Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar her hafta gelen yardım taleplerine gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederiz. Bu hafta da yardım isteyen dostlarımıza el uzatacağınızdan hiç şüphem yok. Yetiş Ayşe olarak sizlerle birlikte Türkiye’nin en büyük sosyal yardımlaşma platformu olduğumuzu biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Lütfen bütçeniz doğrultusunda yardımınızı esirgemeyin.

Haberin Devamı

Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum
Ablacım size çekinerek yazıyorum, bir tanıdığımdan duydum muhtaç olanlara yardımcı oluyormuşsunuz Allah razı olsun sizden de aracı olandan da yardım edenden de. Ablacım ben asgari ücretle çalışıyorum, evim kira 7 aylık bir oğlum var. Eşim çalışıyordu ama geçen ay işten çıkarttılar. Düğün borçlarımızdan kaynaklanan kredilerimizi ödüyoruz hala. O kadar sıkışık durumdayız ki çocuğuma mama ve bez alacak durumum bile yok. Oğlum ek gıdaya başladı ona doğru düzgün gıda yediremiyorum. Lütfen sizden rica ediyorum benim sesimi de duyurur musunuz belki bir hayırsever çıkar da çocuğumu sevindirir.

Çocuklarım için kıyafet
Ben Kayseri’de yaşıyorum 2 çocuk annesiyim. Çocuklarım için kıyafet ve erzak yardımı istiyorum.

Haberin Devamı

Halıya ihtiyacım var
Evli bir çocuk annesiyim, durumumuz nedeniyle oturduğum eve halı alamıyorum. Yerler beton. Evinde kullanılmayan halıları olan varsa gönderebilir misiniz Allah rızası için. 

Derdim o kadar büyük ki
Ablacım benim derdim o kadar büyük ki belki bir çare olursunuz diye size yazmamı söyledi komşular. Benim eşim hapiste. 3 çocuğum var abla. Kızım 16 yaşında, oğlum 10 yaşında. En küçük çocuğum da doğuştan engelli ve damak yarıklığı var. Sadece mamayla beslenebiliyor. Ben eşimle kaçarak evlendiğim için ailem beni sildi. Merdiven temizliğine gidiyorum, evim kira. Aldığım üç kuruş para ne kirama yetiyor, ne çocuklarımın okul masrafına, ne faturalarıma. Engelli olan çocuğumun tedavisini ve ilaçlarını bile alamıyorum. Ablacığım çok büyük çıkmazdayım. Bana bir el uzatan olursa duacı olurum.

Yol yemek yurt parası
Merhaba ben ziraat fakültesi tarla bitkileri öğrencisiyim. Bölüm 2.siyim, babam 3 çocuk okutup  eve bakıyor. Annem ve babam işten çıkarıldı. Ben hem çalışıp  hem de okuyorum. 3. sınıfım  ve çok zorlanıyorum, yol yemek yurt parasını anca karşılamaya çalışıyorum  sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.

Bana yardım eder misiniz
Ben Ziraat Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim. Bu sene yabancı dil kursuna gitmek istedim ama ailemin maddi durumu iyi olmadığından gidemedim. Bir meslekte en önemli şey yabancı dil hepimizin bildiği gibi. Bölümüm çizim ağırlıklı, çizim kurslarına gitmem de gerekiyor mezun olduğumda iyi bir yerde çalışa bilmem için. Bu kurslara ihtiyacım var. Maalesef babam serbest meslekle uğraştığı için maddi durumu bu iki kursa beni göndermeye yetmiyor, aynı zamanda devlet yurdunda kalıyorum ve yemekleri artık yiyemez hale geldim. Çok iyi bir ders çalışma ortamına sahip değilim bunların hepsinin yanı sıra banyo ve lavabolar görevliler ne kadar temizlerle temizlesinler çok pis. Çok sık hastalanıyorum artık. Ailemin gönderdiği para ile ay sonunu getiremiyorum sizlerden yardım bekliyorum...

Haberin Devamı

Okula gidecek param yok
Uludağ üniversitesi sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü okuyorum. Vizelerden sonra okuluma devam edemedim. Annem çok rahatsız, onun yanında durmam gerekiyordu ancak hocalarla konuştum final sınavlarına girebiliyorum fakat okula gidecek param yok. Benden başka iki öğrenci kardeşim daha var. Ben en büyükleriyim. Okuluma devam edip onlara örnek olabilmem için  bana destek olursanız çok minnettar kalırım.

Okumak için desteğinize ihtiyacım var
Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Dört kardeşiz, anne-babam ayrı onlardan destek görmüyorum, bize anneannem-dedem bakıyor. Ben şuan şehir dışında okuduğum için bir öğrenci yurdunda kalıyorum. Dedem bize maddi destek oluyor ama maalesef bu yeterli gelmiyor. Bana özellikle eğitimime destek ve kişisel ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı olması için destek bursu verebilecek birileri olursa gerçekten çok sevinirim.

Haberin Devamı

BİLGİLİ ÇOCUKLAR BİLGİLİ YARINLAR KOZAN /ADANA
Adana Kozan'da özel eğitim öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Öğrencilerim hafif düzeyde zihinsel yetersizliğe sahiptir. Okuma yazma öğrenmekte güçlük çeken ve matematikte çok basit matematik işlemleri yapabilecek düzeyde olan öğrencilerdir. Onlara faydası dokunabilecek her türden materyale ihtiyacımız var. Okulumuz taşıma merkezli bir okuldur. İlçe merkezine bağlı 8 tane köyden taşımalı olarak gelen öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir okuldur. Okulumuz çok eski olmamasına rağmen iç donanımı yetersizdir. Özel eğitim sınıfında materyal eksiğimiz çok fazla. Okulumuzda bulunan diğer sınıflarda maalesef eğitim materyallerinden yoksun durumdadır. Okulumuzun bir kütüphanesi var ancak daha birkaç eski ansiklopedi ile kitaptan ibarettir. Maddi olarak bu ihtiyacı karşılayamıyoruz. Sizlerden ricamız bize yardım etmeniz. Bu çağrımıza cevapsız kalmayacağınıza inanıyor, bizlere yardımcı olacağınızı umut ediyoruz. İlgi ve fedakârlığınız için şimdiden teşekkür ederiz. Esen kalın...
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlk okuma-yazma setleri
*Okuduğunu anlama setleri
*İlkokul  ve ortaokul seviyesinde her türden okuma-hikaye kitapları
*Teog hazırlık kaynakları
*Türk ve Dünya Klasikleri
*100 temel eser
*Yazım Kılavuzu
*Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü
*Bilimsel yayınlar, dergiler,
*İngilizce hikaye kitapları
((Not: Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz. Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye malzemeleri (kalem,silgi,kalem açacağı, sulu boya, pastel boya, kuru boya, güzel yazı def., matematik def., çizgili defter, resim defteri, yapıştırıcı, fon kartonu, makas, elişi kağıdı,yüz boyası, parmak boyası,tahta kalemi,el işi kağıtları)
*A4 kağıdı *Okul Çantaları *Özel Eğitim Materyalleri *Sıralı Olay Kartları Sosyal Beceri Öğretimi Seti *5N 1K Öğretim Seti  * Zıt Kavram Kartları
*Dokun Hisset Kartları
*Örüntü Oluşturma Geometrik Şekiller Kartları Parça Bütün Eşleme.
*Parçaları Tak Çıkar Oyunu  * Rakam Nesne Eşleme Kartları
*Yazmaya Hazırlık Beceri Seti. *Eksik Olanı Bulma Kartları
-Hece Seti -Örüntü Kartları ve boncuklar -Ses Kartları
-Müzik aletleri Köşesi -Dikkat Geliştirme Seti -Neşeli Kule -Üç Boyutlu Kitap Seti
-Yapboz Tamamlama Kartları -İnteraktif Kavram Cd Seti
-Nezaket /Görgü Kuralları Seti -Ahşap Bloklar -Jange Oyun Çubukları
-Sayılarla Eşleştirmeli Hafıza Oyunu
*Anasınıfı öğrencilerimiz için resimli masal kitapları,boyama kitapları
*Eğitici oyuncaklar,tahta oyuncaklar
*Eğitsel oyunlar,kartlı oyunlar,oyun hamurları,zeka oyunları
*Montessori yaklaşımına uygun oyuncaklar *Harita takımları,yer küre
*İlkokulda ve ortaokulda  gerekli olan eğitim-öğretim afişleri
*Matematik Seti *Fen Bilgisi Seti *Cetvel Takımları, Açı Ölçer,Pergel
*Prizmaların bir düzlemde ara kesit maketleri *Laboratuvar Malzemeleri
*Vücudumuz ve organlarımız maketi *İskelet Modeli
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(Voleybol,futbol,hentbol topları,Badminton raket ve topu)
*Kütüphanemiz için kütüphane dolapları yada kitap rafları, masalar ve sandalyeler
*Sıra Örtüleri *Projeksiyon *Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı *Bilgisayar
*Fotokopi Makinesi
*Okulumuzun badanası için yağlıboya, plastik boya

Yazarın Tüm Yazıları