Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar bu ay yapacağınız yardımlar bizler için çok önemli.

Haberin Devamı

Malum Eylül ayında okullar açılıyor. Hala birçok çocuğumuz okula kayıt yaptıramadı, kıyafet ve kırtasiye malzemesine ihtiyacı olanlar var. Sizden ricam lütfen bütçeniz doğrultusunda bu çocuklara yardımcı olmanız. İstedikleri burs miktarları 100-150 TL. Sizin için belki bir akşam yemeği parası bu ama birçok öğrencimiz için hayati değer taşıyor. Üstelik önümüz bayram, muhtaç insanlara yardımcı olmanın tam zamanı dostlar.

 

Her akşam sofraya yiyecek ekmek zor koyuyorum
Merhabalar Ayşe Hanım. Sizin daimi takipçilerinizden biriyim. Hem sizin sayenizde hem de o güzel okurlarınız sayesinde çok zor zamanlarımda düştüğüm yerden kaldırdınız beni. Size ve okurlarınıza her zaman minnettarım. Bir iş bulmuştum ve beş yıldır çalışıyorum aynı şirkette ancak işler yine kötü gitmeye başladı. Maalesef şirket mali bir kriz içinde ve aylardır maaşlarımızı alamıyoruz. Ben ve kızım bu hayata karşı tek başımıza mücadele veriyoruz. Ancak yine tıkandık. Ben her şeye rağmen çalışıyorum, sara hastasıyım gündüzleri bırakın geceleri uykuda büyük rahatsızlıklar geçiriyorum ve nerdeyse hiç bir gece uyumuyorum. Eskiden kalma banka borçları yüzünden maaşım üzerinde de kesinti var ayda 940.-Tl alıyorudum. Maaş aldığımda bir şekilde geçinebiliyordum, kimseye muhtaç olmadan ama şimdi bu üç aydır alamadığım maaş beni epey zorladı. İş arayacağım büyük ihtimalle ancak o da baya zamanımı alacak. Kızım sekizinci sınıfı okuyacak bu sene. Okulunda çok başarılı bir çocuk. Zaten hayatta bir tek onun sayesinde ayakta durabiliyorum. Şimdi okullar açılacak önümüz bayram önümüz kış ve ben yine hem çok borçlandım sağa sola hem de çok çaresizim. Evde tüp bitik elektrik kesilmek üzere her akşam sofraya yiyecek ekmek zor koyuyorum. Bu arada bende bir iş bulup tekrar çalışırsam Allah'ın izniyle bana yardımcı olacak kişiye de borcumu taksit taksit ödemiş olurum. Şu hayatta gerçekten bize el uzatacak arka çıkacak kimsemiz yok. Aklıma yine siz geldiniz biliyorum ki siz gerçekten çaresizlere, kimsesizlere kucak açan kişisiniz.Allah sizden de okurlarınızdan da razı olsun…

 

Haberin Devamı

Acil bursa ihtiyacım var
Merhaba Ayşe Abla, ben Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okuyorum. Bu sene 2.sınıfa geçtim. Ablam da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde 3. sınıfa geçti. Babamızı 8 yıl önce kaybettik. Ankara'da okurken maddi sıkıntılar çekiyoruz. Annemizin maddi durumu ikimizi okutmak için yeterli değil. Bize yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

 

 

Haberin Devamı

Biraz da olsa geçinmeme yardımcı olmanızı istiyorum
Merhaba Ayşe abla, ben bu sene Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği 1. Sınıfa başlayacağım. Geçen sene hazırlık okudum. Daha önce sizlerden bir arkadaşım sayesinde haberdar olmuştum ve geçen sene de yazmıştım. Birçok insana yardım ettiğinizi de duydum. Ben de sizden yardım istiyorum. Biraz da olsa geçinmeme yardımcı olmanızı istiyorum. Devlet yurdu ve bursu çıkmadı bu yüzden evde kalıyorum. Tahmin edersiniz ki evde masraflarımız daha çok oluyor. Okuyan bir kardeşim var, babama fazla yük olmamak için bu yaz çalıştım ama çok bir faydası olmadı. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

 

Haberin Devamı

Zor durumdayız lütfen birisi bana yardım etsin

Merhaba Ayşe abla ben üniversiteden bu yıl mezun oldum. Annem sadece babamdan kalan maaşla hepimizi geçindirmeye çalışıyor çok sıkıntı çekiyoruz. Atanmak için uğraşıyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı mümkün olmuyor. Formasyon almam gerekiyor, fazla bir şey beklemiyorum sadece formasyon alabilmem için yardımcı olunursa çok mutlu olurum. Formasyon başvuruları başladı bana hâlâ dönüş yapan olmadı. 1 sene daha kaybım olsun istemiyorum bir an önce aileme yardımcı olmam lazım zor durumdayız lütfen birisi bana yardım etsin.

 

Bir kızın hayali için

Merhaba Ayşe Hanım, ben de bir umut size yazmak istedim. Benim babam 8 senedir cezaevinde ve biz 4 kardeşiz ve okuyoruz bir şekilde. Annem bizi okutmaya çalışıyor. Ona "hadi beni dershaneye yolla" diyemiyorum. Çünkü biliyorum imkânı yok. Bu sene mezun oldum. Ygs/Lys ye hazırlandım fakat ailemin maddi durumu olmadığı için artı bir destek alamadım. İstediğim puanı alamayınca bu sene tekrar hazırlanmak istedim. Sınav süreci falan derken temmuzda anca işe başlayabildim. Aldığım maaş da dershane için yeterli değil. Araştırdım halk eğitim kursları varmış, orada ücretsiz ders veriliyormuş. Kaydoldum biz sizi ararız dediler. Eylül sonu başlamayı düşünüyorlar.  Maaşımla matematik hocası tutmayı düşünüyorum ama o da yeterli değil. Bir hocayla görüştüm saati 80 liraymış. Haftada bir saat falan gidebiliyorum ancak çünkü param ona yetiyor. Ama bu sefer test kitabi alacak param kalmıyor. Yani bir türlü işin içinden çıkamadım. Yetiş Ayşe’yi okudum ama yazsam mı yazmasam mı çekindim açıkçası. Umarım bana da yardımcı olursunuz.

 

Haberin Devamı

Yardımlarınıza ihtiyacım var

Merhaba, internetten araştırırken sizlerin aracılığıyla burs alan öğrencilerin olduğunu öğrendim. Giresun üniversitesi ebelik bölümünü kazandım. Okulumun olduğu yerde devlet yurdu yok. Babam esnaf olduğundan düzenli bir geliri yok annem asgari ücretle çalışıyor. Benim gibi okuyan bir ablam var ve herhangi bir burs almıyor. Birçok kişiye yardım ettiğinizi duydum umarım benim de sesimi duyan olur. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Geri dönüşünüzü dört gözle bekliyorum teşekkürler.

 

Asıl zorluk bundan sonrasında başlıyormuş

Merhaba Ayşe abla üniversiteyi kazandım ama her şey burada bitmiyormuş, asıl zorluk bundan sonrasında başlıyormuş. Bursa çok ihtiyacım var abla en azından ev kirasını ödeyebileyim, yardımcı olursan çok sevinirim. Boğazımızdan keseriz gerekirse ama ev aidatı ödenmeyince olmuyor. Güzel haberlerini bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim abla Allah razı olsun.

 

Haberin Devamı

Size uzun zamandır yazıyorum

Merhaba Ayşe abla, size uzun zamandır yazıyorum ama herhangi bir geri dönüş olmadı. Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Şehir dışında okuduğum için giderlerim çok oluyor bu yüzden fırsat buldukça çalışıyorum. Bu yaz da aynı şekilde çalıştım fakat kazandığım para giderlerimi karşılamaya yetmiyor. Babam emekli bu yüzden ona çok fazla yük olmak istemiyorum. Sizden ricam yardım edebilecek biri dönüş yaparsa çok mutlu olacağım. Teşekkürler.

 

Okul kıyafeti ve kırtasiye desteği istiyorum

Sevgili Ayşe Hanım, kızım kısmetse bu sene okula başlayacak. Okul elbisesi ve kırtasiye malzemeleri konusunda ihtiyaç sahibiyiz. Ayrıca aylık servis masrafları konusunda da mağduriyetimiz var ancak önceliğimiz okul kıyafeti ve kırtasiye masrafıdır. Ben babası olarak kızımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum, karaciğer yetmezliğinden dolayı çalışamıyorum ve günün 3/2 yatağa bağımlıyım. Hayır sahiplerine bu mesajımı iletirseniz size minnettar kalırız. Saygılarımla.

 

Kardeşimin doğum günü için pasta

Merhaba Ayşe abla, erkek kardeşim 15 yaşında, önümüzdeki hafta doğum günü. Doğduğundan beri ne doğru düzgün pasta alabildik ne de ufak bir hediye. Görüyor özeniyor üzülüyorum. Ama elden de bir şey gelmiyor. Gururu kırılıyor arkadaşlarının yanında. Bir genci mutlu edebilecek yardımcı olabilecek birileri olursa mutlu oluruz. En azından arkadaşlarıyla bir pasta kesebilsin, bir ufak hediye alabileyim istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bir seferlik kayıt parası için yardıma ihtiyacım var

Manisa Celal Bayar Üniversitesini kazandım, kayıt işlemlerimi 3-7 Eylül arasında yapacağım. O yüzden acilen yardıma ihtiyacım var. Babam memur annem ev hanımı, kirada yaşıyoruz. Ablam evli bir bebeği var eşinin çok borcu var ve ilgilenmiyor. Ablam ile yeğenime çalışarak ben destek oluyorum. Yüksek lisans kazandım fakat kayıt param yok. Geçen ay işten çıkartıldım iş arıyorum hala. Yüksek lisans yaparken de hem çalışıp hem okula devam edeceğim. Bir seferlik kayıt parası için yardıma ihtiyacım var. Düzenli bir burs istemiyorum sadece kayıt için desteğe ihtiyacım var, kayıt parası 10 gün içinde olduğu için çalışsam ancak yarısını temin edebiliyorum. Yüksek lisans yapmak istiyorum bir seferlik yardımınızı bekliyorum

 

Bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum

Merhaba Ayşe abla, Kars Kafkas üniversitesi 3.sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için zorlanıyorum. Yurt paramı ödeyemiyorum, okullar açılıyor 2 hafta sonra dersler başlayacak ve ben bilet alacak para bile bulmakta zorlanıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?

 

Eğitim Desteği

Merhabalar, ben İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık bölümü öğrencisiyim. Aynı zamanda iç mimarlıkla çift anadal yapıyorum. 3 kardeşiz, üçümüzde öğrenciyiz ve babam bir tek emekli maaşıyla bizi geçindirmeye çalışıyor. Benim de eğitimimi devam ettirebilmek için maddi desteğe ihtiyacım var. Bu yüzden burs talebinde bulunmak istiyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Son senem bana destek olun lütfen

Ayşe Abla merhaba ben Adnan Menderes Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisiyim Ben formasyon almak istiyorum son senem ve bir an önce başvurmam gerekiyor. Daha önceki senelerde çalışarak masraflarımı karşıladım fakat, bu sene hem formasyon hem okul bir arada olduğundan çalışma şansım yok, çalışırsam da formasyon alamayacağım. Babam asgari ücretle çalıştığı işinden emekli oldu maaşı yine aynı fazladan çıkan masrafları karşılayamıyor ablamda ben de kendi çabalarımızla okuduk. Son senem bana destek olun lütfen.

 

Burs Talep Ediyorum

Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Bu seneye kadar babam krediden falan beni okutmaya çalıştı hem ev masrafı hem benim masraflarıma tek başına yetişmeye çalışıyor. Bir tane daha kardeşim var ve o da okuyor onunda masrafları olur. Bu sene bana devlet bursu çıktı ve sadece bu bursla idare etmeye çalışıyorum ama bir yere kadar kyk yurt paramı da kendim yatırıyorum. Aldığım bursla bazen yetiştiremiyorum o yüzden sizden yardım talep ediyorum.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları