Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar geçen hafta yayınlanan Yetiş Ayşe çok büyük ilgi gördü, bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Bir annenin çığlığına sessiz kalamayan Ebru Hanım harikasınız… Gıda desteğinde bulunan Gökçe Hanım çok teşekkürler… Hızır gibi yetişen Serap Hanım iyi ki varsınız… Yetiş Ayşe’ye her zaman yardımcı olan Korhan Bey’e sonsuz teşekkürler… Pınar Hanım çok teşekkürler… İki ailemizin yardımına koşan Özlem Hanım süpersiniz… Yardım ekibiyle birlikte bu sefer de Yetiş Ayşe’ye koşan Şeyda Hanım harikasınız… Yine seve seve yardıma koşan Ozan Bey ne zarifsiniz… Gıda taleplerine duyarsız kalamayan Özdem Hanım’a çok teşekkür ederiz…

Bütçeniz doğrultusunda bir öğrenciye burs verebilir ya da bir aileye gıda yardımı yaparak yardımcı olabilirsiniz. Tüm talepler için aaral@hurriyet.com.tr adresimiz.

Bu haftaya gelen acil bir yardım isteği ile başlıyoruz. Ameliyat olacak kızımız için yardımcı olmak isteyen tüm dostları, doktorlarımızı ve hastaneleri göreve çağırıyoruz. 

Haberin Devamı

KARACİĞER AMELİYATI OLACAK KIZIMIZA ÇOK ACİL YARDIM

Ayşe Hanım merhaba, ben Gıda Yüksek Mühendisi Gözde. Sizi ve birlikte çalıştığınız kişileri çok acil olan bir konu ile ilgili rahatsız ediyorum, daha önce hiç böyle bir yardım talebinde bulunmadım, nasıl yönlenebileceğimi de bilememekteyim açıkçası, öncelikle umarım kusuruma bakmazsınız. Ailemin ve benim çok yakinen tanığı, geçimini tarım işleri ile uğraşarak sağlamaya çalışan bir aile dostumuzun 23 yaşındaki üniversite mezunu kızı küçüklüğünden gelen bir karaciğer sorunu ile yaşamakta, bu sorun kızımızın yaşı ilerledikçe çok daha tehlikeli bir hal almıştır.

Kızımızın bu sorununu çözmek için hastane hastane dolaşılmış, en sonunda birçok doktor tarafından gerçekleşmesi gereken ameliyatı Türkiye'de sadece 3-4 kişinin yapabileceği belirtilmiştir. Bu kişilerden (diğerleri zaten yurt dışında yaşamaktadır), A… Hastanesi Öğretim üyesi Prof Dr. ile anlaşılmış, kendisi …. Üniversitesi Hastanesinde 70.000 TL karşılığında ameliyat edebileceğini belirtmiştir.

Aile kendi imkânları ile ücretin ancak 20.000’lik kısmını toparlayabilmiş, diğer geri kalan ücreti ise maalesef ve maalesef hala muallâkta kalmıştır. Aile parayı henüz toparlayamadığı için, kızımız maalesef hastaneye yatamayarak ameliyat olamamaktadır. Kızımızın sağlığı maalesef kötüye gitmekte olup, maalesef zaman aleyhimize işlemektedir. Kızımıza yardım etmek isteyenlere tüm bilgileri ve raporları sunabiliriz. Şimdiden yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Haberin Devamı

HAYVANLAR İÇİN…

Sevgili dostlar Gamze ve Felix Bildiriyor…

Bildiğiniz gibi Gamze benim kuzenim, daha önceki haftalarda yazmıştım. Kendisi bir hayvan eğitmeni. Felix ise dünya tatlısı köpeği. Gamze yardıma muhtaç olan hayvanlar için çabalıyor.

Bu haftaki bölümde size Gamze’nin bildirdiği bir yardım ihtiyacını paylaşmak istiyoruz.

İrtibat için aaral@hurriyet.com.tr ve  aralgamze@yahoo.com adreslerine ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe

YUVA ARIYOR!

Odin, 2 yaşında, Golden Retriever, tuvalet eğitimi var. Ona bakabilecek, gün içerisinde evde yaşayan birisinin olduğu bir aileye sahiplendirilecek. 25 yaş üzeri, sözleşme kabul eden kişiler arayabilir. 0532 694 97 10

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

Haberin Devamı

 Pazara bile gidemiyorum

Haftalardır yazıyorum lütfen bir hayır sever sesimizi duysun artık. İnanın çok zor durumdayım. Eşim vefat etti, liseye giden oğlumla yaşam mücadelesi veriyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira, faturaları bile ödemede çok zorlanıyorum. Maddi manevi her türlü desteğe çok ihtiyacım var. Oğlumun servis ücretini bile ödeyemedim, içim acıyor. Lütfen sesimi duyun.

Oğlumun kalbinde delik var
Ayşe Hanım, babasız büyütmeye çalıştığım 4 çocuğum var. 34 yaşında çaresiz bir anneyim, evimiz kira.  Oğullarım 14 ve 7 yaşlarında, kızlarım 10 ve 5 yaşında. Kronik astım hastasıyım, yıllardır tedavi görüyorum kapalı ortamda krize giriyorum. 7 yaşındaki oğlumun raporu var, kalbi delik. Sosyal güvencem ve maaşım yok. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Allah rızası için sesimi duyun. Bana yardım elinizi uzatın.

Haberin Devamı

Annem için pijama takımı
Annem 22 Şubat’ta hastaneye yatacak, ameliyat olacak. Yokluk yüzünden giyecek kıyafeti yok hastanede. Sizden ricam penye gecelik-sabahlık ya da pijama takımı istiyorum. Annem 60 yaşında, 120 kiloda. Ona hediye etmek istiyorum, yardımcı olursanız minnettar kalırım Allahım annelerimizi başımızdan eksik etmesin.

Yakacak ve kıyafet yardımı
Ayşe Hanım bir yanıt alamadığım için mahcup bir şekilde yeniden yazmak istedim. Ben eşimle 7 yıldır ayrıyım, 12 yaşında bir oğlum var. Onunla yaşıyorum. Kiradayım. Oğlum 6.sınıfta okuyor. Ben para filan istemiyorum sadece kömür gıda ve oğluma kıyafet yardımı istiyorum. Kullanılmış da olabilir. Umarım bir yardım sever sesimi duyar şimdiden teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Bebeğimi emziriyorum ama açım
Dolabımda yemin ederim hiçbir şey yok yemeye. Ne bulup yaparsam  ilk öncelikle çocuklarımı yediririm, eşimle ben yeri gelince aç kalıyoruz, bebeğimi  emziriyorum ve aç kalıyorum. Yardımlarınızı  bekliyorum  Allah şimdiden razı olsun.

Gıda için erzak yardımı istiyorum
Ablacım eşim asgari ücretle çalışıyordu ama kaza geçirdi ve ameliyat oldu o yüzden şimdi çalışamıyor. 6 yaşında kızımız var, evimiz kira. Eşim çalışamadığı için borç harç birikti, pazara bile çıkamaz hale geldik. Ablam bize gıda yardımı yapacak yardım sever var mı?

Bebek arabası istiyorum
8 aylık bir bebeğim var. Eşim bizi doğum yaptıktan sonra terk etti. Maddi durumumuz çok kötü. Gelir yok, gider çok. Evlat sahibi olan bilir ne kadar çok gider olduğunu. Bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Bebeğim için bebek arabasına ihtiyacım var, kullanmayan  ve artık ihtiyacı kalmamış birisinin arabasına talibim.

Gıda yardımı
38 yaşındayım, evliyim. 13 ve 9 yaşlarında kızlarım var. Bu hayattan çok çektim, eşimin kendisine hayrı yok bir işe giriyor çalışıyor bir kaç hafta sonra işten çıkıyor. Sorunca da beni çıkardılar diyor, evine bile bir ekmek getiremez oldu. Ben yoklukla baş etmeye dayanıyorum ama çocuklarım büyüdü artık, bir şey istediklerinde başımı eğiyorum sessizce ağlıyorum. Ayşe Hanım sizden gıda yardımı istiyorum teşekkürler.

Bez ve gıda yardımı
Merhaba Ayşe Hanım, Aslı kızım ben yardım isteyecektim benim yazımı da paylaşır mısınız ne olur Allah sizin gibileri başımızdan eksik etmesin. Bu yaşta yazmak gerçekten çok zor, çok çekindim ama ne yapayım… Ben oğlum ve gelinimle yaşıyorum, biraz zor durumdayız ne olur destek olun. 2 yaşında torunum var onun için bez istiyorum, biraz da gıda yardımı istiyorum. Oğlun tek çalışıyor, ben yük oluyormuşum gibi geliyor. Ben de biraz onlara destek olmak istedim, inşallah bu sizin sayenizde olacak. 

BURS TALEPLERİ

Burs istiyorum-Liseli

Lise son sınıfa gidiyorum, üniversiteye hazırlanıyorum. Ablam üniversiteye gidiyor. Babamın düzenli işi yok, evi annem geçindiriyor. Anneme daha fazla yük olmamak için okul ihtiyaçlarımı ve harçlığımı karşılayabilmek adına yardım sever okurlarınızdan cüzi miktar burs istiyorum.

Yurt parama destek

Hemşirelik son sınıf öğrencisiyim. 5 kardeşiz, üçüz kız kardeşlerim lise 3 öğrencisi, küçük erkek kardeşim ise ilkokul ikinci sınıfa gitmekte. Babam felç geçirdi, fiziksel olarak hasar kaldığı için çalışamıyor. Evde tek çalışan kişi babam olduğundan bu dönemde maddi sıkıntı çekmekteyiz. Yurt ücretini ödeyemiyorum, ailemden de para isteyemiyorum. Yurt ücretimi ödemem için yardımda bulunursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yurt ücretime destek istiyorum-Uluslararası İlişkiler

Çankırı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2.sınıfım. Biz 10 kardeşiz. 7 kardeşim ilkokul öğrencisi. Babam bir çiftçi maaşıyla bize bakamıyor. Ben bağırsak hastasıyım çalışamıyorum. Bir ablam da engelli çalışamıyor. Sizlere kaç kezdir yazma mecburiyetinde bulunuyorum. Her defasında yazarken bile bir mahcubiyetle yazıyorum. Desteğinize çok ihtiyacım var. Her ay yurt ücretim için burs desteğinizi istiyorum. Başarı durumumda çok iyi. Okulda yüksek onur öğrencisiyim.

Burs istiyorum- Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba ben Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde 3.sınıfı okuyorum. Babam 3 aydır işsiz, 2 kardeşiz. Ailem bana para gönderemiyor, ben de sadece devlet bursuyla hem okuyup hem yurdumun ücretini ödüyorum ve maalesef kalan parayla okul ihtiyaçlarını karşılayamıyorum çok zorlanıyorum bu yüzden sizden yardım bekliyorum.

Burs istiyorum-Ziraat Fakültesi
Ben 2. ci sınıf Aydın Adanan Menderes Ziraat Fakültesi öğrencisiyim. 3 kız kardeşsiz babam serbest meslekle uğraşıyor kış ayında olduğumuzdan dolayı 4 aydır çalışmıyor. Bu yüzden çok zorlanıyor hem beni hem kız kardeşimi okutmak için elinden gelini yapıyor ama şartlar izin vermiyor. Ben de başka bir şehirde okuyorum bana para gönderiyor yurt masrafım yol param ve yemek parası derken yetiştiremiyorum ben de oralar da çok zorlanıyorum. Aydın'da ulaşımda çok pahalı yurt yemekleri falan çok kötü bu dönem birde bazı derslerde malzeme ve kitap almam gerekiyor babam çalışmadığı için ondan da istemekten çekiniyorum bu yüzden de sizlerden yardım bekliyorum.

Kardeşimin servis ücreti için yardım
Ayşe hanim merhaba, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yazıyorum. Çünkü çok çaresiz olduğumu gördü bir yol araştırdı ve sizi buldu Allah razı olsun ondan da sizden de.19 yaşındayım. 4 kişilik bir aileyiz, bilinçsiz değiliz, hiçbir şey yapmadan bize yardım gelsin diye beklemiyoruz elbette. Eğitime önem veriyoruz kardeşim okuyor, ben sınavlara hazırlanıyorum, annem kurslara gidiyor bir şeyler öğrenmek meslek edinmek için. Babam da aslında çalışıyordu ve güzel geçiniyorduk. Ama çalıştığı şirket battı ve babamın da üstüne pek çok borç bırakıp kaçtılar. Şimdilik yeni bir iş bulmaya çalışıyor. Bizim için en önemlisi kardeşimin okuluna devam edebilmesi. Babamın üzerine kalan borçlardan ve ev kirası ve diğer faturalardan dolayı sömestr tatilinden önceki 2 aylık servis ücretini ödeyemedik. Yeni dönem başlarken ödeyemezsek yeni ayın ücretini de veremezsek okula gidemeyecek. Otobüsle gidilebilecek uzaklıkta değil ve maalesef, otobüs ücretini bile verecek durumda değiliz. Gerisi hallolur ama sadece bu konuda utanarak yardım istiyorum. Sevgiler gönderiyorum.

Burs istiyorum-Adnan Menderes Üniversitesi
Merhaba Adnan Menderes Üniversitesi ziraat fakültesi tarla bitkileri bölümü 3. Sınıf  öğrencisiyim. Annem ve babam işten çıkarıldı, 3 kardeşiz üçümüz de okuyoruz. Ailem bize para yetiştirmekte zorlanıyor. Kışın çiftçilik de yapamadığımız için zor durumdayım. Sizlerden burs yardım bekliyorum.

Burs istiyorum-Rus Dili ve Edebiyatı
Erzurum’da Rus dili ve Edebiyatı bölümü hazırlık üstü 3. Sınıf öğrencisiyim. Hiç yıl veya dönem uzatmadım. Seneye son sınıf oluyorum. Devletin KYK yurtlarında kalıyorum, aylık 255 tl ücret ödüyorum. Devlet bursu (400 tl) alıyorum, aldığım paradan 255 tl yurda yatırıyorum, geri kalanı ise okuldan yurda olan yol param. Hafta sonları bir kafede 25 tl ye çalışıyorum fakat derslerim ağır olduğu için her hafta çalışamıyorum, dersler Rusça işlendiği için ekstra çalışma gerektiriyor. Ailem İstanbul’da yaşıyor. 6 kardeşiz. Erzurum aşırı derecede soğuk ve doğru düzgün giysi bile alamıyorum. Zor durumdayım, kaç yere, kaç defa başvurdum kimseden ses seda çıkmıyor maalesef. Yardımseverlerin yardımlarını bekliyorum, teşekkür ederim.

Eğitimime küçük bir katkı istiyorum
Ayşe abla sevgiler selamlar. Ben 2 yıl önce liseyi bitirdim. Annemin onkolojik rahatsızlığı sebebiyle sınavlara hazırlanamadım. Şimdi üniversiteye gitmek için hazırlanıyorum. Maddi durumumuz kötü olduğu için dershaneye gidemiyorum. Sağ olsun bir kırtasiye eski baskı, hatalı baskı olan test kitaplarından verdi. Kendi başıma bir şeyler yapıyorum ama en azından deneme sınavlarına girmem gerekiyor. Bir etüt merkezi sadece soru çözümüne ve deneme sınavlarına katılmam için çok uygun bir fiyat istedi yardımcı olmak adına. Ama kalem bile alamıyorken bunu ödemem mümkün değil. Eğitimime bu küçük katkıyı yaparsanız güzel bir mesleğim olabilir.

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

ÇALKAYA HACIALİLER İLKOKULU  (ÖZEL EĞİTİM SINIFI ) AKSU /ANTALYA
Okulumuzda kütüphane oluşturma hazırlıklarına başladık. Sizlerden hem okulumuzda oluşturacağımız kütüphane için hem de okulumuzdaki özel eğitim sınıfı için talepte bulunmak istiyoruz.Bu konuda  yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ
*İlkokul düzeyinde okuma-hikaye kitapları
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kütüphanemiz için raflar ve masa,sandalyeler
*Bilgisayar
*Yazıcı
*Kırtasiye Malzemeleri(Defter,kalem,kuru,sulu,pastel boyalar)
*Okul Çantası,su mataraları
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(top,ip,esofman)
*Özel Eğitim Sınıfımız için ;
-Kavram Öğretim Seti
-Hece Seti
-Örüntü Kartları ve boncuklar
-Ses Kartları
-Müzik aletleri Köşesi
-Dikkat Geliştirme Seti
-Neşeli Kule
-Üç Boyutlu Kitap Seti
-Yapboz Tamamlama Kartları
-İnteraktif Kavram Cd Seti
-Nezaket /Görgü  Kuralları Seti
-Ahşap Bloklar
-Jange Oyun Çubukları
-Sayılarla Eşleştirmeli Hafıza Oyunu
-Bir kaç puf
Okul Sabit Telefon Numarası :0 (242) 427 45 70
Okul Açık Adresi : Çalkaya Hacıaliler İlkokulu Hacıaliler Mahallesi  322.Sokak No :2 Aksu /Antalya
Okul Web Adresi :http://hacialilerilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

BURDUR TÜRKİYE ODALAR BORSALAR BİRLİĞİ ORTAOKULU MERKEZ/BURDUR
Çok yetersiz bir laboratuarımız var. Kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama  öğrencilerimiz bilime, deney yapmaya çok meraklı olmasına rağmen çok yetersiz kalıyor her şey bunun yanında öğrencilerimiz  birçoğunun kısıtlı imkanlarına rağmen okumaya, araştırmaya,öğrenmeye,yeni kitaplar okumaya çok meraklılar. Onların bilgi anlamında ihtiyacını karşılamada imkanlarımız yetersiz kalabiliyor.
İHTİYAÇLARIMIZ
*Kütüphanemiz için ortaokul düzeyinde hikaye kitapları
*İngilizce hikaye kitapları
*Teog kaynakları :6.7.8.sinif test kitapları -yaprak test - soru Bankası
*Bilimsel yayınlar,dergiler
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Kırtasiye Malzemeleri(Pastel boyalar)
*Matematik Seti
*Fen Bilgisi Seti
*Laboratuvar -deney malzemeleri
*Mikroskop
*Dizüstü Bilgisayar(Laptop)
Okul Sabit Telefon Numarası :0 248 233 72 24
Okul Açık Adresi :Türkiye Odalar Borsalar Birliği Ortaokulu Emek Mahallesi Ergenekon Caddesi No :35 Merkez /Burdur
Okul Web Adresi :http://tobbortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

KÖYCEĞİZ ATATÜRK ORTAOKULU KÖYCEĞİZ / MUĞLA
Okulumuz Köyceğiz Atatürk Ortaokulu .Muğla ilimizin Köyceğiz ilçesinin şirin bir okuludur.Okulumuz 300 öğrenci 20 öğretmeni ile öğrencilerimize hizmet etmektedir.Takdir edersiniz ki kısıtlı imkanlar çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetini yürütmektedir.Şimdiden çok teşekkür ediyoruz yapacak olacağınız yardımlarınızdan dolayı.Saygılarımla,iyi çalışmalar dilerim.
İHTİYAÇLARIMIZ
*Okul kütüphanemiz için 100 Temel eser,Dünya Klasikleri,Türk Klasikleri
*Teog  Hazırlık Kaynakları
 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)
*Türk Dil Kurumu Sözlüğü
*Yazım Kılavuzu
*Deyimler ve Atasözleri Sözlüğü
*Ortaokul Seviyesinde Matematik Sözlüğü
*İngilizce-Türkçe Sözlük Redhouse
*Kırtasiye Malzemeleri
*Harita Takımları
*Yerküre
*Matematik Seti
*Fen Bilgisi Seti
*Cetvel Takımları,Açı Ölçer,Pergel
*Prizmaların bir düzlemde ara kesit maketleri
*Seri Paralel Devreler
*İskelet Modeli
*Zeka Oyunları
*Beden Eğitimi derslerimiz için spor malzemeleri(Voleybol,futbol,hentbol topları,Badminton raket ve topu)
*Masa üstü Bilgisayar
Okul Sabit Telefon Numarası :0252 262 46 93 /711920@meb.k12.gov.tr
Okul Açık Adresi : Köyceğiz Atatürk Ortaokulu Ulucami Mahallesi Atatürk Bulvarı 48800 Köyceğiz/ Muğla
Okul Web Adresi :http://koycegizataturkortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

Yazarın Tüm Yazıları