Değişim daima saç ile başlar

Belli bir yaşa geldiyseniz, neredeyse her çeşit saç şekli denemişsinizdir ve kendinize en yakışanı bulmuşsunuzdur.

Haberin Devamı

Çılgın tecrübeleriniz de bittiğine göre (Saçlarını Britney Spears gibi kazıtmayacaksınız) kendi stilinizi korumak güzel. Bu ne demek? Birkaç dokunuştan bahsediyorum. Liseden beri saç şekillerini değiştirmemiş akrabalarınız veya arkadaşlarınız var mı? Benim var. Hâlâ gençlik yıllarındaki saç modelini kullanıyorlar. Stil değişir, tabiki yüzünüz de, o yüzden saç boyları, modelleri değişmeli, hafif kâkül kesimleriyle başlayabilirsiniz, kâkülleriniz kalınsa inceltebilirsiniz mesela. Saçınızı toplama şekilleri değişebilir. İşte kuaförünüzle tartışabileceğiniz birkaç ufak değişim önerileri.

Değişim daima saç ile başlar

Tarz ve katlı kesim. Saçlarımı şekillendiren kuaförüm “Saçlarınızı öne atın ve değişim başlasın” diyor. Birazcık olsun uzunluğuyla oynayın, en azından mevsimsel. Kıştansa yazın uzatabilirsiniz.
Ayrımını değiştirin. “Sadece yaş almış kadınların tek bir yönü vardır” diyor kuaförüm. İfadeniz saçlarınızı ayırdığınız her bir yöne göre değişir. Deneyerek başlayın. Gerçekten yeni bir görünüş istiyorsanız sabit fikirlerinizi unutun.

Değişim daima saç ile başlar

HADİ KIMILDAYIN

Kuaförünüzü değiştirmenin zamanı değil mi? Eğer çok uzun süredir kuaförünüz değişmediyse, her gittiğinizde saçlarınız ancak bir önceki versiyonun bir tık daha iyileşmiş halidir diyorum. Birileri belli bir stilinizin olmadığını söylüyorsa, hadi kımıldayın. Herkes vücut ölçüsünün, yaşam şeklinin, saçlarının ve yüzünün doğru yanlarını yansıtacak farklı bir versiyonuna sahip olabilir. Ve eğer saçlarınızın daha iyi görünmesi için bir sürü ürün kullanmanız gerekiyorsa bu doğru kesim değildir. Yeni bir kuaföre ihtiyacınız var. Sizin, saçlarınızın geçmişini bilmeyen, size dinamik ve modern bir bakış açısıyla yaklaşacak olan bir kuaföre ihtiyacınız var. Kuaförünüzü bırakmanın kolay olmadığını biliyorum, ama bazen buna mecbursunuz. Kendinizi suçlu hissedecekseniz eğer, ona son bir şans daha verin.
Gidin ve daha genç ve modern bir şeyler istediğinizi söyleyin. Hatta dergilerden beğendiğiniz birkaç modeli de getirebilirsiniz. Eğer istediğiniz olmadıysa, kuaförünüz de onu neden bıraktığınızı anlayacaktır.
Mektup yazmanıza veya bir açıklama yapmanıza gerek yok. Bazılarımız için bunu yapmak çok zor hatta onlar birilerinin duygularını incitmektense, aynı sıradan saçlarla devam etmeyi bile tercih edebilirler. Bu kişilerin siz olmasına izin vermeyin.

ECE SALICI İLE 5 SORU 5 CEVAP

Haberin Devamı

Ankaralı, Ankara’yı seven başarılı tasarımcı Ece Salıcı’nın mottosu, mutlu olmak ve mutluluğunu da tasarımlarına yansıtmak. Güzel stil ipuçlarını okuyun derim.

Değişim daima saç ile başlar

1 ECE SALICI’YI SİZDEN TANIYALIM?

1986’da Ankara’da doğdum. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okuduktan sonra Milano’da İstituto Marangoni’de moda tasarımı eğitimi aldım. Nisan 2011’de kendi atölyemi açtım. 2012 Elle Style Awards’da yılın genç moda tasarımcısı adayı oldum. Çin’deki Wuhan Fashion Week’te mini bir defile sundum. Fransa ve Çin basınında Ece Salici markası çokça yer aldı. Markam NYC, Amsterdam, Şangay, Pekin, Kuveyt ve Beyrut’ta hâlâ satışa devam ediyor. Başkent Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünde ders verdim. Hâlen kendi markam için çalışmaya devam ediyorum.

2 HAYAT MOTTONUZ NEDİR?

2014’te kızım Sare dünyaya geldikten sonra tempomu yavaşlattım ve yaşanılacak tatiller için çalışmaya başladım. Fazla değil, gerektiği kadar diyelim. Bu hayattaki en önemli şey mutlu olmak ve bunu her an hissetmek.

Değişim daima saç ile başlar

3 BU KIŞ BİZİ NELER BEKLİYOR? NELERE YATIRIM YAPALIM?

Trendlere gelecek olursak, ekose desenini bolca göreceğiz, 80’ler özellikle tamamı deri ‘look’ları ile yeniden gündemde. İpek eşarp desenli elbiseler ve eşarbın her yerde kullanılması öne çıkıyor, bu Donatelle Versace’nin kardeşi Gianni’ye adadığı ve markanın ikonik modellerinin yeniden yorumlandığı defilesi ile evlerimize girdi. Takım giymek bu kış çok moda. Ceket pantolon takımlar, özellikle de tüvit ve ekose deseni ile görülüyor. Yılan ve leopar deseni ise en yükseldiği sezonunda. Bir de Dior markasından bir parça edinilebilir. Özellikle yeniden piyasaya sunduğu ikonik çantası Dior Saddle. ‘Ugly shoes’ trendi devam ediyor, bu demek oluyor ki bir süre daha hayatımızda olacaklar. O yüzden böyle bir spor ayakkabısı da edinilmeli.

4 TASARIMLARINIZ HAZIRLARKEN NERELERDEN İLHAM ALIYORSUNUZ?

Kendimden. Kendi kişisel gelişimim, tasarımlarımı da değiştiriyor.

Değişim daima saç ile başlar

5 GARDIROPTA OLMAZLARIMIZ DERSEK?

Kaliteli bir deri ceket, ‘nude’ bir stiletto. Kendi hayatımızdan ilham alarak, kendimize özel yaptırdığımız bir mücevher. Vücudumuza tam oturan bir deri pantolon.

Yazarın Tüm Yazıları