Yetiş Ayşe

Dostlar sizlerden zaman zaman sorular geliyor, “aynı talepleri neden tekrar yayınlıyorsunuz?” diyorsunuz…

Haberin Devamı

Evet, yayınlıyoruz çünkü gelen her talebi yardım ulaşıncaya kadar da yayınlamaya devam edeceğiz!

“Benim göndereceğim 50 liradan ne olur!”, “Dolaptaki bir pantolon bir kazak kimin işine yarar?” demeyin lütfen. Unutmayın ki sizin yapacağınız küçücük bir yardıma muhtaç çok insan var.

Sofranıza mutlu mesut her oturduğunuzda, o yemeği bulamayıp çöpten küflü ekmek toplayan yüzlerce insan olduğunu hatırlayın! Beğenmeyip giymediğiniz, dolabınızda unuttuğunuz kıyafetleri asla alıp da giyemeyen yüzlerce insan var…

Her iyilik mutlaka geri döner unutmayın…

Lütfen tüm talepleri sadece  aaral@hurriyet.com.tr   adresine gönderiniz. Sevgiler…


 

BURS TALEPLERİ


 

KPSS başvuru parası
Ayşe abla ben Ankara Üniversitesinde okuyorum. Dikey geçiş sınavıyla bu üniversiteyi kazandım. Yüksek okuldan mezun olduktan sonra lisans mezunu olabilmek için bu sınava girmemiz gerekiyor. İlk senemde sınavı kazanamadım yani eğitim hayatıma bir yıl ara verdim. Eğitime ara verdiğim için burs alamıyorum. 2 kardeşim daha var onlar da üniversitede okuyorlar. Birisi Eskişehir Açık Öğretim Fakültesinde okuyor. Diğer kardeşim Çankırı Karatekin Üniversitesinde okuyor. Babam inşaat işçisi ve üçümüzü okutmakta maddi sıkıntı çekiyor. Bu sene son yılım ve kpss başvurusunda bulunmam gerekiyor ama başvuru parasını yatıramadım. Kpss başvuru paramı yatırmam konusunda yardımcı olur musunuz lütfen?

 

Haberin Devamı

Burs istiyorum

Merhaba, Uludağ Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Devlet bursu ve yurt çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Kardeşim üniversiteye hazırlanıyor. Okulum dolayısıyla çalışamıyorum. Ailemin bir parça da olsa yükünü hafifletmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

3 aylık yardım istiyorum
Ayşe abla ben üniversite son sınıfta öğrenciyim. Yetim maaşım kesildi, okulumu dondurmak istemiyorum. 3 ay idare etmem gereken maddi desteğe ihtiyacım var. Lütfen yardım edebilir misiniz?

 

Haberin Devamı

Cebimde son 10 TL kaldı
Merhaba Ayşe abla ben lise öğrencisiyim, memleketimden ailemden uzakta okuyorum. Ailem maddi destekte fazla bulunamıyor, ablam da üniversite okuduğu için zorlanıyorlar ve fazla yardımda bulunamıyorlar bize. Yatılı okumak çok zor ve çok sıkışıyorum cebimde 10 TL dışında param yok. Bana 3 ay idare etmem için yardımda bulunabilir misiniz lütfen çok ihtiyacım var.

 

Hayallerim yarım kalsın istemiyorum
Bir arkadaş ortamında bursa ihtiyacım olduğunu konuşurken, arkadaşın biri sizin ne kadar yardımcı olduğunuzu anlattı. Durumumu şöyle izah edeyim, 2 yaşında annem tarafından terk edildim. 21 yıldır babaannemle birlikte kalıyorum. Babam da on beş yıl önce başkasıyla başka bir hayatı seçti. Babaannem, dedemden kalma emekli maaşıyla zor bela beni okutmaya çalışıyor. Babam da bir kuruş yardımcı olmadığı gibi rızkımıza göz dikip, kızının okuması için gerekli olan parayı annesine şiddet uygulayarak elimizden alıyor. Bölümümün çok masraflı olması nedeniyle ne babaannem yetişebiliyor ne de ben derslerim yüzünden bir işte çalışmaya fırsat bulabiliyorum. Çok zor şartlarda buralara geldim. Ve böyle giderse okulumu bırakmak zorunda kalacağım. Hayallerim yarım kalsın istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Son olarak size yazmak istedim
Dumlupınar Üniversitesi muhasebe bölümü 2.sınıf öğrencisiyim. 3 kardeşiz ve üniversite öğrencisi bir ablam daha var. Biraz maddi sıkıntılar yaşıyoruz aile olarak ve burs başvurusu yaptım ancak olmadı. Son olarak size yazmak istedim umarım geri dönüş yaparsınız olumlu veya olumsuz şimdiden teşekkür ediyorum.

 

Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum

Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünü bu sene kazandım. Hazırlık okuyorum. Size daha öncede yazmıştım. Ailemin maddi durumu çok iyi değil. KYK yurdu ve bursu çıkmadı. Özel bir yurtta kalıyorum. Aileme çok yük olduğumu düşünüyorum. Babamın belli etmese de bana para göndermekte zorlandığını biliyorum. Biraz da olsa onun yükünü hafifletmek istiyorum.

 

Haberin Devamı

Kitaplarımı alabilmem için yardım
Sınavlarım geldi çattı ama hiçbir kitabi alamadım. İkinci el olarak biriyle anlaştım ama cebimde verebilecek 10 TL bile yok. Bunun için yardım istiyorum. Ne olur kitaplarımı almama yardım edin.

 

Babama yük olmak istemiyorum
Üniversitede 1. sınıfta okuyorum. 3 kardeşim var. Biri 3,5 yaşında, diğeri 4.sınıfa gidiyor. Evde tek çalışan babam. O da tekstilde çalışıyor asgari ücret alıyor. Oturduğumuz ev bizim değil. Ve yaşlı bir babaannem var. Haftada 3 gün diyalize gidiyor. Ben ve kardeşim de okuduğumuz için babam pek yetişemiyor. Ben de babama yük olmak istemiyorum. Çünkü yol parası, dönem dönem değişen dersler ve aldırılan kitaplar çok para tutuyor. Bursunuza ihtiyacım var. Bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum şimdiden

 

Haberin Devamı

Utanarak yazıyorum abla

Buraya yazan birçok insan gibi ben de utanarak yazıyorum. Her defasında ayağa kalmaya çalışırken maddiyat yüzünden yıkılan biri olarak son kez yazmak istiyorum. Formasyon kayıt parası ve kpss eğitim bilimleri bir melek okuyucunuzdan 250-300 lira borç para istiyorum. Durumum düzelir düzelmez geri vereceğim. Marketlere başvurdum kasiyerlik için ama halen arayan olmadı. İşe başlayayım ilk aylığımla geri ödeyeceğim ablacım.

 

Zor şartlarda okumaya çalışıyorum

Üniversitede Halkla İlişkiler 1.sınıf öğrencisiyim. Babam vefat etti, ondan kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Zor şartlarda okumaya çalışıyorum. Bursa gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

 

Okulum bitinceye kadar burs istiyorum
Abant İzzet Baysal Üniversitesinde okumaktayım. Babam Ekim 2014’te vefat etti, kirada oturuyoruz ve benim haricimde okuyan iki kardeşim daha var. Sadece annem dul maaşı alıyor ve kirada da olduğumuzdan dolayı geçimimizi çok zor karşılıyor. Özellikle ben il dışında olduğum için okurken maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşıyorum. Sizden bu konu hakkındaki tam desteklerinizi bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

 

 

 

DİĞER YARDIM TALEPLERİ

 

Çamaşır makinesi tamiri için yardım istiyorum

Çok zor geçinen bir aileyiz. 2 kardeşim okuyor. Babam iş bulamadığı için muhtarlıktan ayda yılda bir gelen yardımlarla geçiniyoruz. Bu ay çamaşır makinemiz bozuldu, annem elinde yıkıyor, egzaması olduğu için de elleri kanıyor. Tamiri için söylenen ücreti ödeyecek paramız yok. Tamiri için yardım istiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.

 


Kızıma kıyafet istiyorum

5 kızım için kıyafet istiyorum abla. Doğru düzgün giyecek bir şeyi yok. Doğum yaptım ne kendime kıyafet alabildim ne de kızıma. İlk çocuğun daha bir şey anlamadım. Eşim yeni ise başladı, kiracıyım sizden yardım istiyorum.

 

Oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum

Eşimi uzun yıllar önce kaybettim. Liseye giden oğlumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum. Oğlum 13 yaşında, karda kışta okula yürüyerek gidiyor. Param olmadığı için servise yazdıramadım. Üstüne ne bir mont, ayağına ne bir bot alabildim. Cebine harçlık zaten o hiç yok. Sizden ricam bana destek olun lütfen. Yapacağınız her türlü yardıma inanın çok ihtiyacım var. İnanın üstümde bir manto bile yok, incecik hırkayla kışı geçirmeye çalışıyorum. 44 beden kıyafetiniz varsa kullanmadığınız bana gönderir misiniz?

 

 

 

OKULA YARDIM TALEPLERİ

 

MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU DİYADİN / AĞRI
Yaptığınız çalışmalar çok güzel, yüreğinize sağlık. Ben de Ağrı’nın Diyadin ilçesinde görev yapan bir sınıf öğretmeniyim. Okulumuz taşımalı bir okuldur. 300 e yakın öğrenci olup sınıflarımız 30 ar kişiliktir. Öğrencilerim ve ben size çookk uzaklardan selam gönderiyoruz. Yaptığınızı çalışmaları gördüm. Gerçekten çok mutlu oldum. Benim çocuklarımın da size çok ihtiyacı var. Okulum ilçe merkezinde ve fiziki olarak güzel bir okul ancak yeterince kaynağa sahip değil. Gerek yaşadığımız coğrafyanın şartları gerek velilerimizin ekonomik durumu nedeniyle yeterli seviyede değiliz. Okulum 324 öğrencili taşımalı bir okul. 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri mevcut. Bizlere de yardım eder çocuklarımın yüzünüzü güldürür müsünüz? Eğer bize de elinizi yüreğinizi uzatırsanız çok çok memnun oluruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ:
*İlkokul seviyesinde okuma kitapları(hikaye ve masal türünde)
*Derslere yardımcı kaynaklar
*İlkokul 2.,3., ve 4.sınıf düzeyinde deneme sınavları
*Türkiye Haritası
*Dünya küresi
*Voleybol ve futbol topları
*Kırtasiye malzemeleri ,A4(fotokopi)kağıdı
*Okul çantaları
*Hoparlör
Okul Sabit Numarası : 0537 314 24 07
Okul Açık Adresi : Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Atatürk Mahallesi Rüya Sokak Diyadin / Ağrı
Okul Web Adresi : http://diyadinmehmetakifersoyio.meb.k12.tr/tema/index.php 

 

ARGIL İMAM HATİP ORTAOKULU HALFETİ / ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Türkçe öğretmeni olarak çalışıyorum. Çocuklarımız okumayı seviyor ve okumaya değer veriyor. Okulumuz yeni bir okuldur ve kitap eksiğimiz vardır. 5.,6.,7.,8. sınıf düzeyinde hikaye ve test kitaplarına ihtiyacımız vardır. Okulumuz Halfeti'de yapılan deneme sınavı ve Ülke genelinde yapılan TEOG'da Halfeti birincisi olmuştur. Yardımlarınızı bekliyoruz. Sizin gibi iyi insanlar sayesinde dönüyor bu dünya. Şimdiden çok ama çok teşekkür ederiz genç öğrencilerim adına. İyi günler dilerim.

İHTİYAÇLARIMIZ

*5.,6.,7.,8. sınıf düzeyinde hikaye ,şiir,roman türünde okuma kitapları

*Teog hazırlık kaynakları, test kitapları,denemeler

Okul Sabit Telefon Numarası :0414 758 21 52 - 0532 175 90 78

Okul Açık Adresi :Argıl İmam Hatip Ortaokulu Argıl Mahallesi Halfeti/Şanlıurfa

Okul Web Adresi : http://argilimamhatiportaokulu.meb.k12.tr/  

 

KARŞIYAKA ORTAOKULU ELEŞKİRT / AĞRI
Ağrı Eleşkirt’te Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yapıyorum. Eskiden okulumuzda sınıf sistemi vardı, bu haftadan itibaren derslik sistemine geçeceğiz. Sosyal Bilgiler sınıfı için kapı giydirme aldık, haritalarımız var küremiz var ama bunun dışında Atatürk’le ilgili tablolar falan yok. Biz kendimizce bir şeyler yapmaya çalıştık ama yetmiyor. Okulumuz bir köy okulu değil, ilçede bir okul kendi imkanlarımızla (özellikle müdürümüzün) ve velilerin desteği ile bir şeyler yapıyoruz. Eski haline göre koridorlar öğretmenler odası çok gelişti. Geçen sene Tübitak projesini almıştık, çok beğenildi ve bize çok desteği olmuştu. Bu sene de yine bize çıktı, ben özellikle kendi sınıfım için bir şeyler istiyorum çünkü diğer derslerde pek ihtiyaç yok, bir de bizden daha kötü durumda olan okullar için genel bir çalışma yapılabilir onların hakkına girmek istemem. Eğer mümkünse sadece Sosyal bilgiler sınıfı için bir şeyler yapabilir miyiz özellikle tarih alanında?
İHTİYAÇLARIMIZ
*Ortaokul düzeyinde hikaye,şiir,roman türünde okuma kitapları
*Okul kütüphanemiz için kitaplıklar,dolap rafları
*Kırtasiye malzemeleri,A4 (Fotokopi kağıdı)
*Okul çantaları
*Bilişim sınıfımız için bilgisayarlar ve bilgisayar masaları
*Konferans salonu düzenlemesi(Sahne,koltuk sandalye vs)
*Sosyal Bilgiler Dersi Materyalleri
-Atatürk Köşesi,Atatürk ile ilgili tablolar
-Türkiye Cumhurbaşkanları,Türk bilginleri ilgili tablolar
-Osmanlı Devleti ve Atatürk İlkeleri ile ilgili kavram haritaları
-Maden Seti
-Kabartma Dünya Haritasi
-Doğal Afetlerle İlgili tablolar
Okul Sabit Telefon Numarası :0472 711 40 36 -0505 749 03 10
Okul Açık Adresi :Karşıyaka Ortaokulu Karşıyaka Mahallesi Eleşkirt /Ağrı
Okul Web Adresi : http://eleskirtkarsiyakaortaokulu.meb.k12.tr/ 

 

Yazarın Tüm Yazıları