Her kadın başlı başına bir moda yaratabilir

Nevin Elgendy, Mısır’lı ama Kahire ve İstanbul arası mekik dokuyan bir İstanbul aşığı... Kendisini ilk gördüğümde ışığı, etrafa verdiği o pozitif enerjisi görülmeye değerdi. Dedim ki; ‘kesinlikle insanların yaşamlarına çok iyi gelen birisi.’ Ve kendisini tanıyıp konuşunca hayalleri dizayn eden özel bir kişilik olduğu öğrendim. Hayal etmeyi seviyor, insanların kendi potansiyellerini keşfetmelerini, hayallerini yaratmalarına ve bunu yaşamalarına da yardımcı oluyor. Güzel ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdiğim Nevin Elgendy ile İstanbul aşkını, işini ve modayı konuştuk.

Haberin Devamı

Nevin Elgendy ile 5 Soru 5 Cevap

Her kadın başlı başına bir moda yaratabilir
1-Sizi tanıyabilir miyiz?


Arap dünyasının lideri bir ülkeden gelip Türk dünyasının lideri bir ülkede yaşıyorum. Hem de dünyanın gözbebeği, muhteşem kentlerden birisinde, İstanbul’da. Kendimi çok şanslı hissediyorum İstanbul ile firavunların, piramitlerin, Memluklerin, Kıptilerin başkenti, Nil Nehri kıyısındaki Kahire arasında mekik dokuduğum için. Her birisi dünyanın başka bir köşesinde yaşamakta olan dört çocuğum var; Layla, Nadia, Jena ve Nur. İnsanlar bana hep neden İstanbul’da yaşadığımı soruyorlar. Ben aslında Mısırlıyım ama Kanada pasaportum da var. İlk İstanbul’a geldiğimde benim dikkatimi çeken, aşka düşüren şey İstanbul’un hem doğu hem de batı özellikleri taşımasıydı. Bu, beni çok iyi yansıtıyor. Kendimi tam olarak doğuya ya da batıya ait hissetmiyorum. Bu bakımdan İstanbul tam bana göre.
2-Rüya tasarımcısı diyorlar sizin için, bize açılımını yapar mısınız?

Haberin Devamı

Her kadın başlı başına bir moda yaratabilir

Bana ne olduğumu soranlara, “dream designer” (rüya tasarımcısı) olduğumu da söylüyorum. Bunun hikâyesi aslında yakın zamanda ortaya çıktı. Her zaman yaşam koçu terimini kullanıyordum. Baktım herkes kendisini yaşam koçu olarak tanımlıyor; bu beni rahatsız etti. Birkaç ay önce New York’taydım ve grafik tasarımla ilgili bir reklam gördüm. Fikri beğendikten sonra ilham geldi. Kendim ve başkalarına yaptığım şey aslında koçluk değildi; bir hayal yaratıp onu tasarlayıp yaşamak, yaşatmaktı. Ve şimdi yaptığım iş de bu. Bunu kendim tecrübe ettikten sonra aynı yolda yürümeleri için insanlara yardım ediyorum. Kendi hayalinizi yaratmanız, inşa etmeniz ve yaşamanız için. İşte bu benim için “dream designer” demek.Benim inancıma göre, herkes mutlu ve gerçekleştirilebilecek bir hayatı yaşamalı. Bunu yapabilmek için herkes önce kendisini çok iyi analiz edip etraflıca tanımalı. Hepimiz bazı yetenek ve potansiyellerle geliyoruz dünyaya. Genlerimiz içinde saklı yönlerimiz var. Kendi kendimizi tanımak, değerlerimizi ve inançlarımızı bilmek, zihnimizi nasıl kullanacağımızı anlamamız biraz geç geliyor. Bunu yaptıktan sonra bazı şeyleri değiştirmek gerekiyor.

Haberin Devamı


Her kadın başlı başına bir moda yaratabilir
3-Şıklığı nasıl yorumlarsınız? Moda konusunda ne düşünüyorsunuz?


Giyim de moda da aslında bir şekilde hayat anlayışınızı yansıtıyor. Tahmin edeceğiniz gibi şık bir kadının kendini tanıyan, kendine güvenen, başkalarını etkilemek için değil gülümsemek için, kendisi için giyinen birisi olduğuna inanıyorum. İnsanların modayı takip etmek konusunda takıntılı olduğunu fark ediyorum. Ve günün sonunda baktığımda hepsinin birbirine çok benzer göründüğünü gözlemliyorum. Ben, her kadının başlı başına bir moda yaratabileceğine inanıyorum. Fakat moda olmadan önce kim olduğum noktasına gelmeliyiz.
4-Kendi modanı nasıl yaratırsın?


Bu benim için çok basit. Bir tasarımcı olmak zorunda değil hatta sevdiğim biri giyiyor olmak zorunda bile değil. Ben etrafımı objektif bir şekilde görüyorum. Eğer gördüğüm bir şey kalbime hitap ediyorsa onu giyerim. Ve kalbime dokunan şeyleri kombine ettiğim zaman olduğum kişi oluyorum. Bana göre şıklık gerçek bir kendini ifade etme yöntemi. Sadece renkler, sadece farklı şeyleri eşleştirmek değil kalbinizin benliğiniz ile bağlanmasını sağlamak ve giydikleriniz bağlanmasını sağlayarak kendini ifade etmek yoluna dönüştürmek. İşte bu benim için trendy ve şık bir kadın böyle bir anlam taşıyor.
5-Kadınlara vereceğiniz tavsiyeler nedir?

Haberin Devamı

Nasıl durmalarını, kendilerine zaman ayırmaları gerektiğini öğrenmek ve kendilerini öğrenmeye başlamaları. Çünkü biz sadece otomatik olarak yaşlanıyoruz. Ama gelişmek bilinçli bir şekilde oluyor. Ve eğer durup da kendimizi nasıl geliştireceğimizi öğrenmezsek bu sefer yaşlanmakla ilgili problemler yaşıyoruz. İçinizdekini geliştirmezseniz sadece dışınızdaki ile kalırsınız. Ve dışınız yaşlanır. Bu birçok kadının dengesini kaybettiği noktadır. Kısaca kadınlara tavsiyem, kendinize gerçekten bakacağınız bir zaman yaratın ve kendinizle gerçekten tanışmak dışında daha iyi bir kendinize bakma ve sevme yöntemi yok. Gerçek kimliğinizle tanışmak öğrenmek ve birlikte büyümek ne yaşta olursanız olun, hayatınızın hangi noktasında olursanız olun kendi teninizde rahat olmanızı sağlayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları