Stil kişinin kendini yansıtma biçimidir

Gülsüm Tanyıldız, başarılı bir girişimci ve tasarımcı. Hayal etmeyi ve tasarlamayı çok seven, çocukluğundan beri sanata, modaya karşı tutkusu olan Tanyıldız, finans sektöründeki kariyerinin ardından hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. Moda tasarımı eğitimi aldıktan sonra kurduğu marka ile sanatı modada kullanılabilir hale getirdi. İş birliği yaptığı sanatçıların eserlerini moda ile birleştirdiği tasarımlarıyla, sanatı gündelik yaşamımızın bir parçası yaptı. Gardırobunu ve evini sanatla tanıştırmak isteyenlerin aradığı isimlerden olan Gülsüm Tanyıldız, “Kendimiz için doğru seçilmiş kıyafetlerle sadece fiziksel olarak iyi görünmez aynı zamanda kendimizi iyi hissederiz, enerjimiz yükselir ve bu güzel enerji çevremize de yansır” diyor. Sevgili Gülsüm Tanyıldız’la keyifli bir söyleşi yaptık.

Haberin Devamı

GÜLSÜM TANYILDIZ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Stil kişinin kendini yansıtma biçimidir

1- Gülsüm Tanyıldız’ı tanıyabilir miyiz?

Uzun yıllar finans sektöründe çalıştım. Bir kızım var. Çocukluğumdan beri sanat ve modaya karşı hep bir tutkum var. Kendi çapımda sanat koleksiyonu yapmaya çalışıyorum. Dünyaca ünlü takip ettiğim tasarımcı ve markalar var. Kaliteli ve zamansız giyinmeyi tercih ediyorum. Kumaşları, renkleri, desenleri, vücut hatlarına uygun farklı kesimleri seviyorum. Çevremdeki her şey bana bir fikir veriyor hemen kafamda bir şeyler tasarlıyorum. Hayal etmeyi ve hayata geçirmeyi, tasarım yapmayı seviyorum.

2- Markanızın oluşumu nasıl oldu?

Profesyonel iş hayatındayken kızımla daha fazla ilgilenebilmek için zamanımı kendim yönetebileceğim ve severek yapacağım bir iş yapmak istiyordum. Bu tabi ki sanat ve moda ile ilgili bir iş olmalıydı ve sanatı modada kullanılabilir hale getirmek üzere kafamda iş planı yapmaya başlamıştım. İşi bıraktıktan sonra moda tasarımı eğitimi alarak ilk adımı atmış oldum. Wagonist markası olarak Ali Elmacı, Ekrem Yalçındağ ve Ebru Uygun gibi çok değerli sanatçımızla iş birliğimiz var. Sanatçılarımızın eserlerinden ilham alarak, kadın-erkek giyim, aksesuar, dekorasyon ürünleri tasarlıyoruz.

3- Stili nasıl yorumlarsınız?

Bana göre stil, kişinin kendini yansıtma biçimidir. Şöyle düşünüyorum, vücutlarımız bizim heykelimiz ve biz kişiliğimizi, zevklerimizi, vizyonumuzu kısacası hayatımızı yansıtacak bir biçimde onu giydirerek sahip olduğumuz kimliğimizi yansıtırız. Her kadının kendisini yansıtan, her ortama uygun giyebileceği parçalara sahip bir gardırobu olmalı. Kendimiz için doğru seçilmiş kıyafetlerle sadece fiziksel olarak iyi görünmez aynı zamanda kendimizi iyi hissederiz, mutlu oluruz, enerjimiz yükselir ve bu güzel enerji çevremize de yansır.

4- Alışverişte önceliklerimiz neler olmalı?

Öncelikle dolabımızda ihtiyacımız olan parçaları almaya özen göstermeliyiz. Ürünün malzemesinin, işçiliğinin iyi olmasına, kalıbının vücudumuza uygun olması ve tarzımıza uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Biraz araştırma ile her bütçeye uygun kaliteli ürün bulmak mümkün.

5- Mottonuz?

‘Life in the art(Sanatta yaşam)’ mottosu ile sanatı, moda da kullanılabilir kılmak, gündelik hayatımızın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Stil kişinin kendini yansıtma biçimidir

UCİM İSTANBUL ÖNLEME MERKEZİ

Haberin Devamı

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İstanbul Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Merkezi’nin açılışı 17 Haziran Perşembe, cemiyet ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Ben de bu özel güne büyük keyifle katıldım. Açılış töreninde UCİM destekçisi Adil-Zehra Işık çifti, UCİM sözcüsü ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun yanı sıra Ceyda Düvenci, Bülent Şakrak, Didem Soydan, Birce Akalay, Semiha Bezek, Elçin Ateş, Ebru Şam, Şebnem Çapa, Zehra Işık, Adil Işık, İlkay Buharalı, İbrahim Selim, Janset Pacal, Efe Parlar ve Esra Kızıldoğan da katıldı. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan konuşmalarında çocuk ihmal ve istismarı ile mücadelenin önemini vurguladı. UCİM, Türkiye’nin 7 bölgesinde ilk etapta 8 ilde kurulacak önleme merkezlerini 16 şehre çıkarmayı, bu merkezlerde çocuk ihmal ve istismarı önleme faaliyetlerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Önleme merkezlerinde çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi için farkındalık eğitimleri ve projeler düzenlenmesi, bilinçli ebeveyn bilinçli toplum yetiştirilmesi, çalıştaylar, seminerler, ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile ihmal ve istismarın önüne geçmek hedefleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları