Maskülen stil dengede olmama yardımcı oluyor

İkiz kardeşler Ece Bıçak ve Esin Bıçak kardeşler, uluslararası podyumlarda boy göstererek ülkemizi başarıyla teslim ediyor. Yves Saint Laurent podyumunda yürüyen ikiz kardeşler, dünya çapında başarılı işlere imza atarak bizleri gururlandırıyor. Bu haftaki konuğum başarılı ikiz kardeşlerden Ece Bıçak. Sevgili Ece’yle buluştuk ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İlk dikkatimi çeken; çok samimi ve ayakları yere basan bir karaktere sahip olması, egosunun bulunmaması... İşi haricinde çok görünür olmak istememesi de en hayran olunacak yanıydı. En önemli uyarısı gençlerin kendilerine güvenmeleri ve eğitimlerini tamamlamaları...

Haberin Devamı

ECE BIÇAK İLE 5 SORU 5 CEVAP

 Maskülen stil dengede olmama yardımcı oluyor

Â
1- Ece Bıçak neler yapıyor?

Okuduğum biyomühendislik bölümünden mezun olduktan sonra başladığım modellik kariyerimde işimi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum. Modellikte önceliğim işimi yaparken keyif almak bu yolda keşfedeceğim daha çok şey var. Sağlıklı beslenmek, düzenli spor yapmak aynı zamanda kendimi ifade edebildiğim yeni güzel hobiler edinmeye çalışıyorum. Şu anda Paris’te kariyerime devam ediyorum, bu sezon Paris Moda Haftası’na kadar burada olacağım.

2- Yves Saint Laurent podyumunda yürüyen, daha önce de dünya çapında başarılı işlere imza atmış olan ikiz kardeşlerden biri olarak duygularını öğrenebilir miyiz?

Haberin Devamı


Bu çok güzel bir duygu hele ki ikizimle aynı anda birlikte böyle bir şeyi başarmak çok mutlu ediyor. Modellik ajansına katıldığımızda ikimizde gergindik, birimiz seçilirse diğeri için üzülmemeye söz vermiştik ama şans bizden yana oldu ve ikimizi de aynı anda seçtiler. Bu bizim için çok büyük bir sürpriz oldu, günlerce mutluluktan göz yaşı döktük, tıpkı bir rüya gibiydi.

Maskülen stil dengede olmama yardımcı oluyor
3-Stili nasıl yorumlarsın? Çalıştığınız bir stil danışmanı var mı?

Şu an çalıştığımız bir stil danışmanımız yok ama yaptığımız işte sürekli çok iyi stilistlerle, tasarımcılarla çalışıyoruz ve absorbe etmemiz çok kolay oluyor. Anlardan gördüğümüz ilhamlarla kendi sitilimizi rahatça yansıtabiliyoruz, benim stilimi daha tom boy ve maskülen olarak tarif edebilirim işim gereği feminen kıyafetlerle çok içli dışlıyım, bu nedenle maskülen stil bende dengede olmama yardımcı oluyor.

4-Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yaparsınız?

Alışveriş benim için uzun ömürlü seçimler olmalı, çevreye az zararı olan sürdürülebilir kıyafetler. Aksesuarlar, dönemin çarpıcı renkleri ve şekilleri bende heyecan uyandırıyor. Bazen daha sade giyinip bir star eklerim, bazen ise burcumun insanı olduğum için dikkat çekmeyi severim.

Haberin Devamı


5-Global olma yolunda olan gençlere neler önerirsin?

Öncelikle ilk önerim, kendilerinden emin olmaları. Bu yol için kendilerine neler katabilecekler onun bilincinde olmaları. Çünkü değişen bu sektörde sürekli kendinizi yenilemeniz çok önemli, emin adımlarla sabırlı olmak, kendini tanıyabilmek her işte olduğu gibi başarılı olmak için bir merdiven gerek, globalde modelliğin bir zor yanı sürekli seyahat etmeniz gerektiği. Bu da bir çok şeyden fedakârlık etmek gerek, her işin olduğu gibi bu işin de zorlukları var. Bu işi doğru ve güzel yapabilmek için öncesinde moodbordlar (ruh hali) çalışılmalı. Çalıştığı insanları takip edebilmeli. Başlangıç için bunlar yeterli.

Yazarın Tüm Yazıları