Yetiş Ayşe

Sevgili okurlar yayınlanan yardım isteklerini lütfen tek tek okumanızı rica ediyorum.

Haberin Devamı

Bir dilim ekmeğe muhtaç o kadar fazla insan var ki… Gelen yardım e-postalarını okudukça ve sizlerin canla başla yardıma koştuğunuzu görünce, Yetiş Ayşe’nin amacına ulaştığını anlıyoruz. Yaptığımız işin kutsallığıyla gurur duyuyoruz.

 

Lütfen Yetiş Ayşe’nin eski bölümlerini okuyunuz. Belki bir öğrenciye burs verebilir, belki bir aileye yakacak gönderip bu kışta soğukta sizin sayenizde ısınmalarını sağlarsınız... Gıda yardımı yapıp, sofralarına sıcak çorba sunarsınız… Kullanmadığınız, giymediğiniz kışlık bot, çizme, kaban, kazak bir ihtiyaç sahibine ulaşır hayır duasını alırsınız… Öğrencilerin burs istekleri inanın öyle çok büyük paralar değil, aylık 50-100-200 TL bile yeterli oluyor.

 

Haberin Devamı

Sizlerden duyarsız kalmamanızı rica ediyorum… Okuyun, okutun, sosyal medya hesaplarınızda Yetiş Ayşe’yi paylaşın ki belki sizin sayenizde başkaları da görüp el uzatırlar…

 


BURS TALEPLERİ


Okula hep aynı kıyafetle gitmekten utanıyorum
Öncelikle böyle kutsal bir iş yaptığınız için sizinle gurur duyuyorum. Ben 13 yaşındayım. 8. Sınıf öğrencisiyim. Babam vefat etti. Annemle birlikte yaşıyoruz. Evimiz kira. Önceleri annem çalışıp evimizi geçindiriyordu ama şimdi rahatsızlandığı için çalışamıyor. Okula taşıma yoluyla gidiyorum. Okulumuz serbest kıyafet oldu. Okula hep aynı kıyafetle gitmekten utanıyorum. Servis ücretimi ödeyemiyoruz. Kışlık kıyafete de ihtiyacım var. 1.67 boyundayım, 50 kiloyum. Durumumuz gerçekten çok kötü. Şimdiden çok teşekkür ederim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

 

1 aylık yurt ücretim için yardım istiyorum Rumuz:İrem
Ben üniversite öğrencisiyim. Maddi durumlardan dolayı okulum 1 yıl uzadı ve bu sebeple öğrenim kredisi/bursu alamıyorum. Babam işçi ve asgari ücretle benden başka 2 kardeşimi daha okutup ev kirası ödüyor. Çoğu zaman mutfak masrafını bile karşılayacak gücü kalmıyor. Normalde çalışıp yurt ücretimi kendim karşılıyordum ama bu ay annem ameliyat olduğu için işten ayrılmak durumunda kaldım. Yeniden çalışana kadar en azından 1 aylık yurt ücretim için yardım istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

 

Haberin Devamı

Yurt ücretimi ödemezsem yurttan çıkışımı verecekler
Daha önce burs istemiştim sizlerden ama bir sonuç çıkmadı. Çok ihtiyacım var yemin ederim. Bana yardım edin lütfen eğer yurt ücretimi ödemezsem yurttan çıkışımı verecekler. 110 lira eksiğim kaldı. Ne olur bana burs konusunda yardımcı olun.

 

Eğitimime devam edebilmek için
Bitlis Eren Üniversitesi Makine Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Eğitimime devam edebilmek için bursa ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum.

 

Vizelere on gün kaldı ancak hala almadığım kitaplarım
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisiyim. Derslerim iyi, idari yargı hâkimliği sınavına hazırlanıyorum. Babam vefat etti, annemle ikimiz yaşıyoruz. Haliyle annemin bana bir desteği olamıyor. Part time çalışarak üniversite ev masraflarını, yemek ihtiyacımı karşılıyorum. Vizelere on gün kaldı ancak hala almadığım kitaplarım var. Her hafta soru bankası bitiriyorum ve soru bankaları en az 50 TL. En azından bir seferlik yardım istiyorum vizeye kadar kitaplarını almam için. Lütfen yardım bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Bursa ihtiyacım var
Bu sene Uludağ Üniversitesi Kimya bölümünü kazandım. Üç kız kardeşiz ve üçümüz de okuyoruz. Babam işçi emeklisi. Annem ev hanımı. Babam emekli maaşıyla bizi okutmaya çalışıyor, başka gelir kaynağımız yok ve çok zorlanıyoruz. En azından benim eğitim masraflarımı karşılayabilmem için bursa ihtiyacım var. Tek istediğim bana yardımcı olmanız.

 

Rumuz:Mühendis
Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Verebileceğiniz bursları talep etmekteyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten bursa çok ihtiyacım var.

 

Ayın sonunu nasıl getiririm düşüncesi beni çok yoruyor
Karatekin Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim. Yurtta kalıyorum, her sene devlet bursuna başvuru yapıyorum ancak çıkmıyor. Babam tek maaşıyla hem eve hem kardeşlerime bakmakta oldukça zorlanıyor. Bu yüzden ben de hafta sonları part time çalışarak harçlığımı çıkarmaya, babamın yükünü azaltmaya çalışıyorum. KPSS’ye hazırlanıyorum ancak ayın sonunu nasıl getiririm düşüncesi beni çok yoruyor. Arkadaşlarım ellerinden geldiğince yardım etmeye çalışsalar da onlar da bir yere kadar yapabiliyorlar. Bu yüzden en ufacık miktar beni az da olsa rahatlatacak. Desteğinize çok ihtiyacım var yardımınızı bekliyorum.

 

Haberin Devamı

Rumuz:Coğrafya
Çankırı Karatekin Üniversitesi 2. sınıf coğrafya öğrencisiyim. Biz 3 kardeşiz, ablam evli kardeşim lise 1. sınıfta okuyor. Babam vefat etti. Annem çalışmıyor. Babamdan kalan emekli maaşıyla geçiniyoruz. Devlet yurdunda kalıyorum. İnanın ki bursa çok ihtiyacım var. Sizden burs talebinde bulunuyorum. Teşekkürler.

 

Çok sıkıntı çekiyorum
Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Ailem baksa bir şehirde yaşıyor. Bu yıl maddi bakımdan çok sıkıntı çekiyorum. Sadece bir seneliğine maddi destek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.


DİĞER TALEPLER

Acı hayat
Ben Semiha Shabani, aslen Afyonkarahisarlıyım. 37 yaşındayım. Ama Türkiye’de büyümedim. Fazla Türkçem yok. Arap ülkelerinde yaşadım. Eşim ve çocuklarımıza beraber 12 kişilik bir aileyiz. Her şeyimizi kaybettik ve İstanbul’a geldik. Yeni bir umutla yeni bir başlangıç istedik. Ama başaramadık iş bulamadık. Evde Türkçe konuşan tek benim. Ve çocuklara Türkçe derslerine bile salamıyorum. Sizden de Allah razı olsun. Allah hepinize sağlık mutluluk versin. Ev sahibi kira istiyor, 5 aydır ödenmedi. Ay sonuna kadar hepsi verilmeli diyor. Allah razı olsun çok sabır etti bize. Ama elde olmayınca olmuyor. Bana kiramda yardım eden biri olur mu? Ev sahibine direk versin ben kendim için istemiyorum. Eşimin bir küçük dükkânı vardı onunla geçiniyorduk maalesef iflas etti. Giyim yapıyordu ve satıyordu. Çok muhtaç durumda kaldık. El uzatan olur mu ses veren olur mu bize?

 

Haberin Devamı

Yakacak yardımı istiyorum
Bu kış vakti eşimi isten çıkardılar. Havalar soğuk, bebeğim hasta biraz. Yakacak yardımı yapan olursa sevinirim. Eşim iş bulana kadar dardayız biraz. Yakacak gönderen olursa inanın çok duacı olurum. Allah razı olsun hepinizden.

 

Anneme bulaşık makinesi almak istiyorum
Merhaba Ayşe abla. Babam çalışmıyor, iki kardeşim var. Ben bir kuaförde çalışıyorum. Annemin ellerinde deri hastalığı var ve elinin suya değmemesi gerekiyor. Sıcak suyumuz olmadığı için soğuk suyla yıkayıp sabaha kadar ağrıdan uyuyamıyor. Ona bir bulaşık makinesi almak için aylardır para biriktiriyorum. Biraz biriktirdim ama desteğe ihtiyacım var. Aldıktan sonra makbuzunu gönderebilirim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sevgiler.

 


OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

 

TOROSLARDAKİ KÖY OKULLARINA KİTAP KAMPANYASI
Adana'da sınıf öğretmeniyim. Toros Dağlarının eteklerinde 16 tane köy okulu tespit ettik, kitap adına köylere ders kitabından başka giren olmamış. Çocuklar romandan hikâyeden yazıdan habersiz. Bu köylerle irtibat kurdum. Onlar için kitap toplama kampanyası başlattık. Gelen kitapları elimle okullara teslim edip fotoğraflar çekeceğim ve sonra fotoğrafları size yollayacağım. Ben bunu yapmakla mükellefim. Fakat kitap yok elimizde. Sizden yardım istiyorum bunun için. Ben ve arkadaşlarım daha önce Iğdır’da 10 bin kitap toplamıştık ve 22 okul kitapla buluşmuştu. Yine aynı samimiyetle Toroslar’ı hedefledik. Şimdi bu kadar büyük olur mu bilinmez ama iyi niyetle yollardayız. Toros Dağları’nın eteklerinde çamlar içinde yalnız yüreklere doğru yol alıyoruz. Bize kitap desteği verirseniz çok memnun oluruz. Sevgi ve saygıyla...

 

DEMREK DELİÇAY ORTAOKULU HASSA/HATAY
Demrek Deliçay Ortaokulu'nda müdür vekili olarak görev yapmaktayım. İlçeye en uzak köy olmamıza rağmen okulumuz geçen sene yapılan TEOG 1'de 2.;TEOG 2’de ilçe birincisi bir okuldur. Daha başarılı olmak için de öğrencilerimize ve öğretmenlerimize daha iyi bir ortam hazırlamak için çalışmalar yapıyoruz. Öğretmenler odasında ve öğrencilere sunum yapmak için hazırladığımız sınıfta kullanılmak üzere 2 bilgisayara 1 projeksiyon makinesine ihtiyacımız vardır. Eğer olursa kütüphaneye bilgisayar ve öğrencilerimizin seviyesine uygun nitelikli kitaplarına ihtiyacımız var. Akdeniz Bölgesi'nde bir okul olmamız nedeniyle idare odası ve iki sınıfımız çok fazla güneş almaktadır onun için öncelikle o iki sınıfa mümkünse klima düşünüyorum. Ayrıca defalarca İlçe Milli Eğitime dememize rağmen çözüm bulamadığımız bir güvenlik kamerası sistemi sorunumuz bulunmaktadır. Destekleriniz için teşekkür ederim.


İHTİYAÇLARIMIZ :

*Öğrencilerimizin seviyesine uygun nitelikli kitaplar
*Bilgisayar
*Projeksiyon
*Klima
*Güvenlik Kamerası Sistemi
Okul Sabit Telefon Numarası :0(326) 785 70 49
Okul Açık Adresi :Demrek Deliçay Ortaokulu Demrek Köyü Hassa/Hatay
Okul Web Adresi :http://demrekdelicay.meb.k12.tr/tema/index.php

 

KARAPAZAR ORTAOKULU KARAPAZAR KÖYÜ DİYADİN / AĞRI
Ben Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Karapazar köyünde İngilizce öğretmeniyim. Elimizden geldiğince okulumuzun eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Ama tamamına yetişemiyoruz tabi. Okulumuza en baştan bir kütüphane oluşturmak istiyoruz. Bize küçük de olsa katkı sağlayabilecek birileri olursa kendi adıma ve çocuklarım adına şimdiden teşekkür ederim. En azından temel atmamıza yardımcı olursanız devamını daha kolay getirebiliriz. Kütüphanemiz için ortaokul öğrencilerine uygun roman ve hikâye istiyoruz. Yardımlarınızı bekliyoruz. Bu kadar ilgilendiğiniz ve emekleriniz için teşekkür ederim.


İHTİYAÇLARIMIZ :

*Ortaokul öğrencilerimizin seviyesine uygun hikayeler ve romanlar
Okul Sabit Telefon Numarası :0554 282 65 65
Okul Açık Adresi : Karapazar Ortaokulu Karapazar Köyü Diyadin /Ağrı
Okul Web Adresi :http://karapazarortaokulu.meb.k12.tr/tema/index.php

 

BEYPINAR İLKOKULU-ORTAOKULU BEYPINAR KÖYÜ GÜRÜN/SİVAS
Sivas Gürün Beypınar İlkokulu-ortozunda müdür vekiliyim. Okulumuzun birtakım ihtiyaçları bulunmak konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz. Okulumuz ilçe merkezine 45 km uzaklıkta olan Beypınar köyünde bulunmaktadır. İlkokul - Ortaokulda toplam dokuz öğretmen görev yapmaktadır. Okulumuzun toplam 108 öğrencisi bulunmakta ve aynı zamanda okulumuz taşımalı eğitim merkezidir. Okulumuza ve öğrencilerimize imkânlarınız ölçüsünde yardımcı olmanızı rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.


İHTİYAÇLARIMIZ

*Sınıf kitaplıklari için ( 1. sınıftan 8. sınıfa kadar) öğrencilerimizin seviyesine uygun kitaplar
*Kırtasiye Malzemeleri(A4 Kagıdı)
*Anasınıfımız için oyuncaklar,anasınıfı malzemeleri
*Fen ve Teknoloji Laboratuvarı Malzemeleri
*Beden eğitimi dersi için spor malzemeleri
*Panolar
*Okul bahçesi için banklar ve çöp kovaları
Okul Sabit Telefon Numarası :0346 733 10 22
Okul Açık Adresi :Beypınar İlkokulu-Ortaokulu Beypınar Köyü Gürün/Sivas
Okul Web Adresi:
*Beypınar İlkokulu :http://beypinarilkok.meb.k12.tr/tema/index.php
*Beypınar Ortaokulu :http://beypinarortaok.meb.k12.tr/tema/index.php

 


TEŞEKKÜRLER….
Merhabalar… Güzel düşünceleriniz ve kıyafetler için çok teşekkür ederim, Aslı Abla her şey için sana da Serap Hanıma da çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.
Kübra..

 

Yazarın Tüm Yazıları