Yetiş Ayşe

Yetiş Ayşe’den yardım isteyen dostlara bazı hatırlatmalar yapmakta fayda görüyorum. Tüm taleplerinizi aaral@hurriyet.com.tr adresine gönderirken e-posta’nın konu kısmında ne istediğinizi (burs, yakacak, kıyafet, vs) belirtiniz. Kıyafet taleplerinde lütfen cinsiyet, yaş, beden bilgisi göndermenizi rica ederim.

Haberin Devamı

Bilinmelidir ki Yetiş Ayşe öğrencilere burs, bebeklere bez, mama, ailelere gıda, yakacak, ihtiyacı olanlara kıyafet yardımı yapan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir sosyal yardımlaşma platformudur.

Yetiş Ayşe para dağıtan bir platform asla değildir! “Bankadan kredi çektim ödeyemiyorum”, “kredi kartlarımı ödeyemiyorum”, “düğün yapacağım param yok”, “bankadan kredi çekeceğim ama sicilim bozuk bana borç verir misiniz”, “kiramı ödeyemiyorum” gibi istekler çok geliyor. Kimseye nakit dağıtmak, borç kapatmak, kredi almasına yardımcı olmak gibi bir misyonumuz asla yok! Lütfen bu tarz istekleri bize göndermeyin.

Ayrıca her talebin doğruluğunu araştırdığımız gibi burs isteyen öğrencilerimizin taleplerinde daha titiz davranıyoruz. Burs istemenin de bir üslubu olduğunu düşünerek “Aylık 200 lira burs istiyorum” şeklinde gelen e-postaları hemen siliyoruz ve asla yayınlamıyoruz! Ekibimizce istenilen bilgileri gönderen öğrencilerin taleplerini yayınlıyoruz.

Haberin Devamı

Tüm Yetiş Ayşe gönüllülerine sonsuz teşekkürler…

Konuşsun, Kaynaşsın Kendine Yetsin İstiyoruz. Çok Mu?
Sevgili Ayşe Hanım, sizlere bir arkadaşımın kuzenine yardım için aracı olmuşsunuz, bu şekilde ulaştım. Umuyorum bizlere de umut elini uzatacak gönlü zengin biri ya da birileri için vesile olursunuz. Her hayat bir mücadele içerisinde, bizdeki ise 6 yaşında her çocuk gibi dünyalar tatlısı, can paresi, yeğenim Alp. Şuan 6 yaşında nöro-gelişimsel gerilik tanısı ve aynı zamanda epilepsi hastası bir kuzu kendisi. 1. yaşını doldurduktan sonra geçirdiği ilk epilepsi nöbeti sonrasında tanısı konuldu ve tedavi/terapilerine başladık. İlk zaferimiz Alp in 2,5 yaşında bağımsız/desteksiz yürümesini sağlayarak aldık. Tarif edilemez bir mutluluktu.. henüz yolumuz çok uzun, diğer umutla beklediğimiz ise konuşması. Maalesef henüz konuşamıyor. Eylül 2017 itibariyle Alp'i ilköğretime başlatmamız gerektiğini söylediler. Bunun için onu Alp gibi özel çocukların dilinden anlayan, şefkatli ellere teslim etmek istiyoruz. Bir nöbet geçirdiğinde ne yapacağını bilen doktorunun, hemşiresinin olduğu ve aynı zamanda öğretmenlerinin de bu konularda eğitimli olduğu bir okula! Bunun için araştırmalarımız sonrası Sabancı Vakfı’na ait Metin Sabancı Spastik Çocuklar Okulunun Alp’in gelişimini destekleyip yetişkin olduğu zamanlarda, tek başına hayatta kalmasını amaç edinen bir kurum olduğunu gördük. Alp'i bu 8 yıllık eğitim serüveninde onu hayata kazandırılmasına oldukça büyük katkısı olabilecek, bu okul için eğitim desteği arıyoruz. Umuyoruz, sesimize ses, umudumuza ışık için aracı olursunuz. Güzel haberler alabilmek ümidiyle, Kuzusunun Bir tanecik Halası, Begüm.

Haberin Devamı

BURS İSTEYENLER

Burs istiyorum-Tarla Bitkileri
Tarla Bitkileri bölümü 3. Sınıf  öğrencisiyim. Annem ve babam işten çıkarıldı. 3 kardeşiz ve üçümüz de okuyoruz. Ailem para yetiştirmekte  zorlanıyor. Kış döneminde çiftçilik de yapamadığımız  için zor durumdayım, sizlerden yardım bekliyorum.

Burs istiyorum-Gıda Mühendisi
Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim. Geçen yıl hazırlık okudum. Dört kardeşiz, anne-babam ayrı onlardan destek görmüyorum, biz normalde büyükannemle yaşıyoruz. Şu an şehir dışında okuduğum için özel bir öğrenci yurdunda kalıyorum. Dedem bize maddi destek oluyor ancak bu yeterli gelmiyor. Bu nedenle bana eğitimim için destek bursu verebilecek birileri olursa çok sevinirim.

Haberin Devamı

Dershaneye gitmek için yardım istiyorum

Merhaba Ayşe Abla benim hayallerime de umut olursanız çok sevinirim. Liseden sonra bir kaç yıl ailevi sağlık durumlardan sınavlara hazırlanamadım. Geçen yılın yaz aylarından bu yana kuaförde çalışıyorum, dershaneye gitmek için para biriktirmeye çabalıyorum. Ailemin ödeyecek durumu yok. Bu dönem sonundan itibaren dershaneye gidip sınavlara hazırlanmam gerekiyor. Damlaya damlaya bir şeyler yapmaya çabalıyorum. Hayallerim için destek istiyorum. Büyük yardımlara gözüm yok sadece sınavlara hazırlanabilmek istiyorum. Sevgiler.

Burs istiyorum- Biyosistem Mühendisliği
Ziraat Fakültesi 2.sınıf Biyosistem Mühendisliği bölümü okuyorum. Ailem İstanbul'da yaşıyor, babam serbest meslekle uğraştığı için kış ayları iş olmuyor. Benden başka 2 kardeşim daha var ve biri okuyor, önünde kursları falan olunca babam çok zorlanıyor. Derslerim çok zor ve yardımcı kitap almak zorunda kalıyorum ki kitapların en ucuzu 50 TL, o yüzden sizlerden yardım bekliyorum.

Haberin Devamı

Burs istiyorum-Rus Dili ve Edebiyatı
Erzurum’da Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Devlet bursu (400 tl) alıyorum, aldığım paradan 255 tl yurda yatırıyorum, geri kalanı ise okuldan yurda olan yol param. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. 6 kardeşiz. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yardımseverlerin yardımlarını bekliyorum, teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Yurt ücretim için yardım
Merhaba Ayşe abla ben üniversite öğrencisiyim. Maddi sıkınadan dolayı ailemden yardım alamıyorum çok zor durumdayım sınavlarım başlıyor pazartesi günü. Çoğu zaman aç uyumaktan ders çalışamıyorum kantine bir şey yiyemiyorum arkadaşlarımdan çok utanıyorum. İşe girmek istiyorum ama sınavlardan dolayı giremiyorum. Sınavlarım biter bitmez ise gireceğim sadece bu ay yurt paramı ödemem için yardım lazım fazla bir şey istemiyorum sadece bu ay için yardım edilse bana yeter sınavlardan sonra işe girip çalışacağım lütfen yardım edin ..

Kardeşimin servis ücreti için yardım
Ayşe hanim merhaba, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yazıyorum. Çünkü çok çaresiz olduğumu gördü bir yol araştırdı ve sizi buldu Allah razı olsun ondan da sizden de.19 yaşındayım. 4 kişilik bir aileyiz, bilinçsiz değiliz, hiçbir şey yapmadan bize yardım gelsin diye beklemiyoruz elbette. Eğitime önem veriyoruz kardeşim okuyor, ben sınavlara hazırlanıyorum, annem kurslara gidiyor bir şeyler öğrenmek meslek edinmek için. Babam da aslında çalışıyordu ve güzel geçiniyorduk. Ama çalıştığı şirket battı ve babamın da üstüne pek çok borç bırakıp kaçtılar. Şimdilik yeni bir iş bulmaya çalışıyor. Bizim için en önemlisi kardeşimin okuluna devam edebilmesi. Babamın üzerine kalan borçlardan ve ev kirası ve diğer faturalardan dolayı sömestr tatilinden önceki 2 aylık servis ücretini ödeyemedik. Yeni dönem başlarken ödeyemezsek yeni ayın ücretini de veremezsek okula gidemeyecek. Otobüsle gidilebilecek uzaklıkta değil ve maalesef, otobüs ücretini bile verecek durumda değiliz. Gerisi hallolur ama sadece bu konuda utanarak yardım istiyorum. Sevgiler gönderiyorum.

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

Kızım için kıyafet ve erzak yardımı istiyorum

Ablacım eşim asgari ücretle çalışıyordu ama kaza geçirdi ve ameliyat oldu o yüzden şimdi çalışamıyor. 6 yaşında kızımız var, evimiz kira. Eşim çalışamadığı için borç harç birikti, pazara bile çıkamaz hale geldik. Ablam bize gıda yardımı ve kızıma kıyafet gönderecek yardım sever var mı?

Bez ve mama

Ben bel fıtığı oldum, sağ ayağımda uyuşma ve his-güç kaybı oldu. Tedavi olamadım,  yataktan kalkamıyorum, çalışamaz durumdayım. 2 tane çocuğum var, oğlum 4 yaşında kızım 1,5 yaşında. İhtiyaçları çok ama alamıyorum. Hiç bir gelirim yok, 1,5 yaşındaki kızımın bezi ve maması yok, alamıyorum.  Zor durumdayız, bize yardımcı olan olursa çok memnun olurum.

Annem ameliyat olacak

20 yaşındayım, çalışıp aileme bakıyordum ama bir süredir annemin rahatsızlığından dolayı çalışamıyorum, belinden ameliyat olacak yol paramız bile yok hastaneye gitmek için. İlaçlarını nasıl alacağım nasıl gideceğiz bilmiyorum. Bir yardım eden olursa ömür boyu dua ederim. Allah razı olsun yardımlara vesile olduğunuz için.

Kitaplar bekliyorum
Ben öğrenciyim. Kendime okuyacak kitaplar almak istiyorum. Öğrenci olmam bunu zorlaştırıyor. Sizden kitap talebinde bulunuyorum. İlgilenirseniz çok mutlu olurum.

Okumak için kitap
Üniversite 2.sınıf Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim. Küçüklüğümden itibaren kitap okumayı çok severim. Kitap okumak için boş vaktimin olmasını beklemem, kitap okumak için özel olarak vakit ayırırım. Fakat ailemin gönderdiği harçlık yalnızca ihtiyaçlarımı karşılamaya yetiyor. Hiçbir destek bursu almıyorum. Bu nedenle kitap alamıyorum. Yardımsever okuyuculardan kitap talep ediyorum. Güzellikler sizinle olsun.

Gıda yardımı
Ben Kayseri’de yaşıyorum evli 2 çocuk annesiyim, sizden gıda yardımı istiyorum yardım edin Allah rızası için.

Gıda ve kıyafet yardımı
35 yaşındayım, evliyim ve 10-8 yaşlarında 2 kız çocuğu annesiyim. Bundan 3 sene önce annemi kanserden kaybettik, doktorlar ben ve kız kardeşlerimden test istedi biz de yaptırdık testi. Kardeşlerimin testleri negatif çıktı benim ise Pozitif. Rahim kanseri olduğumu söylediler, yaklaşık 3 senedir kanser tedavisi görmekteyim. Kirada kalıyoruz, eşim de inşaatlarda çalışıyor ve çok zor durumdayız, stresiz bir günümüz geçmiyor. Çaresiz durumdayız, hayırsever kişilerden  gıda ve kıyafet yardımı istiyoruz lütfen bize el uzatın.

Kızım için kıyafet

Ablacım hayırsever okurlarınızdan kızım için 2-3 yaş kıyafeti istiyorum. Bir de eğer evinde fazladan oyuncak olan varsa kızım için istiyorum abla. Yardım eden olursa çok sevinirim.

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN BİR GÜLÜMSEMESİ İÇİN AKPINAR KÖYÜ KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA
Ben Şanlıurfa Karaköprü ' ye bağlı Akpınar köyünde öğretmenim. Tek öğretmenim.18 öğrencim var. Birleştirilmiş sınıftır. Öğrenci velilerimizin maddi durumları çok iyi değil. Kırtasiye ve hikâye kitabı ihtiyacımız bulunmaktadır. Okulumuzun sabit telefon numarası bulunmamaktadır.
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlk okuma-yazma setleri
*İlkokul seviyesinde okuma-hikaye kitapları
((Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye Malzemeleri
*Eğitici oyuncaklar
*Eğitsel oyunlar
*Harita takımları
*İlkokulda gerekli olan eğitim-öğretim afişleri
*Projeksiyon
Müdür Yetkili Öğretmen Sümeyra Çil :sumeyra_merve_erdem@hotmail.com
Açık Adres :Akpınar Köyü Karaköprü/Şanlıurfa

Yazarın Tüm Yazıları