Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde hepinizin ibadetlerinin ve yaptığının yardımların kabul olmasını dilerim. Sizden ricam, bu haftaki taleplere bütçeniz doğrultusunda ufak da olsa yardımcı olmanız. Yardım etmek sevaptır.

Haberin Devamı

Ramazan ayında fitre ve zekâtlarınızı gerçekten yardıma muhtaç insanlarla paylaşmak isterseniz lütfen bize ulaşın. Adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

Yardım etmek istediğinizde hangi tarihli Yetiş Ayşe’de yayınlandığını ve rumuzunu mutlaka belirtirseniz daha hızlı sonuçlar alabiliriz.

Özellikle geçen hafta Yetiş Ayşe’ye gönül veren tüm dostlara çok teşekkür ederiz.

Bir öğrencimize burs veren Dilek Hanım’a, 3 kişiye yardım eden Füsun Hanım’a, 2 kişiye yardım eden Burcu Hanım’a, gıda yardımı yapan Çağla Hanım’a, 3 aileye yardım eden Hüseyin Bey’e çok teşekkürler.

Ayrıca Güler Hanım’ın uzun süredir burs verdiği öğrencimiz Saliha’mız mezun oldu ve bizlere teşekkür ederek bu gururu paylaştı.

Özellikle burs isteyen öğrencilerden ricamız şudur, lütfen sabırlı olun! “Talebim yayınlandı mı?” diye sormanıza gerek yok,  Yetin Ayşe’yi okumanız yeterlidir! “Bana ne zaman yardım gelir?” diye lütfen sormayın, yardım etmek isteyen okur olunca hemen yönlendiriyoruz.

Haberin Devamı

Benden ve asistanım Aslı’dan para isteyen okurlar, lütfen bize bu tarz taleplerle gelmeyin. Biz Yetiş Ayşe’de talebinizi yayınlarız, size yardım etmek isteyen okur olursa yönlendiririz. Bunun dışında benim ve Aslı’nın kimseye özel olarak yardım etme durumu yok, bu konuda anlayışınızı bekliyoruz.

Her hafta farklı bir okurun ihtiyacını karşılamaya, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aynı kişilerin taleplerini her hafta yayınlamıyoruz. Lütfen bu konuda ısrarcı olmayınız.

NOT: Kullanılmış ev eşyası ihtiyacı olanlar lütfen bize ulaşsın.

 

Allah rızası için sesimi duyur kızım


Allah razı olsun bana vesile olduğunuz için. Ben yaşlı bir kadınım, Ankara-Mamak’ta yaşam mücadelesi veriyorum. Kocam olacak adam beni yıllar önce terk edip gitti. Tek başıma, parasız pulsuz hastalıklarla uğraşıyorum.  2012’de 3 kez kalp krizi geçirdim, 5 kez anjiyo oldum, kalp hastasıyım. 19 yıldır KOAH ile mücadele ediyorum. Evde oksijene bağlı yaşıyorum. Yol yürüyemiyorum, evden çıkıp bir yere gidemiyorum. Hastaneye bile ambulansla gidebiliyorum. Belki evden çıkabilsem, derdimi birilerine anlatabilsem yardımcı olurlar ama yapamıyorum, mecalim yok. Belediye günlük ekmeğimizi veriyor, sosyal yardımlaşmadan da 4 ayda bir gıda yardımı yapıyorlar. Aç kalmak önemli değil de sokakta kalmak çok korkutuyor kızım. Evim kira, herhangi bir gelirim yok. Konu komşunun yardımıyla nefes alıyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ev sahibi biriken kira borcundan dolayı çık diyor, çok bunaltıyor kötü söz söylüyor dayanamıyorum. Ne yaparım, nereye giderim hiç bilmiyorum. Elimden tutanım yok, derdimi anlatacağım kimsem yok. Daha fazlasını utancımdan yazamıyorum kuzum. Sen bana el uzat, vesile ol yavrum ömür boyu duacın olurum.

 

Haberin Devamı

Yardımınıza gerçekten ihtiyacım var


İstanbul’da üniversitede iç mimarlık üçüncü sınıfta okuyorum. Ailem başka bir şehirde. Babam emekli, annem ev hanımı. Maddi açıdan çok zor durumdayız. Utancımdan kimseye bir şey diyemiyorum. Ama inanın ki artık çok bunaldım. Bu sayfayı da bir arkadaşımdan öğrendim. Lütfen bana yardım edin.

 

Annem için yatak


Merhaba Ayşe abla, geçen aylarda annemin ameliyatı için yardım istemiştim yardım gelmemişti ama olsun bir şekilde borç harç hallettik. Kirada oturduğumuz ev çok rutubetli, anneme de iyi gelmediği için başka bir ev kiralayacağız. Şu an ev sahibine ait kanepede uyuyor annem, bir yatağı yok. İstiyorum ki taşınacağımız evde rahat uyusun. İşsiz kaldığım için bir gelirimiz yok. Bize yatak gönderebilecek ya da belki bir mağazadan hediye kartı hediye edebilecek bir hayırsever olursa ömür boyu duacısı oluruz.

 

Haberin Devamı

Bir aylık yardım istiyorum


Erzurum Atatürk Üniversitesi Ekonometri 4.sınıf  öğrencisiyim. Bu sene mezun oluyorum ve şu an çok zor durumdayım. Ben sadece bir aylık yardım istiyorum. Ben buradan burs alıyordum ama bursum kesildi. Şu an çok zor durumdayım, aldığım bursla yurt paramı kitaplarımı ödüyorum ve arada kardeşime gönderiyorum. Maddi açıdan çok zor durumdayım, babam çalışmadığı için 7 kardeşime yetişemiyor. Hepimiz okuyoruz ve annem vefat etti. Benim de son yılım Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz? 

 

İmkânım olsaydı kaç seferdir sesimi duyurmaya çalışmazdım


Ben 12 kişilik bir ailenin çocuğuyum. Babam çiftçi, onun bunun hayvanlarına bakarak bizi geçindirmeye çalışıyor. Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2.sınıf öğrencisiyim. Okumak için 12 kişilik bir ailenin çocuğu olmak çok zor. Ben bağırsak hastasıyım hiçbir sağlık güvencem de yok. Tüm ilaçlarımı kendi imkânımla alıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum, imkânım olsaydı kaç seferdir sesimi duyurmaya çalışmazdım. Okul birincisiyim. Okumada çok şey yapamaya çalışıyorum ama gücüm yok. Ben sadece biraz desteğinizi bekliyorum. 

 

Haberin Devamı

İlaçlarımı alabilmek için yardım istiyorum


Selam Ayşe abla Allah sizden bin kere razı olsun. Eşim hasta, 2 tane patlak bel fıtığı var, ayağında yürümekte zorlanıyor ağrıdığından. Bu ilaçları sürekli  kullanıyor, durumumuz olmadığından ilaçları alamadık. Şu mübarek günde yardımcı olursanız sevinirim.

 

Çaresiz bir dönemde sizi buldum


Ne güzel bir iş yapıyorsunuz. Benim talebimi de yayınlayabilir misiniz? Ailecek çok zor durumdayız, babam yok annem rahatsız olduğu için çalışamıyor. Erkek kardeşim meslek lisesi bilgisayar bölümünde okuyor ama evimize hiç bilgisayar girmedi, ödevlerini yapamıyor sınavlarına çalışamıyor. Yokluktan internet kafeye bile gidemiyor. Ben aylardır ek iş yaparak biriktirmeye çalışıyorum, Bize destek olabilirseniz seneye okuluna herkes gibi başlasın istiyorum. Allah razı olsun herkesten.

 

Haberin Devamı

Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz


Ayşe Hanim merhaba. Bir konuda utana sıkıla yazıyorum. Aylardır babamın sağlık sorunundan dolayı gelirimiz yok. İki küçük kardeşim var. Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz. Takı yapıp satıyorum pazarda ama yapmak için de malzeme almam gerekiyor, alamıyorum. Bu konuda ve ailem için yardım istiyorum. Küçük de olsa bizim için çok önemli. Teşekkür ediyorum.

 

Erzak yardımı


Ayşe Hanım ben 43 yaşındayım, eşimle 7 senedir ayrıyım. 12 yaşındaki oğlumla beraber yaşıyoruz. Oğlum 6.sınıfta okuyor. Benim de ağır kronik migrenim olduğu için tam zamanlı bir işte çalışamıyorum. Öğrenci servisinde hosteslik yapıyordum, şu an ise tütün sararak bir şekilde geçinmeye çalışıyorum. Evim kira ve çok zor durumdayım, yardımsever insanlardan erzak yardımı istiyorum sevgilerimle.

 

Evime gidebilmek için otobüs biletimi alır mısınız?


Lise 3.sınıf öğrencisiyim. Daha önce de sizden yardım istemiştim ama sürekli burs yardımında bulunan olmadı. Memleketimden uzakta okuyorum ve çok zorlanıyorum abla. 1 hafta sonra evimize gideceğiz, sınavlarımız bitiyor. Benim otobüs biletimin parası için yardımcı olur musunuz? Bugüne kadar idare ettim, çok zor günler geçirdim ama bu dönem de bitti. Artık evime gitmek istiyorum bana yardımcı olur musunuz?

Yazarın Tüm Yazıları