Siz hâlâ doğru renginizi bulamadınız mı?

Doğru stil için, doğru rengi bulmak önemlidir.

Haberin Devamı

Kimi renkler kişileri olduğundan daha güzel, ama bazen de daha kötü gösterir.
Bir yıldız gibi parlamanız veya fazlasıyla sönük kalmanız, renk seçimleriyle yakından ilgilidir.
Öncelikle, doğru rengi bulabilmeniz için güneş ışığı alan bir odaya ihtiyacınız var. Tabii ki, alışveriş yaparken de mutlaka aydınlık yerler tercih edin.
Peki, size uygun rengi nasıl anlayacaksınız?
İşte, dikkat etmeniz gerekenler:
* Aynanın karşısına geçin. Çenenizin altına sırayla renkli fularlarınızı alın. Teniniz, seçtiğiniz renkle birlikte sağlıkla parlıyor mu? Gözlerinizde canlılık oluyor mu? Saçlarınızda bir ışık oluşuyor mu? Bu soruların yanıtı ‘Evet’ ise, o renk sizin renginizdir.
* Dışarıda bir arkadaşınızla karşılaştığınızda gözlerini sizin üzerinizdeki kıyafetinizden alamıyorsa, o renk sizin önünüze geçmiştir. Ama gözlerinize bakıp, ‘Sende bugün bir güzellik var’ diyerek yüzünüze bakıyorsa, o renk sizin önünüze geçmemiştir. Ve o renk, sizin renginizdir.
‘YAKIŞMADI’ DEYİP VAZGEÇMEYİN
Sıcak tonlar, soğuk tonlar vardır ama siz bunlara kapılıp kalmayın. Soğuk tonlamaya sahipsinizdir fakat bazen sıcak renklerin bazılarını iyi taşıyabilirsiniz. Her rengin tonları vardır, unutmayın. ‘Yakışmadı’ deyip vazgeçmeyin. O yakışan tonu bulun. Renkler bazen modunuzla da alakalıdır. Kendinizi iyi hissetmiyor, pozitif düşünmüyorsanız, inanın size en yakışan rengi bile bir anda yok edebilirsiniz. O zaman siz her zaman rengin de, kıyafetin de önünde olun..

Siz hâlâ doğru renginizi bulamadınız mı

Haberin Devamı

SEREN SERENGİL İLE 5 SORU 5 CEVAP

Sevgili Seren Serengil, kendine ait bir stili ve aurası olan, kadınların çok beğendiği bir isimdir. Özellikle kilo verdikten sonra da güzelliği ve tarzıyla dikkatleri üzerine çekti. Kendisiyle modaya, stile dair çok samimi/içten bir sohbet gerçekleştirdik. Bakınız, siz değerli okurlara nasıl ipuçları verdi...

1-SEREN SERENGİL MODAYI NASIL YORUMLAR?
Moda, günün trendini kendine yakıştığı biçimde uygulamak bana göre. Kendi vücudunu çok iyi tanıyıp ona göre giyinmek. Küçük dokunuşlarla büyük vuruşlar yapabilmektir.

Haberin Devamı

2-KIYAFETLERİNİZİ KENDİNİZ Mİ SEÇİYORSUNUZ? YOKSA BİR MODA DANIŞMANIYLA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?
Her şeyimi kendim seçerim. Benim için büyük bir zevktir. Günlük elbiselerimden sahne kostümlerime kadar kendi seçimlerimdir.

Siz hâlâ doğru renginizi bulamadınız mı

3- STİL SİZCE NEDİR? NASIL STİL SAHİBİ OLUNUR?
Stil aslında hiç çabalamadan, yormadan, kendi yorumunla harmanlamak, bir başkası gibi olmamaktır. Modayı takip etmekle stil sahibi olunmuyor. Herkesin kendine ait bir stili olmalıdır.

4-STİLİNİ BEĞENDİĞİNİZ İSİMLERİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?
‘Stil’ denildiğinde aklıma ilk gelen isimler: Eda Taşpınar, Arzu Sabancı.

5-GARDIROBUNUZDA OLMAZSA OLMAZLAR NELERDİR? NELERE YATIRIM YAPIYORSUNUZ?
Ayakkabı hastasıyım diyebilirim. Kıyafeti gösteren bence ayakkabıdır. Ayakkabı güzel ve rahatsa, yürüyüşünüz bile güzelleşir ve giydiğiniz kıyafeti daha güzel gösterebilirsiniz.

Siz hâlâ doğru renginizi bulamadınız mı


AYSUN KABA’YA SORUN

Haberin Devamı

SORU: Kırmızı, mavi, pembe ve zümrüt yeşili en sevdiğim renkler. Bu renkleri hangi renklerle kombinleyebilirim?
* Zerrin KULAÇOĞLU
CEVAP: Sevgili okurumuz Zerrin Hanım. Bu renkleri kendi aralarında da kombinleyebilirsiniz. Örneğin, kırmızıyla pembeyi, maviyle de zümrüt yeşilini kombinleyin. Ya da, söylediğiniz bu dört rengi, vizon rengiyle de kombinleyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları