Hayatın kendisi bize ilham veriyor

İpek Ötügen Dinçer... Uzun yıllar kurumsal hayatta önemli görevlerde bulunmuş, önemli ve başarılı işlere imzasını atmış tam bir girişimci. Kurumsal hayatta yükselen ve başarılı bir iş grafiği çizen Dinçer’e moda sektörü hep heyecan vermiş ve ailesinin uzun yıllar tekstil sektöründe olması da işine daha sıkı sarılmasını sağlamış. Modayı, ürünü, kumaşı ve içinde olmayı sevdiğini söyleyen sevgili İpek, “Bana modası geçmeyen, zamansız olan, her insan, her ürün, her eser ve her yer ilham veriyor” diyor. İpek Ötüken Dinçer’le girişimciliğini, markasını ve modayı konuştuk.

Haberin Devamı

Hayatın kendisi bize ilham veriyor
Bugün günlerden annelerimiz. Ne güzel bir gün... Bizi bugünlere getiren, hiçbir şey beklemeden hep veren, hep seven, hep dokunan, hep sarılan, hep bekleyen, hep sabreden vefakâr annelerimiz iyi ki varsınız... İlk önce kendi annemin, kayınvalidemin Anneler gününü kutluyor ve tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum...


İPEK ÖTÜGEN DİNÇER İLE 5 SORU 5 CEVAP

Hayatın kendisi bize ilham veriyor

1-Sizi tanıyabilir miyiz? Projeler var mı?

Liseyi İstanbul’da okuduktan sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde İletişim Bölümü’nden mezun olup Türkiye’ye döndüm. Koç Üniversitesi’nde iki sene asistan olarak çalışıp kurumsal hayata atıldım. McDonalds’da iki sene İnsan Kaynakları’nda çalıştıktan sonra 2002’de Zara Türkiye’de çalışmaya başladım. 14 sene boyunca yedi markanın (Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterque, Inditex TR Tedarik Ofisi) Türkiye’de kurulumunda ve büyümesinde üst düzey rol oynadım. Kurumsal hayatımın son 4 senesinde de özel bir güvenlik şirketinde Satış ve İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştım. 2020’de kurumsal hayatta daha fazla kalmak istemediğime karar verip ayrıldım. Durmayı sevmiyor, üretmek gerektiğine inanıyorum. İlk etapta, hedefim bu yeni markayı geliştirmek ve ürün gamını çeşitlendirmek, tanıtmak. Yakın bir gelecekte sadece online değil, fiziki mağazalarda da müşterilerin ürünlerimize dokunabilmesini ve deneyimleyerek almasını hedefliyorum.

2-BenveO’nun hikâyesi nedir?

1940’lı senelerde dedem Hüseyin Hüsnü Bornovalı tekstil işine başlıyor ve üç nesil ailem bu işi devam ettiriyor. Aslında bu işin tozunu yutmuş bir ailenin torunuyum. Modayı, ürünü, kumaşı ve içinde olmayı seviyorum. Pandemi döneminde sevdiğim işi yapmaya karar verdim ve bir Türk ismi ile ortaya çıkmak istedim; “BenveO” böyle doğdu.

3-Size neler ilham veriyor?

Bana modası geçmeyen, zamansız olan, her insan, her ürün, her eser ve her yer ilham veriyor. İçinde bulunduğumuz koşulların getirmiş olduğu çeşitli ruh hallerinden besleniyorum, hayatın getirdiği tüm deneyimleri keyifli hale getirmeye çalışıp bunu koleksiyona yansıtıyorum. Hayatın kendisi aslında bize ilhamı getiriyor. Hayatın getirdiği her şeyi iyi ya da kötü diye sınıflandırmadan görebilmek ilhamı çeşitlendiriyor. Mesela şu an içinde bulunduğumuz pandemi dönemi evde rahat ama ‘trendy’, minimal ve keyifli bir koleksiyon hazırlamamı sağladı. Biraz da hayallerimizi giyeriz. Kimono ve tuniklere hayal ettiğimiz deniz havasını ve çok yakında soluyacağımız ortamın ilhamını yansıttık ve bunları evde, sokakta rahatlıkla kullanabileceğimiz formda tasarlayıp bugünün şartlarına da uyarladık.

4-Kendi stiliniz tasarımlarınıza ne kadar yansıyor?

Koleksiyonumuz hem içinde bulunduğumuz dönemi hem de benim tarzımı yansıtıyor. Doğal, rahat ve çabasız görünmeyi seviyorum. Trendleri takip ediyorum fakat zamansız, yalın ve sofistike ürünleri tercih ediyorum.

5-Mottonuz nedir?

Güzel ve keyifli yaşa ve bunu yaparken de insanlara fayda sağla!

Haberin Devamı

SORBE’DEN GÜZEL ENERJİLER

Haberin Devamı

Sevgili Başak Barlas’ın tasarımlarını hep çok beğenmişimdir. Güzel enerjisinden, tasarımlarını giydiğinizde kendinizi iyi hissediyorsunuz. Yeni bir birliktelik, yeni bir enerji ve farklı bakış, farklı dokunuş ile geliyor. Özellikle Anneler Günü’ne yakın çıkması ise ayrı heyecan. Çok renkli, dinamik, tam da biz kadınlar için tasarlanmış diyorum.

Hayatın kendisi bize ilham veriyor

SORBE X RUTKAY ÖZİŞ

Neler mi dediler? İşte buyurun;
“Sorbe ile Rutkay Öziş birlikteliğinden doğan; Go Neon koleksiyonu, hepimiz için büyük bir heyecan. Şimdi kendimizi daha genç, daha renkli daha enerjik hissetme zamanı. Bu birliktelik ile üretilen tüm ürünler, tüm müşterilerimize enerji, sevgi ve mutluluk getirmesi için tasarlanmıştır. Umarız, sizlerin de kalbinize dokunabilmişizdir.”

Yazarın Tüm Yazıları