Bekle, bayramda baban alacak...

Ne güzel bayramlardı... Alışverişin bile tadı başkaydı.

Haberin Devamı

Yeni kıyafetleri heyecandan giyeceğimiz bayram sabahı beklenirdi. O yıllarda anneler, ‘Bekle bayramda alınacak’, ‘Bekle bayramda gidilecek’, ‘Bekle bayramda giyersin’ derdi hep. Bayramlar ne güzel beynimize işlenirdi.
Haydi gelin!
Daha önce yapamadıysanız, bugün ve yarınımız var. Çocuklarınız varsa bir tişört, bir elbise, bir pantolon veya kırmızı bir ayakkabı... Yoksa, ihtiyacı olan en yakınızdaki çocuğa yeni bir giysi alın. Bayram sabahı yeni cicileriyle onları sevindirin. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara unutamayacağı bir bayram yaşatın. Onlar da bizler gibi hatırlasınlar bayramda yeni kıyafetler giyileceğini, büyüklerin ziyaret edileceğini.
Ki, onlar da çocuklarına yaşatsınlar.
Şık bir bayram geçirmeniz dileğiyle. Mutlu Bayramlar...

KÜÇÜK BİR NOT: Bu bayram kendinizi de unutmayın. Mis gibi kıyafetlerinizle misafirlerinizi karşılayın, ziyaretlerinize gidin.

 

Haberin Devamı

EZGİ APA İLE 5 SORU 5 CEVAP

Bekle, bayramda baban alacak...  Bekle, bayramda baban alacak...

Türkiye’nin stil ikonlarından sevgili Ezgi Apa’yla röportaj yapmak, büyük keyif. ‘Stil ve alışveriş danışmanlığı’ denince akla ilk gelen ekiplerden biri olan Luxury Shoppers’ta, ortağı Lian Beraha ile yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Ezgi Apa yarı Ankaralı olunca da stil, moda sohbeti çok güzel geçti. İşte, 5 soruda sizlere stil ipuçları.

 

KÜÇÜK BİR NOT DAHA: Ezgi Apa, stilini en beğendiğim kişiler arasında.

1- Ezgi Apa’yı tanıyabilir miyiz?

İzmir Amerikan Lisesi oradan Bilkent’te İşletme ve Floransa’da Polimoda’da Fashion Management eğitimi. İstanbul’a ilk yerleştiğimde iki sene Vakko’da kadın bölümü ürün müdürü olarak çalıştım. Orada şimdiki ortağım ile tanıştım, ikimizde hayatımızda benzer dönemlerden geçiyorduk ve beraber işten ayrılıp, şimdiki işimizi kurduk. Yaklaşık 10 senedir alışveriş ve marka danışmanlığı yapıyoruz. Tüm bunlarla beraber bir sene önce Let’s Shop aplikasyonu yayına geçirdik. Stil ve alışveriş üzerine fikir alabileceğiniz, trendleri takip edebileceğiniz bir aplikasyon Let’s Shop. Beğendiğiniz kişilerin en son ne satın aldığını ve beğendiğini takip edebileceğiniz, trendleri yakından izleyebileceğiniz, alışveriş veya stil soruları sorabileceğiniz bir platform.

Haberin Devamı

2- Stilini en beğendiğim birisi olarak, sizden stili yorumlamanızı istesek?

Stilim zaman içinde çok şekillendi. Hayatın getirdiklerine uyum sağlamak çok önemli. Örneğin, çocuklarımdan önce topuklu ayakkabı çok giyen daha abartılı parçalar tercih eden biriydim. Hayatımdaki hareketin ve hızın artması ile daha yalın ve rahat parçaları tercih etmeye başladım. Yalın ama renk veya kalıpta avantgarde çizgileri seviyorum. Kişinin stili onunla bir bütün olmalı, yaşam biçimi o sırada etkilendiği olaylar, okuduğu kitaplar, yaptığı spor giyimine de yansımalı. Bir defilede değilsiniz, yaşamın içindesiniz. Dolayısıyla çok abartılı ama kullanışsız kıyafetlerdense hayat tarzıyla uyumlu giyinenlerin stili daha oturmuştur.

Haberin Devamı

3- Kadınlarımıza alışverişe çıktıklarında nelere yatırım yapmalarını önerirsiniz?

Kendimiz için veya müşterilerimiz icin alışveriş yaparken trendy modası bir sezon sonra geçecek parçalar yerine, uzun süre giyebilecekleri zamansız parçalara ağırlık veririz. Bir de bazı kadınlarında ters bir anlayış var. Çok alışveriş yapıp her şeyden alıp giyerek, modayı daha yakından takip edip stil sahibi olduklarını düşünürler. Tam tersidir bu. Bir şeyi sana ait yapmak onu her şeyle giyebilmek, tekrar etmek hatta o parçayı ve giyim biçimini görünce insanların sizi hatırlamasıdır stil sahibi olmaya giden yol. Dolayısıyla çok alışveriş yerine size ait parçalar seçip, onlara yatırım yapmak onları stilinizin giyiminizin parçası haline getirmek daha önemlidir.

Haberin Devamı

4-Kimlerin stilini beğeniyorsunuz?

Giorgio Tordini, Gilda Ambrosio, Pernille Teisbaek...

5- Bu kış neler trend olacak? Neler gardırobumuza doğru yol alsın?

Sportif giyim, aktif bir stil ön planda. Çok trendy olan şeylere hiçbir zaman yönelmeyi tavsiye etmem. Spor yapan, kendini seven, vücuduna bakan, kendini geliştiren, rahatlığı ön pilanda ve özgür bir kadın 2019 kadını. İçten dışa giden bir yolculuk bu tavsiyem , kendimizle başlayıp giyiminizin stilinizin ve tabii alışverişlerinizin şekillenmesi. Az ve öz parçalarla gardırobunuzu oluşturmak, giyinirken giydiklerinizin değil sizin ruhunuzun kadın olarak duruşunuzu ön planda olduğu parçaları seçmek.

Haberin Devamı

AYSUN KABA’YA SORUN

SORU: Bacak boyum kısa, nasıl giyinirsem daha uzun görünürüm?
Damla
CEVAP: Damla Hanım. Pantolon ve ayakkabınız hep aynı renk veya bir birine yakın renkler olmalı. Göbek problemi yoksa, yüksek bel etek veya pantolon tercih edin. Mini etekler, diz üstü etekler, tek parça mini elbiseler tam size göre. Ayakkabı tercihi nude tonlarında olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları