Sabah ne giyeceğim derdine son

Haydi hanımlar!!! Çalışan bir kadın mısınız? Sabah işe ne giyeceğim? diye düşünüp geç kalanlardan mısınız? O zaman ilk iş ayaklı elbise askısı almak olsun...

Haberin Devamı

Pazar akşamı şöyle yatağınızın karşısına ayaklı elbise askısını yerleştirip, 5 günlük kıyafetinizi askıya kombinleyerek asın. Ne büyük keyiftir sabah ne giyeceğini biliyor olmak. Lüks nedir? Lüks kıyafetinizin içinde kendinizi mutlu hissetmek ve sabah kalktığında ne giyeceğini biliyor olmaktır. Lüks sadece marka giyinmek, pahalı yerlerde gezmek değildir. Lüks aslında sizsinizdir ( konfor, huzur, kendinizi iyi hissetmektir) bu da dipnot olsun...

Sabah ne giyeceğim derdine son

-Pazartesi günü... Siyah tek parça elbisenizle, boynunuza alacağınız şöyle kocaman renkli bir şal. (topuklu ayakkabınız ve yanınıza alacağınız sneaker)
-Salı günü... Lacivert bir ceket, siyah pantolon içine giyeceğiniz V yaka beyaz ipek bluz. (büyük renkli bir küpe, leopar bir ayakkabı)
-Çarşamba günü... Beyaz renk pantolon, krem ipek bir gömlek (krem ve beyaz birlikte çok stil) üzerine krem veya haki renk trençkot, boynunuza renkli küçük eşarp, ayakkabı tercihiniz nude rengi.
-Perşembe günü... Siyah smokin takım, içine gri V yaka tişört, boynunuza uzun bir kaç kat dolanan inci kolye. (ayakkabı düz lofer veya stiletto tercih sizin)
-Cuma günü... Güzel bir kot pantolon (eğer izin varsa kot pantolon için) üzerine anvolop kırmızı ipek gömlek, boyfrend bir ceket (haki veya camel renk) ve kovboy bot.
Dipnot: Kombinleyerek ayırır ve asarsanız, sabah 15 dakikanızı çocuğunuzla, eşinizle keyifle geçirirsiniz veya yalnızsanız müzik dinleyerek güne güzel başlarsanız. Ve ne giyeceğim? sorusuna son verirsiniz...

Haberin Devamı

EBRU GÜNAY İLE 5 SORU 5 CEVAP

Başarılı tasarımcı Ebru Günay tasarımlarını yaratırken sadelik olmazsa olmazı olup, trend kaygısından hep uzak durarak, özel bir koleksiyon hazırlamış. Kendisiyle bu güzel sohbetimizi okuyun derim.

Sabah ne giyeceğim derdine son

-EBRU GÜNAY’I TANIYABİLİR MİYİZ?

İstanbul doğumluyum. İşletme ve moda tasarımı eğitimimi eş zamanlı yürüttüm. Mezun olduktan sonra Dice Kayek markasında Ece Ege’nin asistanı olarak çalışmaya başladım. Sonrasında sektörün önde gelen ihracat firmalarında koleksiyon dept. yöneticiliği ve kumaş tasarımı yaptım. Bu süreçte Raf Simons, A.F Vandevorst, Ann Demeulemeester, Isabel Marant gibi dünyaca ünlü tasarımcılarla çalıştım. 2005’te kendi firmamı kurdum ve firmalara tasarım ve danışmanlık hizmeti vermeye devam ettim. 2008’de kendi üretim birimimi kurarak ihracata başladım. Ekim 2017’de koleksiyonlarımı sizlerle de buluşturmak için İstanbul Bebek’te bulunan mağazamı açtım.

Sabah ne giyeceğim derdine son

2-TASARIMLARINIZIN HİKÂYELERİ VAR MI?

Stilimizin, sergilediğimiz duruş ve tavrın bizi en iyi şekilde ifade ettiğine inanıyorum bu nedenle hikâyelerin yanı sıra, benimsediğim sadelik anlayışıyla duruş yaratmak, esas tasarım anlayışım.

3- TRENDLERDEN Mİ YANASINIZ? ZAMANSIZ PARÇALARDAN MI?

Kesinlikle zamansız tasarımlar. Trend kaygısından uzak, tamamen hislerle özgün yaratılmış koleksiyonların büyüsünü hiçbir zaman kaybetmediklerini düşünüyorum.

4- SİZİN NASIL BİR TARZINIZ VAR? KİMLERİN TARZINI BEĞENİYORSUNUZ?

Yoğun şehir hayatının getirdikleri ve zaman içerisinde değişen yaşantımda, sadeliğin cazibesini keşfetmiş biri olarak minimalist, zamansız, rahat kombinlenebilen ve günden geceye rahatlıkla uyarlanabilen bir tarzım olduğunu söyleyebilirim. Carine Roitfeld, Loulou de Saison, Caroline de Maigret, Pernille Teisbaek, Cate Blanchette...

5- TASARIMCILIĞA YENİ BAŞLAYAN KİŞİLERE NELER ÖNERİRSİNİZ?

Uzun soluklu bir yolculuk olduğunu ve önlerine çıkan engellerde yılmamalarını, geçici süreli tanınırlıkları değil uzun vadede kalıcı olmayı hedeflemelerini, tutkularından vazgeçmeyip inandıkları yolda sabırla ilerlemelerini öneririm. Gerçek başarının, yeteneğin yanı sıra çok çalışarak ve sürekli öğrenmeye açık olarak, kendini geliştirerek kazanıldığına inanıyorum.

Haberin Devamı

AYSUN KABA’YA SOR

-Lacivert çok sevdiğim bir renk ama hangi renkle kombinleyeceğim konusunda biraz kararsızım yardımcı olabilir misiniz? Yüzüm oval, kahve tonunda saçlarım, saçlarımı kâkül kestirmek istiyorum sizce yakışır mı?
Ceyda AVŞAR

Ceyda hanım lacivert asil ve kararlı bir renktir. Lacivert rengi siyahla kombinleyin. Örneğin lacivert bir ipek gömlekle siyah bir pantolon iyi bir seçimdir. Kırmızı, lila, pembe, krem, beyaz renklerle de güzel olur. Saçlarınızı kestirmeden isterseniz kâkül peruklar var, kuaförünüze danışın bir tane yaptırın. Çok kullanışlı, her an hazır bir kâkül sizi bekliyor olur. Saçlarda dip boyası geldiğinde, kâkül peruk çok işe yarayan bir kurtarıcıdır. kâkül her zaman 5 yaş daha genç gösterir.

Yazarın Tüm Yazıları