Bu kış renkler canlanacak

Derya Pazarcı ile Sezin Ünlü... Genç ve başarılı iki tasarımcı, iki yakın arkadaş ve aynı zamanda kendi markaları olan Payeds’in kurucuları. İki tasarımcı moda eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar moda sektöründe çalıştı. Daha sonra kendi markalarını kurarak, doğadaki renkler ve desenleri birleştirip, gündüzden geceye kombinleyebileceğiniz ürünler tasarladılar, kısa sürede dikkatleri çekmeyi başardılar. Stilin bir kadının karakterini ve tarzını yansıttığını belirten ikili, kıyafetlerde bu kış canlı renklerin daha çok görüneceğini söyledi.

Haberin Devamı

DERYA PAZARCI VE SEZİN ÜNLÜ İLE 5 SORU 5 CEVAP

Bu kış renkler canlanacak

1- Markanızın hikâyesi nasıl başladı?
Biz iki ortak, üniversiteden sonra moda üzerine eğitimler alıp önemli Türk tekstil firmalarında çalıştıktan sonra gönlümüzde olan tasarım işini butik bir şekilde online olarak sunmaya başladık. Çok da güzel geri dönüşler aldık ve yaklaşık 2.5 senedir devam etmekteyiz.

2- Kış sezonunda hangi renkleri ve modelleri daha fazla göreceğiz?
Bu kış yine canlı renklerin yanı sıra yine doğadan ilham alınarak doğa temalı safari renkleri ön planda olacak. Kırmızılar, siyahlar, taba renkleri, haki yeşiller. Kendini mutlu hissettirip fark yaratacağını düşündüğümüz hem rahat hem şık modeller. Sezonun ve bizim de koleksiyonumuzdaki olmazsa olmaz parçamız ceketleri tekrardan bu sezonda da göreceğiz.

Haberin Devamı

3- Siz stili nasıl yorumlarsınız?
Stil, bize göre bir kadının hem karakterini hem yaşam tarzını yansıtan giyim tarzıdır. Kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız enerjiniz yükselir ve insanların aklında da bu şekilde yer edinebilirsiniz.

Bu kış renkler canlanacak

4- Koleksiyonunuzu tasarlarken ilham panonuzu neler süsledi?
Kendi giyim tarzımızdan ilham alarak doğadaki renkler ve desenleri birleştirip, gündüzden geceye kombinleyebileceğimiz ürünlerle ön planda olmak istedik. Özellikle plaj koleksiyonumuzda çiçek ve safari desenleri ile ara renkleri çokça kullanarak insanların kendilerini özel hissettirdiğimizi düşünüyoruz.

5- Mottonuz?
Markamızı kurarken ‘life is short wear sequins’ (hayat kısa parlak giy) sloganından yola çıkarak, gündüzden geceye ışıltılı giyimi moda severlere uyarlamak istedik. Bir sneaker ve basic tişörtle payet eteği kombinleyip hem rahat hem de şık bir stil elde edebilirsiniz.

KADINLARI KUTLAYAN KOLEKSİYON

Tavrı koleksiyonlarında en ön sıraya yerleştiren TAGG, bu sezon kadına gücünü yeniden hatırlatan formlarla karşımızda. TAGG, bu yıl dijital olarak gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) kapsamında, sezonsuz başlığıyla, Powerbank adını verdiği bu koleksiyonunu, zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde kadınlara aradığı gücü sunan bir koleksiyon olarak tanımlıyor. Kadınlar son zamanlarda her zaman olduğundan daha da aktif ve cesur roller üstlendiler. Pandemi sürecinde gerek sağlık sektöründe, gerekse iş hayatının birçok farklı alanında ön sıralarda yer alan kadınlar, ev hayatında da varlıklarını koruyucu içgüdüleriyle gözler önüne serdiler. Buradan yola çıkarak bu koleksiyonu bir kutlama anına dönüştürmek isteyen tasarımcı Gökay Gündoğdu, “İyimser bir tavırla, yaşama gücümüzü hatırlatan ve eski olağan günlerimizdeki gibi bir kutlama nasıl olursa bu anı öyle kutlamak istedim” diyor. Silüetlerini feminen bir orduya benzetiyor. Özgüven ve gücü rütbeler olarak konumlandırıyor. Gold daire el yapımı broşlar, bu rütbeleri simgeliyor. Militer tavrı volümlü gömleklerle destekliyor. Faydacı bir yaklaşımla ceplere koleksiyonunda sıklıkla yer veriyor. Apoletler, uzayan bağcıklar ve kemerler silüetleri daha da güçlü kılıyor.
Bu kış renkler canlanacak

Yazarın Tüm Yazıları