Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Yarın İçin Şimdi”

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Yarın İçin Şimdi Derneği, Türkiye’deki gençlerin temsilcisi olarak ülkemizin çoğulcu, şeffaf, katılımcı bir demokrasi ile; ekolojik haklara saygılı, sürdürülebilir bir şekilde kalkınması için katkı sunmak vizyonu ile yürütüyor çalışmalarını.  

Kuruluş amacı gençlerin yaşadıkları sorunları ve beklentilerini tespit ederek sivil toplum, iş dünyası, kamu sektörü ve diğer paydaşların katılımıyla çözümler geliştirmek ve bu çözümlerin hayata geçirilmesinde aktif rol oynamak. Bu amaç doğrultusunda; gerektiğinde karar vericiler ile iletişim kurmak, toplumu bilgilendirerek kamuoyu oluşturmak ve uygulama sonuçlarını takip ederek her alanda gelişim yaşanmasını sağlayan bir sivil toplum örgütü olmak.  

Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için çağdaş gençlerin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sunmayı; temel insan hak ve özgürlükleri ile cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamayı hedefleyen Yarın İçin Şimdi Derneği’ nin ilk genel kurulu 5 Haziran’da gerçekleşti. Gençlerin yoğun ilgi ve katılımıyla tamamlanan Genel Kurul’da, Dernek Başkanlığı’ na Taylan Yıldız seçildi.  

Haberin Devamı

Taylan Yıldız’ ın sözleriyle şöyle anlatılıyor Yarın İçin Şimdi Derneği’ nin niçin kurulduğu: 

Yarın için bir şeyler yapmak isteyen bizler, bir dernek kurduk. Derneğin mayasına umut ekledik, dostluk ekledik. Adına “Yarın İçin Şimdi” dedik. 

Liyakat odağında teknoloji ile iç içe özgürce düşünüp hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz daha güzel, daha mutlu ve daha yeşil bir ülke için bir araya geldik. 

‘Gençler bizim yarınımız’ dediler hep, ama onların bugünlerini unuttular. Şimdi, bugünden başlayarak, yarın için çalışma zamanı.” 

Taylan Yıldız, Evrim Kuran, Umut Yıldız, Tuğçe Taşçı, Cansu Çulha, Ece Eker, Umut Oğuz, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ömer Serdar Özkan, Özgür Eker, Mehmet Ergül, Seren Anacoğlu, Tanzer Bilgen, Görkem Gökçe ve Gürman Timurhan gibi alanında uzman isimlerden oluşan Yarın İçin Şimdi Derneği kurucuları, daha iyi bir Türkiye için gençlerin aktif vatandaş olarak projeler yapmalarına ve çözüm üretmelerine yardımcı olmak için bir araya geldiklerini ifade ediyorlar.  

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Taylan Yıldız, genç bireylerin aktif vatandaş olarak sadece hayatlarına değil geleceğin dünyasına da şekil vereceklerini bilmelerinin önemli olduğunun altını çiziyor. Yıldız; dernek amacının katılımcı ve şeffaf bir süreçte üyelerinin fikirleri ve gençlerden gelen talepler doğrultusunda belirlendiğini belirterek ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gelişmiş bir Türkiye’ye inandığını söylüyor. Kamu yönetiminde ve hayatın her alanında liyakat ilkesinin egemen olması için çalışan Taylan Yıldız, gençlerin önündeki bariyerleri kırmak ve onların hak ettikleri seviyede fırsat ve olanağa sahip olmaları için mücadele ediyor. Ve “Artık ileriye bakma zamanı. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençliğe emanet ederken en zor kararı vermiş. Çünkü bu ülke her zaman gençlerin omuzlarında yükselecek. O omuzları sağlam ve güçlü tutmak da bizim görevimiz olsun. Yalnızca 21. Yüzyıl değil, ondan sonra gelecek yüzyılların temeli de bu omuzlarda yükselsin. Bu süreçte en önemli rol hepimizin. Bu dernek artık hepimizin.” diyor.  

Haberin Devamı

Türkiye’de 15-30 yaş aralığında yaklaşık 20 milyon 500 bin genç yaşıyor. Ülkemiz, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip. Gençlerimizin büyük gücü ve enerjisi ile Türkiye dünyanın en ileri ülkelerinden biri olabilir. Yarın İçin Şimdi Derneği için çalışan 7 binin üzerinde gönüllü bulunuyor. Gönüllüler arasında, Türkiye sınırları içinde ve yurt dışında ikamet eden üstün başarılı gençlerin sayısı oldukça yüksek.

Taylan Yıldız’ ın da dediği gibi Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Her sorunu çözebilecek, her engeli aşabilecek imkânımız var. Gençlerimizin enerjisi, dinamizmi ve bilgisiyle hep birlikte umudun hâkim olduğu bir Türkiye’de yaşayacağız.

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz günler dileğiyle…

Yazarın Tüm Yazıları