Stil, zevkimizi ve seçimimizi yansıtır

Zeynep Süleyman, moda sektörünün sevilen isimlerinden ve birbirinden güzel kıyafetlere imza atan bir tasarımcı. Başarılı tasarımları dikkat çeken Süleyman, şıklığı ve sadeliği buluşturduğu tasarımlarında, stil sahibi ve etkileyici bir görünüm kazanmak isteyenlere kolaylık sağlıyor. “Hayal et, üret ve tamamlan!” düşüncesiyle tasarımlarını oluşturan sevgili Zeynep Süleyman, “Her kişinin stili kendi zevkini ve seçimini yansıtır” diyor.

Haberin Devamı

Stil, zevkimizi ve seçimimizi yansıtır

ZEYNEP SÜLEYMAN İLE 5 SORU 5 CEVAP

1-Moda yolculuğunuz nasıl başladı?

Bir insanın üreterek var olduğunu ve kendini bulduğunu düşünüyorum. Girişim hikâyemi bu arayışın sonucu olarak görüyorum. Hayal et, üret ve tamamlan! Her zaman şıklık ve sadelik, hayatımın içinde önemli bir özellik oldu. Diğer bir özelliğim ise yaptığım işlere kendi ruhumu verme isteği. İkinci özellik hayatımın birçok alanında zorluk çıkartsa da ben bu özelliğin yaratıcılık ve özgünlüğün en önemli şartlarından biri olduğunu düşünüyorum. Bunlar işin görünmeyen kısımları. Görünen kısmına ise; klasik ticaretin değişimi önemli oranda etki etmiştir. Tekstil ürünlerinin satışı dediğimiz zaman mağazalarda satılan, markaların baskın olduğu, butik üretimin de var olmaya çalıştığı ancak maliyet yükü ağır olan bir piyasa içinde var olabilme telaşıdır. Bu telaş içerisinde özgün eserler yapabilmek, çok zorlu bir süreçti. İşte bu zorlu süreci aşma işini gelişen iletişim ve internet teknolojisi kolay hale getirdi. Sosyal medya ve internet üzerinden ticaret imkânlarının artması geleneksel ticarete konu birçok iş yükünü, maliyeti azalttı. Butik ve özgün tasarımların daha kolay piyasaya girmesini mümkün hale getirdi. Arzu ettiğim tasarımları piyasaya sunma ve tutundurma fırsatını bana vermiş oldu. Sonuç olarak zarafet tutkusu ile yeni teknolojinin imkânları Zeynep Süleyman ürünlerini müşterilerimle buluşturdu diyebilirim.

Stil, zevkimizi ve seçimimizi yansıtır

2- Zeynep Süleyman tasarımlarını, kimlerin giyinmesini istersiniz?

Tabi bu soruya cevap vermem için beni etkileyen geçmişten gelen fotoğraflardan bahsetmem gerekir. Geçmiş İstanbul’un gündelik hayatının fotoğraflarının içerisinde sokaktaki insanların kıyafetleri beni her zaman etkiler. İstisnasız sade, şık giyimli insanları görürsünüz. O zamanın şartları içerisinde bütün yokluklara rağmen zarif olabiliyorlardı insanlar. Bu fotoğraflar manzara resmi gibi gelir bana. İşte bu geçmişten gelen manzaralar kıyafetlerimin tasarımlarını etkiliyor. Geçmişteki şıklığı günümüz ile bağdaştırma arayışı çoğu zaman kıyafetlerimi biçimlendiriyor. Bu bakış açısıyla, gündelik hayatta şık olmak isteyen herkesin tasarımlarımı giyinmesini isterim.

3-Stil sahibi olmanın kodları nelerdir?

Bana göre stil sahibi olmak iyi bir göz gerektirir. Ne demek bu? Senin gördüğün şeyi bir başkası görmeyebilir. O yüzden her kişinin stili kendi zevkini ve seçimini yansıtır. Benim stil kodlarım sadelik, şıklık ve doğallık. Her şeyi beğenmem, hatta çok zor beğenirim. Ama beğendiğim şeye aşık olurum. Giydiğim şeyin içime sinmesi çok önemli. Hatta müşterilerime sıklıkla söylediğim bir şey var. “Eğer kıyafet içinize sinmediyse hemen gönderin!” Bu benim için çok önemli.

4-Moda da trendler nereye doğru gidiyor? Koronavirüs süreci moda algısını değiştirdi mi?

Koronavirüs, yaşamımızı çok ciddi etkiledi. Sağlığımızın önemini yoğun bir şekilde anladığımız bu dönemde kumaş seçiminin de doğal kumaşlar lehine artacağını düşünüyorum. Daha hijyenik şartlarda üretilen kıyafetler ve sağlıklı kumaşlar önemli olacaktır. Diğer yandan teknolojik dönüşümün hızlanması ve yaygınlaşmasıyla sene içerisinde mevsime bölünmüş yeni modellerin üretimi yerini daha az stokla çalışan iki ayda bir belki ayda bir yeni butik tasarımların üretilmesini sağlayacak bir süreçle karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.

5-Mottonuz?

Haberin Devamı

Durma, harekete geç!

Stil, zevkimizi ve seçimimizi yansıtır

SANAL GERÇEKLİKTE HER ŞEY MÜMKÜN

Başarılı, yenilikçi tasarımcı Sedef Çalarkan, 20 yıldır bu sektörün içerisinde başarılı işlere imzasını attı. Ve son günlerde büyük heyecan içerisinde yeni projeleriyle adını duymaya başladık. Sedef Çalarkan’ın avatarı ‘Robodef’ kampanya modeli oldu. Türkiye’de ilk defa bir tasarımcı sanal dünyada kendi avatarını yarattı ve influncer dünyasında her şeyin üzerine çıktı. ‘Robodef’ bundan sonra çeşitli firmaların kampanya yüzü olmanın yanı sıra, influncer dünyasının da ezberlerini bozacak gibi görünüyor. Sanal gerçeklikte her şeyin mümkün olduğunu bizlere göstermek isteyen Çalarkan’dan bir de klip geliyor...

Yazarın Tüm Yazıları