Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’ye gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkürler. Geçen hafta yardıma koşan tüm dostlarımıza ve de özellikle Firdes Hanım’a, Erdem Bey’e, Aygül Hanım’a, Zerrin Hanım’a destekleri için sonsuz teşekkürler…

Haberin Devamı

Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine bekliyoruz. Sevgiler…

BURS TALEPLERİ

SİZDEN YARDIM BEKLİYORUM
Merhaba ben lise öğrencisiyim, babam vefat etti bir kaç yıl önce ve geçimimizi sağlamamız bile zorlaştı. Ben okulu bırakıp ise başlamak zorunda kalacağım ilerde bu yüzden sizden yardım istiyorum. 3 kardeşim var be evin tüm sorumluluğu bana kaldı, annem zaten biraz yaşlı. Sizden yardım bekliyorum en azından bir ay rahatlatacak ya da defter kitap parası çıkaracak kadar.

YETEMİYORUM
Üniversitede okuyorum, ailemin durumu iyi değil. Yurt çıkmadığı için evde ortak arkadaşlarımla kalıyorum. Babam kiramı karşılayabiliyor diğer ihtiyaçlarımı ben de part time çalışarak karşılıyorum ama yetemiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, az olmuş tek seferlik olmuş hiç önemli değil benim için teşekkürler.

Haberin Devamı

YURT ÜCRETİMİ VE ULAŞIM ÜCRETİMİ KARŞILAMAM İÇİN
Uludağ Üniversitesi Psikolojik danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencisiyim. Ailem Bursa’da yaşamadığı için devlet yurdunda kalıyorum. Geçen yıl iki dönem boyunca sınıf birincisi oldum ve ortalamam 4 üzerinden 3.93 olmasına rağmen başvurduğum kurumlardan burs kazanamadım. Evimiz kira, üzerimizde herhangi bir mal varlığı, araba, arsa vs. bulunmamaktadır. Yalnızca annem çalışıyor.  Ailem para göndermekte zorlanıyor, gönderdikleri para aylık yurt ücretini ve yol parasını ancak karşılıyor. Belki sizin aracılığınızla başarı bursu vermek isteyen birilerine ulaşırım. 200-300 TL aylık yurt ücretini ve ulaşım ücretimi karşılamam için yeterlidir. Böyle bir imkân sunduğunuz için teşekkür ederim.

BURS İSTİYORUM
Atatürk Üniversitesi’nde 3. Sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu maalesef ki iyi değil. Devlet bursuyla ve boş zamanlarımda kafede çalışarak geçinmeye çalışıyorum fakat aldığım ücret yurt ücreti, yol ve yemek parasını bile karşılamıyor. Ailem de destek olamadığı için çok zor durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

FORMASYON ALMAM İÇİN YARDIM
Formasyon almak için yardımınıza ihtiyacım var. Belli bir miktarını tamamladım ama hala eksik tamamlayamıyorum. Çok sıkıntı yaşıyoruz, annem tek başına hepimize yetişmekte zorlanıyor. Zor bir durum bir an önce belgemi alıp aileme destek olmak istiyorum lütfen yardım edin bana. Şubat ayına kadar parayı tamamlamam lazım başvurular ocakta başlayacak formasyon için. Yetim maaşım kesildiği için zorlanıyoruz, annem de babamdan kalan parayla evi zar zor geçindiriyor. Doğudaki olaylardan dolayı iş bulamıyoruz, öğretmen olmak istiyorum ben yardım edin bana abla.

Haberin Devamı

EĞİTİMİM İÇİN DESTEK İSTİYORUM
Ömer Halisdemir üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum ve ikinci sınıfım

Dört kardeşiz. Erkek kardeşim ve ben üniversitede okuyoruz. Diğer kardeşlerim biri de teoga hazırlanıyor. Öbür kardeşim de ikinci sınıfa gidiyor. Bursa ihtiyacım var, babam çalışmıyor. Annem ev hanımı, babam işsizlik maaşı alıyor. Hepimize yetişmekte zorlanıyor. Bir de ikinci öğretimim, harç parasını vermekte de zorlanıyorum ve yurtta kalıyorum. Türk Dili ve Edebiyatı okuduğum için sürekli kitap alıyorum.

YURT PARASI İÇİN YARDIM İSTİYORUM
İktisat 3.sınıf öğrencisiyim. Babam 6 yıl önce vefat etti, ondan kalan emekli maaşıyla geçiniyoruz. 4 kardeşiz, ben en büyüğüyüm. Annem ev hanımı çalışmıyor, evimiz kendimize ait değil. Bursa ihtiyacım var. Yurtta kalıyorum ve yurt parasını yetiştiremiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Haberin Devamı

YOL MASRAFLARIMIN KARŞILANMASINI ÇOK İSTERİM
Uludağ  Üniversitesi Gıda Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Bursa'da yaşıyorum fakat evim üniversiteye çok uzak, günde 4 tane ulaşım aracı değiştiriyorum en az ve Bursa'da ulaşım çok pahalı ne yazık ki. Babam şuan işsiz ve annemin az miktarda geliri var ve kirada oturuyoruz. Ayrıca devlete yaptığımı burs isteği bana çıkmadı. Hazırlık okudum ve ganom  şuan  3.00 tür. Aynı zamanda AÖF lojistik bölümü okumaktayım.  Ben eğitim hayatım boyunca  yol masrafımı  karşılayacak  ve bana bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa beni çok mutlu eder. Her şey için  şimdiden çok teşekkür ederim.​

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

Haberin Devamı

OĞLUMA VE BANA YARDIM
Ben 42 yaşında kronik migren hastasıyım. 12 yaşındaki oğlumla birlikte yaşıyorum, eşimle 6 senedir ayrıyız. 350 TL kirada ve sobalı bir evde oturuyorum, kış mevsiminin ortasındayız ve hala devletten kömür yardımı yapılmadı. Elektrik faturam da birikti, yakın bir zamana kadar öğrenci servisinde hosteslik yapıyordum şuan çalışmıyorum.  Sizden oğluma mont ve bot istiyorum, yürüyerek okula gidiyor ve çok ihtiyacımız var.

YAKACAK YARDIMI İSTİYORUM
Gerçekten çok zor durumdayız. Isınamıyoruz, kışlık yakacak alacak durumumuz yok. Okula giden kardeşlerim var, soğuktan derslerini yapmıyorlar ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardım edebilen birileri olursa çok mutlu oluruz. Teşekkür ediyorum

Haberin Devamı

BOT VE AYAKKABI VERMEK İSTİYORUM
39 numara bayan bot ve ayakkabı var az kullanılmış. 3-4 adet.  İhtiyacı olan biri varsa yardımcı olmak isterim.

OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

ALTILAN İLKOKULU DAĞDEVİREN KÖYÜ ALTILAN MEZRASI  GERGER / ADIYAMAN
Okulumuz Adıyaman‘ın Gerger ilçesi Dağdeviren köyü Altılan mezrasındadır. 

Okulumuz birleştirilmiş sınıftır. Okulumuzun ihtiyaçlarını aşağıda belirteceğim. Umarım desteğinizi eksik etmezsiniz.

İHTİYAÇLARIMIZ 

*İlk okuma -yazma setleri

*İlkokul seviyesinde okuma kitapları 

 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

*Kırtasiye malzemeleri

*Okul çantaları

*Eğitici oyuncaklar

*Bilgisayar

*Yazıcı

Okul Sabit Telefon Numarası :0531 369 55 25

Okul Açık Adresi :Altılan İlkokulu Dağdeviren Köyü Altılan Mezrası Gerger/Adıyaman

Okul Web Adresi :http://altilanilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

ELEŞKİRT ANADOLU LİSESİ ELEŞKİRT / AĞRI   
Eleşkirt Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bizler öğrencilerimizin eğitimi ve öğretimi için,daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürebilmeleri için öğretmenler  olarak elimizden geleni yapmaktayız fakat yetemediğimiz noktalar var.Yardım edebileceğinizi umuyoruz.Anıl öğretmenim bizim öğrencilerimiz için de elinizden geleni yapacağınızı umuyor ,bu gençlerimize yardım sağlamada bizim sesimiz olacağınızı biliyoruz.

İHTİYAÇLARIMIZ:                                             

*Lise düzeyinde okuma kitapları

*Bilim -teknik,tarih,coğrafya,seyahat dergileri

*Lys ve Ygs için hazırlık kaynakları(Test kitapları,soru bankaları,deneme setleri)

 (Not:Gönderim yaparken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yasaklanan yayınların gönderilmemesini rica ediyoruz.Yasaklı yayınlar internetten bir arama motorunda arama yaptırarak öğrenilebilir.)

*Kırtasiye malzemeleri

*Harita taktakımları(Dünya ve Türkiye haritaları)

*Yerküre

*Yazıcı

*Bilgisayar

Okul Sabit Telefon Numarası :0472 711 49 14    

Okul Açık Adresi :Eleşkirt Anadolu Lisesi İstiklal Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Eleşkirt H.E.M  Binası  Eleşkirt/Ağrı

Okul Web Adresi : http://eleskirtanadolulisesi.meb.k12.tr/tema/index.

Yazarın Tüm Yazıları