Bu yaz sezonunun stil kodları

Ceren Can... “tasarım ve styling” denildiğinde akla gelen isimlerden.

Haberin Devamı

Başarısının sırrını, insanın işine olan sevgisi ve ilgisine bağlayan Ceren Can’a, bu yaz sezonunun stil kodlarını sordum.
İlk cümlesi, “Eskilere dönüşüyle ama aynı zamanda yenilikleriyle de dikkatleri üzerine çekecek bir yaz sezonu olacak gibi görünüyor” oldu.
Ve şöyle devam etti:

FAVORİ RENK: NUDE BEJ

“Yeri geldiğinde atletik, yeri geldiğindeyse partilemeyi iyi biliyor. Renklerle arası iyi olan sezon kadını, formal bir görünüme bile renk katabilecek kadar enerjik olabiliyor. Varla yok arası bir etki yaratan ve her ten rengine kolayca uyum sağlayan nude bej, yaz sezonunun favori rengi. ‘Uzun ve cool görünmeliyim’ diyerek tek renk giyinmeyi sevenlerin dolaplarını şenlendirecek. Beraberinde hardal sarısı, lila gibi renkleri de sürükleyerek yaza damgasını vuracak. Ayrıca bu sezon, sokaklarda daha fazla beyaz sever kadınlar göreceğiz. Bizleri çabasız şık yapan takımları hayatımıza sokmaya başlayalım. Romantizm ve şıklığın statü simgesi olan dantel, hanımefendi kimliğinden sıyrılıp, istediği zaman sportif ve çocuksu olabiliyor. Moda sektörünün çiçeklerle olan ilişkisi bitmek tükenmek bilmiyor. Baharı çiçeklerin her rengiyle karşılamakta ısrarcı. Desen üstüne desen durumuna en çok yakışan trend olmaya aday.

KÜÇÜK BİR NOT

Haberin Devamı

Ceren Can’ın 2019 İlkbahar-Yaz koleksiyonu ile, Ankara Showroom Mağaza’da, Galeries Lafayette’de, Emaar Square Mall’da, Galeries Lafayette-Brandroom Online Shop’ta ve Openhaus Nişantaşı’nda (İstanbul) buluşabilirsiniz.

Bu yaz sezonunun stil kodları

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ SİZ DEĞİL YÜZÜNÜZ VE SAÇ RENGİNİZ SEÇSİN

Gözler kalbin aynasıdır.
Gözlükler ise stilin.
Hele hele mevsimlerden bahar ve sonrası yazsa eğer, güneş gözlüğü olmazsa olmazımızdır.
İşte tam da bu günlerde, belki de tercih yaparken “acaba hangisi?” diyerek en çok zorlandığımız konuyu, Oktay Acar’a sordum.
Tunalı’daki mağazasında sohbet ederken, kişilerin yüzlerine ve saç renklerine göre gözlük modellerini sunduğuna tanık oldum.
Ve sonra, şu 5 soruyu yönelttim.

Bu yaz sezonunun stil kodları

1- Markanızın oluşumunu öğrenebilir miyiz?

Kuğulu Optik’i çok uzun zaman önce kurduk. Gözlük işi ile 24 yıldır içi içeyim. Sevdiğim işi yapmak bana hep dinamiklik ve keyif verdi. Müşterilerimin, aldıkları gözlükleriyle mağazadan mutlu çıkması binim için bambaşka bir mutluluk. Büyümek ve daha çok kişiye istihdam sağlamak ise en büyük amacım.

Haberin Devamı

2- Bu yaz güneş gözlüklerinde hangi modeller moda?

Bu yaz modeller biraz daha küçülmeye başladı. Kemik ve metal çekik modellerin göze çarptığı bu yıl, açık renkli gözlükler yine ön planda olacak.

3- Yuvarlak yüzlüler hangi gözlük modellerini tercih etmeliler?

Yuvarlak yüzlüler birçok modeli rahat kullanır. Köşeli ve tam yuvarlak modeller elmacık kemiklerinin durumuna göre çok rahat olabilir.

4- Peki mottonuz?

Şükretmek ve çalışmak. Bir de gözünüzdeki şıklığı görmek.

5- Son sorum, zaman zaman eleştirilen ve insanları ikilemde bırakan bir konu. Kapalı mekânlarda güneş gözlüğü kullanılır mı?

Kesinlikle. Bunun için çok iyi üretilmiş açık renkli camlar var ve kapalı mekânlarda şık bir görüntü veriyor. Kadınlar için muhteşem. Makyaj yapma isteğini ortadan kaldırıyor, yorgun ifadeye dinamiklik getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları