Gömlek tercihi

Bir erkeğin gardırobundaki en önemli parçalardan biri elbette gömlektir. Sevgili beyler nasıl gömleklere yatırım yapmalısınız? Hangi gömlekler sizi daha genç ve dinamik gösterir? “Önerileri okuyun” derim.

Haberin Devamı

 - Yakaları ve manşetleri beyaz olan gömlekler zamansızdır.
- Beyaz gömlek fazlaca olmalı. Her yaş, her beden için..
- Lacivert ve siyah gömlekler kravatsız kullandığında dinamik bir görünüm verir.
- Kol düğmeli gömlekler olmazsa olmazdır.
- Kot gömlek, hafta sonu için iyi bir seçimdir.
- Pötikare gömlek özellikle mavi tonlarda...

Gömlek tercihi

- Beyaz keten bir gömlek, krem bir keten pantolonla veya kanvasla iyi gider.
- Fit bir vücut yapısına sahip değilseniz yarım kollu slimfit gömlek tercih etmeyin. Uzun kollu gömlekleri kollarını katlayarak giyebilirsiniz.
- Özel dikim gömleğiniz yoksa henüz kendinizi özel hissetmediğinizin göstergesidir. Üşenmeyin bir terziye gidin ve kendinize bir gömlek diktirin. İsminizin baş harflerini de yazdırmayı unutmayın.
- Mavi renk hep daha genç daha enerjik diyorum.
- Gömleğinizi gösteren yakasıdır.
- Boynunuz kısa ise küçük ve zarif yakalar tercih edin.
- Uzun ve dar yüzlü iseniz İtalyan yaka tam size göre.
- Yuvarlak yüzlü iseniz klasik veya kapalı yakalar tercih edin.

Haberin Devamı

Gömlek tercihi

GANİ AKSOY’LA 5 SORU 5 CEVAP

Sevgili Gani Aksoy bir iş insanı, finans danışmanı ve bir yaşam gurusu... Hayatlara dokunan, paylaşan ve kendi ismini verdiği Gani Baba adlı mekanı işletiyor. Kendisiyle şıklığa, modaya dair neler konuştuk neler...

1- Gani Aksoy’u tanıyabilir miyiz?

- İşim gereği yaklaşık 40 yıldır Ankara’dayım. Uzun süre bankacılık sektöründe çalıştım. Daha sonra finans sektöründe değişik firmalarda finans danışmanlığı yaptım. Aslen Mersin’li olmam nedeniyle yöresel mutfağımıza hep ilgi duydum. Son 5-6 mekan işletmeciliği yapıyorum. Bu konuda da kendimi sürekli yenileme çabasındayım.

2- İyi giyinmeyi seven birisiniz. Tarzınızı nasıl yorumlarsınız?

- Modayı güncel takip etmekten ziyade yakıştırmayı severim. Finans sektöründe çalışırken klasik giyinmeyi tercih ediyordum. Özellikle tamamlayıcı aksesuar kravat ve mendillerim konusunda çok titizdim. Kalitesinden ve tarzından emin olduğum markaları tercih ederdim. Şimdi ise serbest bir iş hayatım olduğu için günlük yaşamda spor giyinmeyi seviyorum. ‘Ne bulursam giyip çıkarım’ şeklinde övünmem. Giyindiğimde kendimi içinde rahat ve keyifli hissedersem çıkarım. Yani kendime özgü bir tarzım var. Kot pantolon ya da kanvas pantolon üstüne gömlek, ayağıma spor ayakkabı tercihim. Yaz mevsiminde bile çoğunlukla uzun kollu gömlekleri tercih ediyorum. Özellikle de keten gömlekleri. Pantolonumun çok dar yada bol olmamasına. vücuduma iyi oturmasına dikkat ederim.

Haberin Devamı

3- Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yaparsınız?

- Uzun süre kullanabileceğim zamansız parçaları ve bunları tamamlayıcı aksesuarları almaktan hoşlanırım. Renk tercihim yok. Örneğin düz renk gömlek ya da kazak üzerine renkli atkıları özellikle sonbahar kış aylarında tercih ediyorum. Çok alışverişten ziyade ihtiyacım olan kumaşının kaliteli olduğuna inandığım parçaları almayı tercih ediyorum.

Gömlek tercihi

4- Ankara cemiyetinde tanınan bir kişi olarak özel bir davete hazırlanırken nelere dikkat edersiniz?

- Özel günlerde takım giymeyi tercih ederim. Özellikle lacivert renk ceket pantolon ve içine beyaz gömlek, yani klasikçiyim. Deri ayakkabımın kemerim ile aynı dokuda ve renkte olmasına, çorabımın da ayakkabım ile uyumlu olmasına dikkat ederim. Kravat tercih etmem, özelikle kontrast renkte mendil kullanmaktan hoşlanırım.

Haberin Devamı

5- Türkiye’de stilini beğendiğiniz kişileri öğrenebilir miyiz?

- Hizmet sektörü biraz da misafirlere dokunabilmek. Bu karşılamanın dışında giyimimizde ön plandadır. Çünkü hep göz önünde olduğumuz için dikkat etmemiz gerektiğini düşünenlerdenim. Sevgili Süreyya Üzmez stilini beğendiklerim arasında ön planda. Merhum Turgut Özal ve Merhum İsmet Sezgi’in de stillerini beğenirdim. Sayın Rahmi Koç, Ayhan Sicimoğlu beğenip takip ettiklerimden.

Aysun Kaba’ya Sor

- Keten pantolonumun altına parmak arası terlik giyinmek istiyorum. Siz ne dersiniz? Bir de şortun üzerine atlet sadece sayfiye yerlerde mi giyilir?
Murat
Murat bey artık parmak arası terlikler moda değil. Onun yerine kalın bantlı plastik terlikler öneririm. Şortun üzerine atlet giymeyin. Bol sıfır yaka tişört tercih edin. Deri sandaletleri de unutmayın.

Yazarın Tüm Yazıları