Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar.

Haberin Devamı

Gelen yardım e-postalarını çoğu zaman içim acıyarak okuyorum...

İnsanların çaresiz kalmasına, bir annenin bebeğine bez alamamasına, çocuklarını doyuramamasına, bir öğrencinin parasızlık yüzünden okuyamamasına, bu karda kışta ayağında bot üstünde kazak olmamasına inanın yüreğim dayanmıyor… Lütfen dolaplarınızı kontrol edin, sizin giymediğiniz bir kıyafet başkasını çok mutlu edebilir unutmayın.

 

Üzüntüden tansiyonum fırlıyor, kalbim çarpıyor, panik atağım depreşiyor. Aslı koş yetiş diyorum asistanıma. Allahtan Aslı Işıktaş gibi bir melekle çalışıyorum gözüm arkada kalmıyor. Biliyorum ki o bütün yardım isteyenleri tek tek arıyor, soruyor, bizzat yanlarına gidiyor takip ediyor.

 

Haberin Devamı

Sizlerin duaları bizi koruyor sevgili dostlar bunu biliyorum ve sizleri çok seviyorum. Almanya’dan yetişen ve 4 okurumuza el uzatan Zahide Hanım, Hızır gibi yetişen Gülnur Hanım, gönlü geniş Korhan Bey, yardımsever Alpay Bey, can insan Zuhal Hanım ve ismini yazamadığım onlarca güzel insan.. Hepinize çok teşekkürler…

 

Ayrıca Melik’in annesi Elmas Hanım’dan sizlere çok selam var, çok dua ediyor yaptıklarınız için…

 

Ve okullara yardım edebilmek için canla başla çalışan, uğraşan Anıl Hoca… Keşke elimizden daha fazlası gelebilse… Memleketin her köşesinde zor koşullara rağmen kaliteli eğitim vermek için uğraşan tüm öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum…

 

Sağ olun var olun dostlar…

 

 

BURS TALEPLERİ

 

Annemin boynunu bükük görmek beni oldukça üzüyor

Merhaba Ayşe Abla. Size daha önce de yazdım ama hiç yardım eden olmadı. Ben 8. Sınıfa gidiyorum. 13 yaşındayım. Babam vefat etti. Annemle birlikte yaşıyorum. Bize kimse yardım etmiyor. Daha önce de talebim yayınlandı ama geri dönüş olmadı. İnanın ki çok zor durumdayız. Annemin sağlık sorunları olduğu için çalışamıyor. Okula taşımalı gidiyorum. Servis ücretimi ödeyemedik, karda kışta yürüyerek gidiyorum. Maddi durumumuz hiç iyi değil. Evimiz kira. Annem faturaları bile ödemede çok zorlanıyor. Anneme hiçbir ihtiyacımı söyleyemiyorum. Annemin boynunu bükük görmek beni oldukça üzüyor. Çok zor durumdayız. Kıyafete de ihtiyacım var. Bana burs verecek bir hayırsever arıyorum.

 

Haberin Devamı

Bir seferlik sınav dönemim için harçlık istiyorum
Ben üniversitede örgün kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. Açık öğretimden de Uluslararası ilişkiler okuyorum. 2 üniversite okuyorum. Babam emekli, 7 kardeşiz. Şehir dışında olmam sebebiyle masraflarım çok fazla oluyor. Çalışarak geçimimi sağlıyordum fakat önümüzdeki hafta sınav haftası, sınav haftası sebebiyle işten çıktım. Bir ay çalışmayacağım, bu bir ay için sadece harçlık talep ediyorum. Sınav haftamdan sonra tekrar çalışıp geçimimi sağlayabilirim. Bir seferlik sınav dönemim için harçlık istiyorum.

 

Bir haftadır yol parası bulamadığım için okula gidemiyorum
Merhaba Ayşe abla daha öncede yazdım bursla ilgili talebimi hiç bir cevap alamadım. Üniversite okuyorum Lütfen yardım edin şuan çok ihtiyacım var. Babam inşaat işçisi şuan çalışmıyor kışın inşaat olmuyor ve şuan ailemde çok maddi sıkıntılar yaşıyor. Çok zor durumdayım bir haftadır yol parası bulamadığım için okula gidemiyorum ve bir ay sonra okul harcı yatırmam gerekiyor. Yatıramazsam okul kaydımı yapamayacağım ne olur yardım.

 

Haberin Devamı

Daha önce de burs istemiştim ama yardım eden olmadı

Ayşe Hanım iyi günler ben sizden burs talebinde bulunmuştum ama hala bana bir cevap verilmedi. Ben işletme 2. sınıf öğrencisiyim. Ablam ve abim de şu anda üniversite okumaktalar. Ablam Ankara Üniversitesi’nde, abim ise açık öğretimde okuyor. Babamın şu anda bir işi yok çalışmıyor. Kış geldiği için burada maddi anlamda çok sıkıntı çekiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Babamın çalışmadığını bildiğim için evden para isteyemiyorum. Sizden tek ricam bana yardımcı olmanız şimdiden teşekkürler.

 

Ben de babama yük olmak istemiyorum
İstanbul üniversitesi sağlık bilimleri fakültesinde Ebelik 1. sınıfta okuyorum. 3 kardeşim var. Biri 3,5 yaşında diğeri 4.sınıfa gidiyor. Evde tek çalışan babam. O da tekstilde çalışıyor asgari ücret alıyor. Oturduğumuz ev bizim değil. Ve yaşlı bir babannem var. Haftada 3 gün diyalize gidiyor. Ben ve kardeşim de okuduğumuz için babam pek yetişemiyor. Ben de babama yük olmak istemiyorum. Çünkü yol parası, dönem dönem değişen dersler ve aldırılan kitaplar çok para tutuyor. Bursunuza ihtiyacım var. Bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum şimdiden.

 

Haberin Devamı

En azından yurt parasını ödeyebilmek istiyorum
Karatekin Üniversitesi’nde okuyorum. 5 kardeşiz, annem babamdan ayrı olduğu için geçimimizi annem üstlenmiş durumda. Okuduğum yerde part time çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum fakat şu durumda yurt parasını bile yetiştiremiyorum. En azından yurt parasını ödeyebilmek istiyorum. Bunun için size yazmak zorunda kaldım Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

 

Kışlık kazak hırka

Çankırı’da üniversitede son sınıf öğrencisiyim. Maddi durumumdan dolayı kendime kıyafet alamıyorum, hep aynı şeyleri giyiyorum. Arkadaşlarıma imrenerek bakıyorum. Bana yardım edebilecek varsa, kazak olur hırka olur yardımlarını bekliyorum. Bedenim M, boyum 1.60.

 

Haberin Devamı

50 TL bile benim için çok yeterli

Üniversite son sınıf öğrencisiyim kpss kitaplarına ihtiyaçlarım vardı ve sizin sitenizden bir okur bana eski kitaplarını göndererek çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Sizlerden son bir isteğim var. Ben bir kurumdan burs alıyordum, babam sakat olduğu için. Dönemlik gönderiyorlardı. Senenin başından beri kurumu arıyorum, ocakta göndereceğiz dediler. Bu hafta aradım, artık seçili kişilere gönderiyoruz dediler. 2 yıldır bu bursu alıyordum şimdi sebepsiz kestiler. Oysa ben senenin başından beri bu parayı bekliyordum şimdi çok zor durumdayım. Gönderecekleri para da 250 TL idi dört ay için. Onu bile vermeyerek beni zor durumda bıraktılar. Kurumu arayıp TC numaramı söyleyerek bursu alıp almadığımı öğrenebilirsiniz. Şuan bu kurum göndereceğiz diyip göndermediği için çok zor durumdayım. Bir seferlik harçlık istiyorum lütfen 50 TL bile benim için çok yeterli.

 

Cebine harçlık bile koyamıyoruz

Çok çaresiz bir zamanımda bir arkadaşım size yazmamı önerdi. 5 kişilik bir aileyiz. Babam işçi, kirada oturuyoruz. Liseye giden bir kardeşim var fakat okulu çok uzakta. Servis parasını karşılayamıyoruz. Cebine harçlık bile koyamıyoruz. Bu yüzden okula utanarak gidiyor. Tek seferlik de olsa yardım ederseniz ömrüm boyunca minnettar olurum.

 

DİĞER TALEPLER

 

Kıyafet ve gıda ihtiyacımız var
Ayşe abla size Van’dan yazıyorum. Evliyim iki çocuğum var. Beş ve dokuz yaşlarında, ikisi de okula gidiyor. Rahim kanseriyim ve kanser tedavisi görmekteyim, kirada kalıyoruz. Parasızlıktan ilaçlarımı bile alamıyorum. Kıyafet ve gıda ihtiyacımız var. Yaklaşık bir yıldır eşim işsiz. Çok zor durumdayız lütfen bize yardımcı olun...

 

Kamu sınavına hazırlanıyorum kitap istiyorum
Merhaba Ayşe Abla. Hukuk fakültesinden mezun oldum, kamu sınavına hazırlanıyorum. Mezun olmadan önce bir kez burs almıştım, bu sebeple hepinize binlerce teşekkür ederim Fakat maddi sebeplerle çalışmak için kitap alamıyorum, babam çalışmıyor. Bu sebeple yardım istiyorum. Umuyorum ki kazanıp çalışmaya başlayınca ben de bir dahaki sefere yardım etmek için yazacağım.

 

 


OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

FEVZIPAŞA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI/ISLAHIYE/GAZIANTEP

Ben Fevzipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde edebiyat öğretmeniyim. Okulumuzun ihtiyaçları için sizlerden yardım talep ediyoruz. Okulumuz il merkezine 80 km ilçe merkezine 11 km uzakta bulunmaktadır. Okulumuzda 17 öğretmen görev yapmaktadır. 112 öğrencisi olan okulumuzda taşımalı eğitim yapılmaktadır. Okulumuza ve gelecek vadeden öğrencilerimize yardımlarını bekliyoruz. İlginiz için şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz..

İHTİYAÇLARIMIZ:

*Okul kütüphanesini zenginleştirmek için bol miktarda kitap

* Derslik koridor duvarları ve panolarımıza daha edebi bir görünüm vermek suretiyle kitap tanıtım afişleri, posterler, özlü sözler..

*Edebiyat koridorumuza kurmayı planladığımız mini müze için elzem araç-gereçler(edebiyatçı portreleri,el yazması eserler, şairler ve yazarlarla müsemma olmuş eşyalar vb)

*Her dersten Ygs-Lys hazırlık-test kitapları

*Türkiye ve Dünya siyasi ve fiziki harita takımları

*Dünya küresi

Okul Sabit Telefon Numarası :0342 877 10 05

Okul Açık Adresi : Fevzipaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Fevzipaşa Mahallesi Islahiye/Gaziantep

Okul Web Adresi :http://fevzipasacpl.meb.k12.tr/tema/index.php

 

BOSTANKENT İLKOKULU BOSTANKENT KÖYÜ MERKEZ/MUŞ
Muş Bostankent köyünde sınıf öğretmeniyim. Çoğu eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Parça parça yardımlar aldık şükür ama daha ihtiyaçlarımız tam olarak giderilmiş değil. Özellikle projeksiyon makinesi isini bir türlü ayarlayamadık yardımcı olursanız çok seviniriz. Merkeze uzak bir dağ köyündeyiz, imkânlarımız kısıtlı. Köy okulu olduğumuz için aklınıza gelebilecek her türlü eğitsel-öğretsel araç gereçlere okulumuzun ihtiyacı bulunmaktadır.Teşekkürler.
İHTİYAÇLARIMIZ :
*İlk Okuma-Yazma Setleri
*İlkokul öğrencilerimizin seviyesine uygun hikaye kitapları
*Derslere yardımcı kaynaklar(İlkokul düzeyinde)
*Kırtasiye malzemeleri(Kusunkalem,silgi ,A4 kağıdı)
*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar
*Dünya ve Türkiye Fiziki,Siyasi harita takımları
*Yer Küre
*Sınıf Panoları
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası :0545 209 09 49 / 0543 825 67 04
Okul Açık Adresi :Bostankent İlkokulu Bostankent Köyü Merkez/Muş
Okul Web Adresi :http://bostankentilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

OYACIK BAĞDİŞAN İLKOKULU OYACIK BAĞDİŞAN KÖYÜ PATNOS/AĞRI

Merhabalar, Ağrı Patnos'tan yazıyorum size .Bir köy ilkokulunun müdürüyüm, beş derslikli küçük bir okulumuz var. Okulumuz 120 öğrencisi 6 öğretmeni olan Ağrı Patnos ilçesine 8 km uzaklıkta küçük bir köy okuludur Sizin okullara yardım ettiğinizi öğrendim bizim bir projeksiyon cihazına ihtiyacımız var daha önce okulda varmış ama çalmışlar maalesef. Ailelerin ek kaynak alacak durumu yok öğretmenlerimiz de bir yere kadar yetebiliyorlar sürekli fotokopi üzerinden ders işlemek zorunda kalıyorlar. Yardım ederseniz okulum, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına size çok minnettar olurum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

İHTİYAÇLARIMIZ

*İlkokul düzeyinde okuma,hikaye kitapları

*1.sınıfımız için okuma -yazma setleri

*Derslere yardımcı kaynaklar

*Kırtasiye Malzemeleri

*Anasınıfımız için eğitici oyuncaklar,boyama kitapları ,oyun hamurları

*Projeksiyon

*Bilgisayar

Okul Sabit Telefon Numarası :0472 616 00 00

Okul Açık Adresi :Oyacık Bağdişan İlkokulu Oyacık Bağdişan Köyü Patnos/Ağrı

Okul Web Adresi :http://oyacikbagdisanilkokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

 

 

TEŞEKKÜRLER…

 

 

Sevgili Ayşecim ve Aslıcım... Sayenizde 1 kişiyi daha sevindirdim, vesile olduğunuz için Allah razı olsun sizlerden. Seniha mutlu oldu ya, inan ki şu anda çok mutluyum. Seniha aslında yurt ücreti için yazmıştı, arkadaşımın montunu giyiyorum yazınca içim parçalandı. Gönderdiklerimin fotosu ekte. Öptüm ikinizi de...

Zuhal...

 

Aslı ablacığım sizlere bir kez daha çok teşekkür ederim. Bugün Elif ablanın yolladığı kargoyu teslim aldım, içinde 100 TL nakit ve bana 2 kazak almış. Zuhal abla da bana kıyafet göndermiş, hepsi oldu bana. O kadar mutluyum ki anlatamam. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız Aslı ablam iyi ki...

Seniha…

 

Kitaplar şimdi elime ulaştı çok beğendim teşekkür ederim Allah razı olsun sizden, işiniz gücünüz rast gitsin...

Rabia…

 

Aslı Hanım merhabalar. Dün sizden bilgilerini aldığım yardım talebi için ilgili kişiye ulaştım ve yardımlarımı da kendisine ulaşmıştır. Birlikte nice yardıma muhtaç kişilere ulaşmak, nice çocukların ve annelerinin yüzünü güldürmek dileğiyle…

Semra…

 

Aslı abla süpersiniz siz… Kargom geldi inanın çok sevindim ne kadar. Semra Hanım çok bez almış ve bir de mama… Allah bin kere sizden de Semra hanımdan da razı olsun inşallah, ne dileğiniz varsa kabul olur tez zamanda çok teşekkürler.

Pelin..

 

Yazarın Tüm Yazıları