Saçlar geçmişten günümüze stilin belirleyici unsurudur

Kadın, erkek herkes güzel, bakımlı saçlara sahip olmak ister. Saçımızın görüntüsünün bakımlı, kesiminin başarılı olması sosyal yaşantımızda öz güvenimizi arttırır daha mutlu olmamızı sağlar. Bakımlı saçlar, pozitif bir enerji sağlar. Türkiye’de bir çok saç tasarım salonunda Paris Kuaför’den eğitim almış, muhteşem sihirli elleri görebilirsiniz. Stil ikonu diyebileceğimiz sayılı isimler vardır. Ben de ülkemizin saç tasarımının ikonu rahmetli Hakkı Kutlugün derim... 64 yıldır hizmet veren, koltuklarında Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Muazzez Abacı, Ajda Pekkan, Sertab Erener gibi sanatçılar ile Tansu Çiller gibi siyasetçileri salonlarında ağırlamış Paris Kuaför, kurucusu Hakkı Kutlugün’ün oğlu Hakan Kutlugün’ün yenilikçi vizyonuyla ilk günkü enerjiyi barındırıyor.

Haberin Devamı

HAKAN KUTLUGÜN İLE 5 SORU 5 CEVAP

Saçlar geçmişten günümüze stilin belirleyici unsurudur

1-Hakan Kutlugün neler yapıyor, yeni projeler var mı?

Hakan Kutlugün, kalite standartlarını yükseltmek adına yatırımlar yapıyor, saç kozmetiği ürünlerinde daha doğal organik ürünleri tercih ediyoruz. Yıl 2021, bu dönemde harika saçlarla müşterilerimi motive edip ayakta tutmaya çalışıyorum. İnternetteki bilgi kirliliğine karşı YouTube’da saç bakımı ve saç bakım ürünleri hakkında videoları çekip paylaşıyorum.

2-Saç tasarımcısı olarak kadınlarımıza neler önerirsiniz?

Sarı, koyu, uzun, kısa, hatta pembe, mor saçlar... Hayat kısa, alışılmış saçlara mecbur değilsiniz. Tüm bu değişiklikleri yaparken saçlarınızın bakımını hep ön planda tutun, öz bakımın ilk adımı saçlardır, saçınızı besleyin. Saçlarından mutlu olan kadın bir başka güzeldir.

Saçlar geçmişten günümüze stilin belirleyici unsurudur

3-Oval bir yüz için neler önerirsiniz?

Haberin Devamı

Eğer oval bir yüze sahipseniz, tombul bir görünüşü andıran yüzünüzün yuvarlaklığını daha az belirgin hale getirmek için saçlarınızı kullanabilirsiniz. Sizin hayallerinize teknik bilgimi ekliyorum ve sizi memnun edecek bir stil sunuyorum. Fakat yüz şeklinden memnun olmayıp yeni bir imaj yaratmaya çalışırken başka güzelliklerin üstünü örtmekten yana değilim. Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Herkes için önerim farklı olacaktır. Saç modellerini; kişinin yüz biçimini, ön plana çıkartılması gereken güzelliklerini, kendini nasıl daha rahat ve mutlu hissedeceğini ve yaşam tarzını bir bütün olarak değerlendirerek tasarlıyorum.

4-Saç kesimi ile stil belirlemenin yanında, röfle ve balyaj da uzmanlık alanınız. Saçların rengini açarken yıpratmamayı nasıl başarıyorsunuz?

İnsanlar tecrübeleri, beklentileri, ona nelerin yakışacağı, yakışmayacağı, korkuları dolu bir bardakla gelir. Kuaförün de teknik, tecrübeleri, yeni favorileri, günün modası, yaptığımız saçların renk ve kesimlin kullanım şekilleri ve daha birçok bilginin olduğu bir bardağı vardır. Ben önce onları tanımaya çalışırım sonra tavsiyelerde bulunurum. Saçları hiç yıpratmadan açmamı sağlayan dünyadaki en iyi ve yeni teknolojileri kullanıyorum. Örneğin röfle, balyaj ve her tür saç açma işlemlerinde kullandığım bir ürün var, bir saç botoksu. İşlem öncesinde kullandığımda saçlardaki yıpranma sıfır seviyesinde oluyor. Tabi burada doğru ürün çok önemli, tanıdığım onlarca markadan belki bir tanesi bu güçte dolayısı ile bu iş için dünyayı araştırıyorum.

Haberin Devamı

5-Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Stil, bir kadının en çarpıcı özelliğidir. Sizin kim olduğunuzu en güçlü ifade eden şey stilinizdir. Saçlar ise geçmişten günümüze stilin belirleyici unsurudur. Saç modellerine isimlerini vermiş aktrisleri, aktörleri hepimiz biliriz. Grace Kelly topuzu, Meg Ryan, Prenses Diana katlı kısa kesimleri gibi. Stilinizi yaratmada ve en doğru şekilde uygulamanızda sizin yanınızdaki kişi kuaförünüz ve ekibidir.

Yazarın Tüm Yazıları