Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Onların Gözünden”

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Bizce Yapım Reklam ve Organizasyon Şirketi, üç yıl önce kurulduğu günden beri pek çok sosyal sorumluluk projesine destek vermiş bulunuyor. Şirket bugünlerde yeni bir sosyal sorumluluk projesini Yaşam Otizm Spor Kulübü ortaklığı ile yürütüyor.

 

Bizce Yapım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz’ı Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin “Engelsiz Bir Dünya İçin Benim Fikrim” konulu resim yarışmasının Ödül Töreni’nde tanıdım ve engelsiz bir dünya özlemi içindeki bu genci çok sevdim. Bu özlemini dile getirirken gerçekten samimi olduğuna daha o gün inandım. Bu inancım Bizce Yapım’ın Avrasya Özel Çocuklar Derneği ile birlikte imza attığı, sosyo-ekonomik şartları yetersiz olan özel gereksinimli çocuklar ve gençlerin eğitimine katkı sunmayı amaçlayan, “Tatlı Melekler Projesi” ile doğrulandı.

 

Haberin Devamı

Ahmet Yılmaz şimdi de Yaşam Otizm Spor Kulübü Derneği ile ortak yeni bir proje yönetiyor. “Onların Gözünden” adlı bu proje kapsamında, 13 ile 30 yaş arasındaki otizmli çocuklar ve gençler Bizce Yapım Reklam ve Organizasyon Şirketi’nin profesyonellerinden fotoğraf eğitimi aldılar. Sonra da iş dünyasının önde gelen isimlerinin fotoğraflarını çektiler.

 

Türkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, Yemek Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Gizem Hançer Yüksel, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Panasonic Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Kayahan Apaydın, Moda Cruz Kurucu ve CEO’su Melis Güçtaş, Natura ve Golf Dondurma CEO’su Ergün Akkaya, Aksal Bilişim ve Elektronik Kurucu Başkanı Turan Salmanlı, Modacı Gamze Saraçoğlu, Tims Production Kurucularından Yapımcı Timur Savcı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin otizmli çocukların fotoğrafladıkları ünlüler arasında yer alıyorlar.

 

Haberin Devamı

“Onların Gözünden”

 

Gençlerin çektikleri fotoğraflar 5 Ağustos 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Gala Gecesi’nde sergilenecek. Aşkım Kapışmak ve Deniz Akkaya’nın sunuculuğunu yapacakları Gala Gecesi’nde çekilen fotoğraflar ünlü isimler tarafından satın alınacak. Gecenin kazancı ile otizmli gençlerin eğitimlerine destek olunmaya çalışılacak.

 

Yaşam Otizm Spor Kulübü çalışmalarına, “Özel Çocuklara Tam Bağımsız Bir Hayat” ilkesiyle, 2012 yılında başlamış bulunuyor. Kulübün büyük bir özveri ile çalışan kurucuları Yaşar Gürdamar ve Nurhan Hançer, eğitimin yalnızca masa başı akademik eğitimden ibaret olamayacağını düşünen ve duyusal bütünleme çalışmalarının Türkiye’de başlamasını sağlayan kişilerin başında geliyorlar. Beylikdüzü İlçesi’nin Yakuplu Semti’nde şehir gürültüsünden uzak doğayla iç içe 1700 m2’si kapalı alan, 3000 m2’si bahçe olmak üzere toplam 4700 m2’lik bir çalışma alanı içinde hizmet veren Yaşam Otizm Spor Kulübü otizmli bireylerin yaşam kalitesini arttırarak sosyalleşmelerini sağlamayı hedefliyor.

 

Haberin Devamı

Bizce Yapım ile Yaşam Otizm Spor Kulübü’nü bir araya getiren “Onların Gözünden” Projesi her iki kuruluşun da amaçları ile tam olarak örtüşüyor. Bizce Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz; bu Proje ile otizmli gençlere destek olmak için onların içerisinde bulunduğu bir projeyi hayata geçirmek istediklerini, kendi emekleri ve öğrendikleriyle çektikleri fotoğraflarda içlerindeki ışığı öne çıkarmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getiriyor.

 

Bu Proje’nin örnek teşkil etmesini ve bu gibi etkinliklerin çoğalmasını diliyorum. Bu etkinliklerin engellik ile ilgili farkındalığı arttıracağına inanıyorum.        

 

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları