Hikâyesi olan objeler masanızda bulunsun

Küçük yaşlardan beri tutkusu olduğu sofra ve dekorasyonu mesleğe çeviren Berrin Ak, renkli ve farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Sofra ve dekorasyona yön veren sevgili Berrin Ak, Amerika’nın popüler dekorasyon markası MacKenzie-Childs’i Türkiye’ye getirerek dekorasyona olduğu tutkusunu, başarılı bir kariyere çevirdi. Pandemi dolayısıyla uygulanacak tedbirler kapsamında evlerimizde gireceğimiz yeni yılda, yıl başı akşamı için de şık bir sofranın tüyolarını veren Berrin Ak ile sofra, dekorasyon ve modayı konuştuk.

Haberin Devamı

BERRİN AK İLE 5 SORU 5 CEVAP

Hikâyesi olan objeler masanızda bulunsun

1- Dekorasyon alanındaki yolculuğunuzdan bahseder misiniz?

Çok küçük yaşlardan beri sofra, dekorasyon aslında içinde renk ve tasarım olan her şey ilgi alanıma giriyordu. Bu merakım sanırım algılarımın bu konularda daha açık olmasını sağladı. Kurumsal hayattan ayrılıp kendi işimi yapmaya karar verdiğimde, ithal lüks marka ve perakende deneyimim Türkiye’de mevcut olmayan markalar üzerine dikkatimi çekmeye başlamıştı. Tam da bu sırada ikinci çocuğumu dünyaya getirdiğimde, bende farkındalık yaratan bir marka olarak başladı bu renkli serüven. Neden MacKenzie-Childs Türkiye’de olmasın dedim? Bugün çok şükür 8. yılımızın içindeyiz.

2- Yeni yıl akşamı evde geçireceğimiz kesin, sizden stil sofra önerileri alabilir miyiz?

Sevdikleriniz için bir şeyler hazırlama fikri beni hep çok canlı tutmuş ve yaratıcılığımı harekete geçirmiştir. İçinizden gelen sesi dinleyin. Ufak da olsa canlı bir çiçek ve kesinlikle mumlar, masaya şıklık katacak detaylardır. Bu basit ama bir o kadar özel ikilinin enerjilerinin varlığıyla güzelleşemeyecek masa dekoru yoktur diyebilirim. Kendinizi sınırlamayın, farklı ve hikâyesi olan objelerin masanızda olmasını sağlayın. Minik detaylarla misafirlerinizi özel hissettiren ayrıntılar dekorunuza eşlik etsin. El yazılı isim kartlarının cazibesini kullanın.

3-Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yapıyorsunuz? Pandemi dönemi alışverişte neleri değiştirdi?

Güzel olana tutkuluyum, benim için bir kural yok. Eski vintage bir parça, lüks bir markanın en son trend ürünü, hızlı modanın öncüleri olan markalar hepsi severek alışveriş yaptığım yerler. Beni kendine çeken ürüne gidip içimden gelen sesi dinlerim; neyi taşıyıp taşıyamayacağımı öngörebilirim. Tüketimi dikkatli yaptığımız bir dönemdeyiz. Daha zamansız parçalar; özellikle lükste daha klasik parçalar tercihim olmaya başladı. Her ne kadar renk ve desen dünyasını seven biri olsam da bu dönem daha sakin ve biraz daha zamansız parçaları seçer oldum.

4-Siz stili nasıl yorumlarsınız?

Stil ruhun yansıması benim için; kendini, benliğini, ruhunu ifade edebilme şekli. İçten geleni dışa vuruş yöntemlerinden biri, sanat gibi. O yüzden özgün olmalı. O yüzden çok daha cesur buluyorum stil sahibi insanları ve fikir sahibi olabiliyorum tarzları hakkında.

5- Mottonuz?

Hiçbir şeyi ‘mış olmak için’ yapmamak hayat mottolarımdan biri. Ve her ne yapıyorsan yap sevgi ile yap.

Hikâyesi olan objeler masanızda bulunsun

BAĞIŞIKLIĞIMIZI GÜÇLENDİRELİM

Pandemi süresince, herkes koronavirüsten korunmak için bireysel tedbirlerini alırken, daha iyi korunmamız ve daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmamız için Dr. Halil Özer’in önerileri ise şöyle.
“IV Destek Terapileri damar yolu ile orijinal, doğal, onarıcı ve güçlendirici ürünlerin koruma, daha iyi yapma amacı ile kişiye özel tıbbi yol haritaları eşliğinde ilgili hekim kontrolünde uygulanmasıdır. Doğru ve sağlıklı bilgi paylaşımı gerekliliğinden dolayı kurduğumuz Anti Aging Yaşam Akademi bünyesinde özellikle COVID-19 riskinin olduğu bu günlerde daha iyi korunmanız ve daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmanız için önerilerimiz...
1- IV Destek Terapileri, özellikle glutatyon ve ozon terapi, glugard uygulaması.
2- Karbonhidratın 1/4’e indirildiği, canlı sebze ve meyvenin 4 katına çıkarıldığı, hayvansal gıdalarla barışık, ara öğünsüz ve gece beslenmesiz dört dörtlük bir yeme alışkanlığı.
3- Her gün 15-45 dakika aralığında egzersiz.
4- İç barışıklığı ve öfke kontrolünü öne çıkaran, sabahın erken saatlerinde veya gece geç saatlerde planlanacak 15-20 dakikalık meditasyon uygulamaları.
5- Kapalı mekanlarda 5 dakikayı geçen ziyaretlerde mutlaka çift maske kullanımı.
6- Dezenfektan olarak var olan ürünlerin yanında mutlaka ev ve iş yerlerinde hipokloroz asit bulundurulması ve eve girişte tüm saç ve tüm kıyafetlerin birkaç dakika hipokloroz ile dezenfekte edilmesi.”

Yazarın Tüm Yazıları