Emre Pakel ile 5 soru 5 cevap

Emre Pakel... Genç ve başarılı. Eski bir Japon kültüründen esinlenerek tasarladığı çantalar, şu sıralar çok beğeniliyor ve konuşuluyor.

Haberin Devamı

Ben de bu hafta siz okurlarımız için Emre Pakel’e, şu 5 soruyu sordum.

Emre Pakel ile 5 soru 5 cevap

Tasarımcı olmaya nasıl karar verdiniz?

Biraz klişe olacak ama çocukluktan beri ilgim vardı. Yeteneğimi ise üniversite arkadaşım Mehmet Kayabinar sayesinde keşfettim.

En beğenerek tasarladığınız ürününüzün hikâyesini anlatır mısınız?

Uzak Doğu kültürlerine her zaman ilgim vardı. Antika pazarından almış olduğum Uzak Doğu kültüründe gerçek sanatçı kadınların simgesi geyşaların eskiden kullandıkları bir şemsiye, tasarımlarıma ilham oldu. Eskide kalmış bir Japon kültürünü tekrardan kent dinamiğine uyarlamaya çalıştım. ‘Spyumbrellabagz’ adını verdiğim çantalar ortaya çıktı.

Emre Pakel ile 5 soru 5 cevap

Şıklık sizin için nasıl ifade edilmeli?

Şıklık, kişiden kişiye değişen bir unsur. Genel geçer kurallara tabi değil. İnsanın giydikleri içinde kendini öz güvenli ve ait hissetmesi en büyük sıklık bence.

Haberin Devamı

Gençlere biraz stil kodları dersek?

Özgün stillerini ortaya koyup popüler kültürün dayattığı stillerden biraz uzak durmaları gerektiğini düşünüyorum.

Kimlerin stilini beğeniyorsunuz?

Ece Sukan, Türkiye’de benim için başta geliyor. Taşıdığı her ürüne kendi ruhunu katan, kendi dinamiğiyle dünya stillerini bir arada kulanabilen gerçek stil ikonu.

Emre Pakel ile 5 soru 5 cevap

Gecce Mekan Ödülleri 2019

Swıssotel The Bosphorus’ta gerçekleşen geleneksel ‘Gecce Mekan Ödülleri 2019’ iş, sanat ve sosyete dünyasını buluşturdu. Gecede, Türkiye’nin en gözde mekanları ödüllendirildi. İlgi çok büyüktü, muhteşem bir törendi.
Davetin ev sahipliğini usta gazeteci Kenan Erçetingöz ile sevgili eşi Gül Erçetingöz yaptı. Ben de o gece bütün ünlü isimleri ilgiyle izledim. Sevgili Kenan Erçetingöz’e meslekteki 40’ncı yılı adına Orhan Gencebay, Sibel Can, Erkan Petekkaya ve Sinan Akçıl tarafından sürpriz bir ödül de verildi. Ödüller arasında en etkilendiğim ise İzmir’den İyilik Atölyesi’ne verilen ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’ oldu. Yurt dışından dansçılarıyla gelen Lou Bega ise muhteşem şovuyla herkesin ilgi odağıydı.

Haberin Devamı

MİLANO FASHİON WEEK’TEN AKILDA KALANLAR...

Mert Alaş’ın doğum günü partisi ve Attico kızları Gilda ve Giorgia’nın partileri çok konuşulacağa benziyor.

MODA DÜNYASINDA YENİ DEDİKODU!

Fransız stilini yansıtan moda devi Celine markasının eski tasarımcısı Phoebe Philo’nun, Bottega Venetta’ya geçtiği konuşuluyor. Bottega Venetta’nın Milano’daki yeni sezon defilesi herkesin beğenisini kazandı. Ama ne tesadüfdür ki, yeni sezondaki çantası Phoebe Philo’nun daha önce Celine markası için yaptığı çantanın neredeyse aynısı.
Bu arada Bottega Venetta’nın Instagram sayfasındaki bütün fotoğrafları bir hafta önce silmesi, kafalarda soru işareti bıraktı. Bendeki bilgi şu: Bottega Veneta’ya daha evvel Celine’de çalışmış bir tasarımcı zaten geçmiş. İsmi de Daniel Lee. Yani ‘Phoebe Philo dedikodusu’ biraz asılsız olmuş.

Emre Pakel ile 5 soru 5 cevap

Yazarın Tüm Yazıları