Makyajınızı temizlemeden mi uyuyorsunuz?

Sevgili hanımlar, kendinize ayıracağınız 1 saat daha genç ve enerjik görünmenizi sağlayacak.

Haberin Devamı

Makyaj yapılan cildi temizlemeden uyumak, sivilce oluşumuna ve gözeneklerin genişlemesine neden olur. Kesinlikle cildinizi kirlerden ve yağlardan arındırmalısınız. Güzelliğin bir bütün olduğunu bilmeyen yoktur. Bakımsız bir cilt, vücutta ve yüzde görünen tüyler her zaman size kötü bir görüntü verir. İsterseniz dünyanın en önemli markalarını giyin, hiç bir anlam ifade etmez.

Makyajınızı temizlemeden mi uyuyorsunuz

AHMET GENCEHAN GÜNEŞ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Sevgili Ahmet Gencehan Güneş bir vintage gurusu. Kariyerini vintage moda ürünleri üzerine odaklayan Güneş’in kurduğu Seasons & Stories de vintage ve iyi durumda olan ikinci el moda parçalarını yeni sahipleriyle buluşturmayı hedefliyor. Markada broş, bileklik, küpe, kolye ve kemer gibi aksesuarlarla Hermes, Chanel, Louis Vuitton gibi lüks markaların yeni ikinci el çantaları yer alıyor. Kendisiyle güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Makyajınızı temizlemeden mi uyuyorsunuz

Haberin Devamı

1- Vintage takı denildi mi ilk akla gelen kişisiniz. Vintage nedir? Nasıl başladınız bu moda yolculuğuna?
- Uzun yıllar tekstil ve organizasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştım. Sonrasında 4 yıla yakın bir süre profesyonel olarak vintage ürünlerle iç içe geçen bir dönemim oldu. Bu süreçte aksesuarlara olan ilgim ve tutkum katlanarak arttı. Sonrasında bilgi ve deneyimimi kullanarak vintage kostüm mücevherlere yoğunlaşmak ve bu tutkumu daha geniş kitlelerle paylaşmak için yaklaşık 2 yıl önce dünyada son yıllarda trend olan vintage kostüm mücevherleri Türkiye’de tutkunlarıyla buluşturmaya başladık. Bir parçanın vintage olabilmesi için en az günümüzden 20 yıl öncesine ait olması gerekiyor. Tabii her 20 yıl öncesine ait olan parça vintage olmuyor. O dönemin özelliklerini taşıması, çok iyi kondisyonda olması ve bizim için en önemlisi olan şu anda da rahatlıkla kullanılabiliyor olması başlıca noktalar.

2-Göğsü büyük, omuzları geniş olan bir kadın kolye mi, küpe mi tercih etmeli?
- Her kadına bir çift küpenin yakışacağını düşünüyorum. Özellikle göğsü ve omuzları geniş kadınların daha çok küpe kullanmalarını tavsiye edebilirim. İlla kolye istenirse de daha kısa kolyeler kullanabilirler.

Makyajınızı temizlemeden mi uyuyorsunuz

Haberin Devamı

3-Çok iddialı bir kıyafet giyen kadın, aksesuar olarak neleri tercih etmeli ya da etmemeli?
- Eğer kıyafette iddialı seçim yaptıysanız aksesuarlarda daha sade olabilirsiniz. Kıyafetin önüne geçecek tasarımlarda aksesuarlardan kaçınmalısınız. Daha sade giyinmeyi tercih ettiyseniz, gösterişli vintage aksesuarlarla kombininizi tamamlayabilirsiniz. Örneğin koleksiyonumuzda yer alan Yves Saint Laurent güneş şeklinde vintage kolye sade bir kombini tamamlamak için eşsiz bir koleksiyon parçası.

4-Peki vintage kostüm mücevher alırken nelere dikkat etmeliyiz?
-En önemli konu orijinallik. Ünlü markaların vintage parçalarını alırken orijinal olduklarından emin olmak için damgalarına ve ait oldukları dönemlere dikkat etmek gerekiyor. Her bir parça için titizlikle araştırma yapıyoruz. Tüm parçaların hangi koleksiyona ve döneme ait olduğunu biliyoruz. Güvenilir yerlerden almaya dikkat edilmeli. Kondisyon ise bir diğer önemli konu. Parçaların kaplamalarına, taş ve boncuklarına, birleşim noktalarına odaklanılmalı. Marka olmayan parçalar için ise orijinalliğini anlamanın en doğru yolu kullanılan malzemelere dikkat etmek.

Haberin Devamı

5-Vintage aksesuarlar nasıl bu kadar popüler hale geldi? Örnekler verir misin?
- Modanın kendisini tekrarı, geçmişteki tasarımlara daha fazla rağbet edilmesini sağladı. Bu hem hepimizin bildiği büyük moda evlerinin hem de ‘Viktoryen’ ya da ‘Art Deco’ gibi belirli dönemlere ait parçaların günümüzde tekrar ilgi görmesini sağlıyor. Moda, en çok sokak trendlerinden etkileniyor. Stil ikonlarının vintage parçalara olan ilgisinin artmasıyla günümüzde popüler hale geldi.

Yazarın Tüm Yazıları