi, sahnesi üzerinde görmek beni mutlu ediyor.
3. Stil sahibi olmak isteyen kadınlarımıza neler önerirsiniz?
Kesinlikle moda diye bir ürünü almamaları. Vücudunuzu tanıyarak alışveriş yapmalısınız, birinin üzerinde beğendiğiniz bir parça sizde aynı durmayabilir, bu sizi mutsuz eder. Her zaman kendi vücut oranınıza uygun kalıpları, desenleri, kumaşları tercih etmelisiniz. Stilinizi yansıtmayan detayları sadece moda olduğu için tercih etme ihtiyacı duymamalısınız. Sezonların çok geniş yelpazeleri oluyor, eminim ki herkes kendi stilini yansıtacağı parçaları bulabilir.
4. Türkiye’de kimleri stil buluyorsunuz?
Arzu Sabancı, Gülşen, Derin Mermerci, kız kardeşlerim stilini özgün bulduğum kişilerden bir kaçı diyebilirim.
5. Kadınlarımız alışverişe çıktığında nelere yatırım yapsınlar?
Ben genellikle klasiklere yatırım yaparım, hemcinslerime de bunu tavsiye ederim. Çünkü moda sürekli kabuk değiştiren bir dünya ve eğer yatırım derecesinde parçalar alacaksak bunlar zamansız olmalı. Elbette sezon trendleri de alınmalı stilinizi yansıtıyorsa ama zamansız parçalar her zaman hayat kurtarır.

Haberin Devamı

 Takım elbiseyi seçmek  kadar korumak da önemli

AYSUN KABA’YA SOR

Gardırobumda olması gerekenler nelerdir? Alışverişte nelere öncelik vermeliyim?

Nazmiye Umman

Nazmiye hanım ilk önce ihtiyaca göre, nelere ihtiyaç varsa onları listeleyip alışverişe öyle çıkın. Tek parça elbiseler hayat kurtarır. Kalem etek, sigarett pantolon, İspanyol paça pantolon, jean pantolon, smokin ceket, beyaz gömlek, siyah, beyaz, gri renkte basic tshirtler...

Yazarın Tüm Yazıları