Ahh Mardin!

HER gün yeni bir yerde, yeni bombalar patlıyor.

Haberin Devamı

Bu sefer de Mardin’de patladı.

 

Daha Vezneciler’in acısı sürerken, başımıza gelenlerin şaşkınlığı devam ederken, Mardin’e yapılan alçak saldırıyı konuşuyoruz.

 

Hepimiz aklımızı yitirmek üzereyiz.

 

Artık önümüzü göremez haldeyiz.

 

Biz bugün hayattaysak tamamen şans eseri.

 

Yarın olmayabiliriz, sevdiklerimiz olmayabilir.

 

Bir sonraki bombanın nerede, nasıl patlayacağı ve hangi canları alacağı belli değil.

 

Piyango gibi.

 

Tüm bu yaşananlar korkunç.

 

Kelimelerin bittiği yer.

 

Haberin Devamı

Bu hain saldırılarda hayatını kaybeden herkese rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

 

Kadınlığımın Everest’i!

 

Söz verdim, “Bu işin borazanı olacağım!” dedim.Şu mesleği bırakmadan her yerde, “‘Yaşasın menopoz!’ konuşmaları yapacağım” dedim.

 

“Menopozun kadınlar için hayatın sonu olmadığını anlatacağım” dedim. 

 

Bu ülkede kadınlar her konuda baskı altında.Menopoz da onlardan biri.

 

Doğurmamış kadına “yarım” diyenler, kim bilir menopoza girenler hakkında ne düşünüyorlardır!

 

Olsun, her şey vız gelir, tırıs gider.Biz bildiğimiz gibi yaşayacağız, çağdışı kadın tariflerine kulak asmayacağız.

 

Ben taş gibi menopozlular tanıyorum, ben de onlardan biri olmaya gayret edeceğim, libidomu ve hayat sevincimi de menopoza feda etmeyeceğim.

 

Haberin Devamı

Böyle bir yazı yazınca baktım birbiri ardına harika görüşler geliyor.

 

Beni çok mutlu ettiniz, yazdıklarımın bir karşılığı olduğunu görüyorum, sizlere teşekkür ediyorum.

 

İşte bugün o görüşleri yayınlıyorum ki birbirimizden cesaret alalım, menopozun da üstesinden gelelim...

 

EKSİK DEĞİL, FAZLAYIM

 

Menopoz doğanın biz kadınlara armağanı! Yanlış okumadınız, bu bir armağan! Menopoz sonrası daha az kadın değilim! Eksik hiç değilim! Hatta fazlayım! Eğer 80 ise biçilen ömür, bir 32 sene daha var önümde, sağlıklı ve şahane bir kadın olarak geçirilecek...  (İ.)

 

SÜPER RAHAT!

 

3 senedir menopozdayım. Ayol ne var? Bunalıma mı gireceğim? Kilo mu alacağım? Alakası yok! Arkadaşlar, terlemeler, ateş basmaları olsa da rahatlığı süper, tatil ayarlamaların yok, hamile kalma riski yok, yani korkulacak bir şey yok! (Butterfly)

 

Haberin Devamı

YEMİŞİM MENOPOZU!

 

Yemişim menopozu! 58 yaşındayım, 48 yaşında girdim farkında bile değilim!(Ayfer Ç.)

 

MENOPOZLU, MUTLU, TORUNLU

 

Valla 56 yaşındayım. Arada bir sıcaklamalar olsa da sıkıntılar yapsa da... Ruh halim, hareketlerim, enerjim harikaaa! Kendimi genç hissediyorum, daha doğrusu yaşsız hissediyorum. 35 yıllık evli, mutlu ve torunluyum! (Akrep)

 

SIFIR ŞİKÂYET

 

Ne zaman girdiğimi hatırlamıyorum bile! Sıfır şikâyet. Çünkü çocukluğumdan beri bu süreci normal geçireceğim diye hazırlamıştım kendimi(H. Yılmaz)

 

KARŞILAMAYA HAZIRIM

 

Ne güzel yazmışsınız, menopoza giresim geldi! Şaka tabii ama sizin yazınızla o sevimsiz arkadaş, artık sevimsiz gelmemeye başladı! Karşılamaya hazırım... (Hulyanur)

 

Haberin Devamı

İKİNCİ ERGENLİĞİM

 

Yakın zamanda menopoza “Hoş geldin” dedim. Yazınızı, menopozu ikinci baharım olarak yaşamaya ant içmiş biri olarak bana yazdığınızı varsayıp üzerime alınıyorum. Elbette sıkıntıları olacaktır ama ben “Yaşasınnnnnn özgürlük!” diyorum. Eminim ki yeni tanıştığım bu 2. ergenliğimi çok güzel yaşayacağım. Kanatlarım, bedenimi kontrol eden ruhumda... (Bal)

 

O BENDEN KORKSUN

 

Yazınız harika! Ben menopoza 1 yıl önce girdim. Terleme ve ateş basmaları hariç fazla bir şikâyetim yok. Korkmuyorum da kadınlığımdan bir şey eksilir mi diye. Menopoz benden korksun! (Fatma Ç.)

 

SPOR YAPIN

 

Söylendiği gibi sıkıntılı durumlar yaşamıyorum. Sporun çok faydasını gördüm. Mutlaka yapın. (Hera)

 

Haberin Devamı

REGL DERDİM BİTTİ

 

38 yaşında menopoza girmiş bir kadın olarak söyleyebilirim ki kadınlığımın Everest’i! 2. çocuğumu doğurduktan sonra menopoz belirtileri belirdi. “Yok canım olamaz, erken!” dedim ama oldu. Genetikmiş. Gün saymıyorum, regl oldum olacağım derdi yok... (Julide)

 

SHARON STONE DA GİRDİ

 

Hiçbir sıkıntım olmadı çünkü hiç takmadım. Sonuçta Sharon Stone ve Ajda Pekkan da girdi, eee ne oldu? Gayet de süperler. Hep böyle düşündüm. (Nermin)

 

HAYATIMDAN BEZDİM

 

Valla, ben farklı düşünüyorum, 10 yıldır çektiğimi bir ben bilirim, bir de Allah! Benim gibi niceleri vardır. Resmen hayatımdan bezdim. Keşke her şey yazınızdaki gibi olsa. (Pınar)

 

DİBE VURDUM

 

Galiba kişiye göre değişiyor. Bende olumsuz oldu, ruh halim ve diğer şeyler çok sıkıcı. Hormonlarım dibe vurdu. Düzelir mi bilmiyorum (Sevinç)

 

PÜFÜR PÜFÜR

 

Menopoz geldi, hoş geldi. Bana da sağlık geldi. Çok sıkıntılı yollarla girmeme rağmen. Söylenene değil, yaşamınıza bakın. Çıkın yürüyün. Az beslenin, püfür püfür giyinin. Özgür seks yapın. Daha ne olsun! (M.)

 

 

Yazarın Tüm Yazıları