Çevre dostu koleksiyon

Lug Von Siga, SS 2021 koleksiyonunu dijital platformlar üzerinden gerçekleşen Fashion Week Istanbul kapsamında geçen salı günü sundu.

Haberin Devamı

Çevre dostu koleksiyon

Lug Von Siga’nın kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış’ın karantinadan sonraki ilk koleksiyonu; Analog Diaries. Bu nedenle koleksiyon, bu üç aylık dönemde keşfedilen yeni duyguların bir tür özeti olarak karşımıza çıkıyor. Hayatımızda bir belirsizlik olduğunda, korku, umut, minnettarlık, öfke ve hayal kırıklığı duyguları birbirine karışır. Ağış, arka plandaki bu ruh halini ve psikolojik ikilemleri yansıtmak için LVS SS 2021 film ve lookbook görüntüleri için fotoğrafçı ve mimar Can Dağarslanı ile ‘Identities Series’ kitabının devamı niteliğinde bir işbirliği yaptı. Analog Diaries koleksiyon çekimleri, LVS ve sanatçı Can Dağarslanı’nın yalnızca analog kamera kullanarak gerçekleştirdiği, adeta yeni dijital çağa ve arkasındaki hıza karşı muhalefet oluşturan bir işbirliği niteliğinde.

Çevre dostu koleksiyon

DOĞADA ÇÖZÜLEBİLİR KUMAŞLAR

Ağış, ‘her şeye hemen hızlıca sahip olma arzusuna’ meydan okuduklarını söylüyor ve ekliyor, “Bir gün umut dolu uyanıp, diğer gün çaresiz ve karanlık bir ruh hali içinde olabiliyoruz.” Bilinçaltına inerek kadınsı ve erkeksi yönlerini keşfetmek isteyen tasarımcı, SS 2021 koleksiyonunda feminen siluetlere sahip dökümlü vegan elbiseler ve büyük boy pamuklu gömleklerle eşleşen erkeksi pantolonlara yer veriyor. Ağış’ın bahçe ve aromaterapi hobileri ise koleksiyonu daha çevre dostu hale getirme isteğini tetiklediği için vegan cupro, organik pamuk gibi sürdürülebilir ve doğada çözülebilir kumaş seçimlerine yöneliyor. Mavi, bej, beyaz, siyah, bordo, dark denim renklerin hakimiyeti Analog Dairies’de öne çıkıyor.

FOLKLORİK DETAYLAR KULLANILDI

Haberin Devamı

Farklı kültürleri harmanlamayı seven Lug Von Siga, tasarımlarında Türk köklerinden gelen folklorik detayları, kumaş işleme teknikleri ve işlemeleri kullanıyor. El işçiliğinin ön plana çıktığı yaratıcı parçalar, markanın uluslararası arenada geniş çaplı tanınmasını sağladığı için Lug Von Siga, aralarında Net a porter, Matches, Moda Operandi ve Yoox italia’nın da bulunduğu pek çok prestijli global satış noktasında yer alıyor.

Çevre dostu koleksiyon

MODAYA FARKLI SOLUK GETİRİYOR

Haberin Devamı

Nejla Güvenç... Modada sürdürülebilirlik vizyonunun Türkiye’deki öncülerinden biri. Uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen markaların tasarım ekiplerinde yer alan, Türkiye’de organik koleksiyon hazırlayan ilk tasarımcı olan Nejla Güvenç, sürdürülebilir ve organik kumaşlar kullanarak hazırladığı ve ‘ekolojik hareket’ olarak değerlendirdiği tasarımlarının yer aldığı Nej markasını 2002 yılında yarattı. Nej, sürdürülebilirlik ilkeleri ile tasarım yolculuğuna devam ediyor. İTKİB’in desteklediği tasarımcı, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY® tarafından da yetkilendirilmiş tasarım danışmanı olma hakkı kazandı.
TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi Başkan Yardımcısı, YEKON Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği Asbaşkanı olan Nejla Güvenç; Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği’nin (KAGİDER) iş birliğiyle 2011’de düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimci Yarışması’nda ‘Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimci’ dalında ikinci olmuştu.

ROL MODEL SEÇİLEN TÜRK KADIN GİRİŞİMCİ

Güvenç, 2011’de Goldman Sachs tarafından desteklenen, Harvard University ve The Wharton School of The University of Pennsylvania tarafından yürütülen “10.000 Kadın Girişimci” projesinde, rol model olarak seçilen tek Türk kadın girişimci oldu. 2014’te Nejla Güvenç girişimcilik hikâyesi ile Wharton School of The University of Pennsylvania Joseph H. Lauder Institute’da girişimcilik dersinde okutulan “Yükselen ve Gelişmekte Olan Ekonomilerde İlham Veren Hikâyeleri olan Kadın Girişimciler” kitabında başarı hikayesi yayınlanan 24 kadın arasına girme başarısını gösterdi. Kitap, girişimci olmak isteyen öğrencilere rehberlik ediyor, ilham veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları