Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar Yetiş Ayşe’ye gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkürler.

Haberin Devamı

Ancak görülen lüzum gereği bazı hatırlatmalar yapmak zorunda kaldık. Öncelikle bilinmelidir ki Yetiş Ayşe, bebeklere mama, yakacak odun-kömür, kıyafet, gelinlik, gıda, kitap, öğrencilere burs sağlayan, karşılıklı güven ve gönüllülük odaklı oluşturulmuş bir platformdur. Biz Yetiş Ayşe olarak hiç kimseye para yardımı yapmıyoruz. Bize gelen talepleri yayınlarız, yardım etmek isteyen okurlar olursa yönlendiririz. Bunun dışında benim ve ekibimin kendi bütçelerinden destek olmak gibi bir durumumuz olamaz. “Kredi çektim taksidine destek istiyorum… 10.000 TL para istiyorum…” gibi istekleri yayınlamıyoruz çünkü bizler para dağıtan bir kurum ya da vakıf değiliz. Lütfen bu uyarım dikkate alınsın…

Ayrıca Yetiş Ayşe ekibi olarak gelen her talebi dikkatle inceleyip araştırıyoruz. Her talebi de yayınlamıyoruz, doğruluğundan emin olduklarımızı sizlere sunuyoruz. Tüm bunlara rağmen yardım yapacağınız kişileri araştırmak istemeniz gayet doğal. Ancak yardıma muhtaç kişilerden ve özellikle de burs isteyen öğrencilerden fazlaca evrak istemek hatta “Sosyal medya hesabındaki fotoğrafı şöyle… Şu gün buraya gitmiş hımm hımm hımmm… Kıyafeti böyle…” diyerek insanları ağlatmak, üzmek doğru mu sizce? Vereceğiniz 50-100 TL burs için, göndereceğiniz iki kazak için insanları rencide etmeye değer mi? Yardım yapmak gönül işidir, zorla olmaz. Yapacağınız yardım da insanların burnundan geliyorsa hiç yapılmasın daha iyi… Yetiş Ayşe’nin kanatsız yardım melekleri siz kendinizi iyi biliyorsunuz, lütfen bu sözlerimi sizler üzerinize alınmayın olur mu…

Haberin Devamı

Tüm talepleri aaral@hurriyet.com.tr adresine iletiniz. Sayfanın altına yapılan yorumları ya da sosyal medya aracılığıyla gönderilen talepleri maalesef değerlendiremiyoruz. Kime yardım etmek istediğinizi Yetiş Ayşe’nin hangi tarihli yazısı da belirterek gönderirseniz sonuçlar daha sağlıklı olur.


ESTETİK-PLASTİK CERRAH ARIYORUZ!!!


Yetiş Ayşe olarak cesaretli, vicdan sahibi, yardımsever bir estetik plastik cerrah arıyoruz. Sizin “evet” demenizle bir genç kızın hayatı kurtulacak. Bedenen ve ruhen yaralarını sarmak isteyen aslan yürekli bir doktora ihtiyacımız var. Özellikle İzmir ve çevresinden olan doktorlar lütfen bize ulaşın…

Haberin Devamı

Gıda yardımı istiyorum-Hülya

Sevgili Ayşe Abla benim de yardıma ihtiyacım var, buraya yazmak istedim belki sesimi duyan olur diye. Annem ve kardeşlerimle yaşıyorum, annem hasta. Tek başına kalmasın diye evlenmedim, hep anneme bakıyorum. Çalışıyorum ama bazı şeylere yetişemiyorum, istediğim canımın çektiği bazı şeyleri de alamıyorum ve çok üzülüyorum. Ne olur tek seferlik erzak yardımı yapan olursa mutlu olurum yardımınıza ihtiyacım var.

 Engelli Bakıcısı olarak iş arıyorum

 Çok acil işe ihtiyacım var. Babam hasta, maddi durumumuz kötü. Engelli bakıcısı olarak bir iş arıyorum. Lütfen sesimi duyurun.

 Laptop istiyorum-Melik

 Merhaba Ayşe Abla; Ben bu sene liseye başladım. Okul ilçe dışında olduğu için servisle gidiyorum. Servise aylık 200 TL veriyoruz. Ailemin durumu iyi değil. 2 ablam var ikisi de üniversiteye gidiyorlar. Hemen hemen bütün derslerde bilgisayara ihtiyacım oluyor. Evimizde bilgisayar olmadığı için komşulara gidiyorum ama artık komşulara gitmekten utanıp çekiniyorum. Sizden laptop istiyorum. Buna gerçekten çok ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

 BURS TALEPLERİ

 Burs vermek isteyen okurlar lütfen ne kadar süreliğine (tek seferlik harçlık mı yoksa okul süresi boyunca mı) destek olacağınızı mutlaka belirtin. Destek olmayı bırakacağınız zaman da lütfen öğrenciye ve bize bilgi verin.


Burs istiyorum-Hukuk öğrencisi


Merhaba Ayşe Abla; Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3.sınıf öğrencisiyim. 4 arkadaş evde kalıyoruz. 5 kardeşiz, bir kardeşim İstanbul’da üniversitede okuyor diğerleri ortaokul ve lisede. Annem ev hanımı, babam tekstil işçisi. Astım hastasıyım ancak sosyal güvencem olmadığı için tedavi olamıyorum, ilaçlarımı alamıyorum. Babam tek maaşla bizleri okutmakta çok zorlanıyor inanın. Bana yardımcı olacak büyüklerimden burs istiyorum. Teşekkür ederim.

Haberin Devamı


Burs istiyorum-Umudum olsun

Namık Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim. Babam işsiz, annem tekstil atölyesinde sigortasız olarak çalışıyor. Bir kardeşim var askerde. Maddi durumumuz kötü. Bana burs verebilecek hayırsever okurlardan yardım bekliyorum.


Yakacak yardımı ve burs istiyorum

Merhaba Ayşe Abla; ben bu sene üniversiteye başladım. Konya' da okuyorum. Ailemin durumu iyi değil. Yurt çıkmadığı için ev tuttum. 2 arkadaş kalıyoruz. Tuttuğum ev sobalı havalar soğuk olduğu için dışarıdan arkadaşımla kâğıt, tahta vb. toplayıp yakıyoruz. İkimizin de ailesinin durumu hiç iyi değil. Bu şekilde devam ederse okulu bırakmayı düşünüyorum. Sizden yakacak ve burs bulmam konusunda yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Ayda 50 TL bile çok büyük nimet benim için-Ebru
Merhaba ben 19 yaşında 2. Sınıf üniversite öğrencisiyim. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum, İstanbul’da yaşıyoruz. Babam taşeron firmasında şoför, aldığı maaş evimizi geçindirmiyor. Evimiz kira, iki kardeşim daha liseye gidiyor, annem hasta. Kardeşlerim okula aç gidip geliyor, giyecek kıyafetimiz bile yok. Ailem “seni okutamayız görüyorsun halimizi, okulu bırak işe gir” diyorlar, okulumu bırakmaktan başka çarem yok. Sizden yardım istiyorum, lütfen yardım edin. Bursa çok ihtiyacım var, ayda 50 TL olsa bile çok büyük bir nimet bu benim için, şimdiden teşekkür ederim

Biz okumadık ama o okusun cahil kalmasın
Oğlum ilkokul 2.sınıfa gidiyor. Bu yıl başlayan etüte göndermek istiyorum. Maddi durumum buna elverişli değil. Biz okumadık ama o okusun cahil kalmasın istiyorum. Temel ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Lütfen yardım edin. Benim de çocuğum geri kalmasın. Ben yeterli olamıyorum çocuğuma. 93 TL’lik etüte gitmesine yardımcı olursanız memnun olurum. Rabbim darda kalan tüm kullarına yardım elini uzatsın inşallah.

Burs istiyorum-Beş parasız kaldım
Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğrenciyim. Kirada kalıyorum. Okulun daha ilk günleri olmasına rağmen şimdiden beş parasız kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana burs verebilecek hayırsever insanlardan yardım istiyorum. Saygılar.

Bursa çok ihtiyacım var
Kocaeli'nde makine mühendisliği okuyorum, ailem İstanbul'da bir kız kardeşim de üniversite erkek kardeşimse annemle babamın ayrılmasında psikolojisi bozuldu ve liseyi bıraktı. Babam bize ayrıldığında sadece borç bıraktı hala ödüyoruz desem yalan olmaz. Ben il dışında geçinmeye çalışıyor anneme yük olmamaya çalışıyorum. Kız kardeşim de aynı durumda. Zavallı annem asgari ücretle üçümüze bakmaya ev geçindirmeye çalışıyor. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ben okumak istiyorum-Esra
Ben üniversitede İngilizce öğretmenliği bölümünde okuyorum. 3 kardeşiz. Hepimiz de okuyoruz. Babam asgari ücrete çalışıyor. Annem ev hanımı. Ailemden uzakta başka bir şehirde yaşıyorum. Yurtta kalıyorum. Yurt ücretimi bile ödemekte zorluk çekiyorum. Üniversite hayatının zorluğunu hepiniz bilirsiniz. Babamın bana para gönderemediği için üzülmesine dayanamıyorum. Ama gerçekten çok zorluk çekiyorum. Derdimi sıkıntımı başkalarına anlatmak gerçekten çok zor. Ben okumak istiyorum. Ama maddi sıkıntılar derslere yoğunlaşmamı engelliyor. Sizden burs istiyorum gerçekten buna çok ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olun.

Burs istiyorum-Buse
Kocaeli üniversitesinde antrenörlük öğrencisiyim. Babam üç yaşındayken vefat etti, annem başka biriyle evlendi. Ben ananemle İstanbul'da yaşıyorum. Okula servisle gidip geliyorum. Hiç bir kurumdan burs almıyorum. Miniklere voleybol antrenörlüğü yaparak servis ücretimi çıkartıyorum şükür. Okul harçlığım, kitap param, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Ananem evi geçindiriyor. Bir miktar burs istiyorum, haziran ayına kadar burs yardımı talep ediyorum çok teşekkür ederim.

Yurt ücretim için destek istiyorum-Büşra
Karatekin Üniversitesinde Edebiyat öğrencisiyim, 2. sınıfa gidiyorum. Ailem İstanbul’da yaşıyor. Babaannemin evinde kalıyoruz. Üç kardeşiz, üçümüz de okuyoruz. Annem babam işsiz. Part time çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Hiç bir burs desteğim yok. En azından her ay yurt ücretim ödensin istiyorum sadece. Şimdiden teşekkür ederim.

Cebimde son 6 TL kaldı ne yapacağımı bilmiyorum
Çorum Hitit Üniversitesi maliye bölümünü yeni kazandım, 1. sınıftayım. Birinci öğretimde okuyorum. Burada aşırı derecede maddi imkânsızlıklar yaşıyorum. Benden iki yaş büyük üniversite okuyan bir ablam ve ilkokul birinci sınıfta okuyan bir kız kardeşim var. Annem zorluklar çekerek bizi bugünlere kadar getirdi. Evimiz kira, annem günlük temizlik işlerine gitti ablamla beraber ve bizi okuttu. Ben üniversiteyi kazanmadan önce ayakkabı boyuyordum, kendi imkânlarımla kazandım ve geldim ancak şu an ne bursum var ne param. Yemin ederim ki son 6 TL param kaldı. Yurt ücretimi yurt müdürüyle konuşarak önümüzdeki ay ödeyeceğime söz vererek ertelettim. Ablam her ay 50 lira yolluyor onun dışında hiçbir gelirim yok, işe başlayacağım ama saat 5’te ders bitiyor ondan sonraki saatler için de işe almadılar. Ayşe abla çok fazla imkânsızlıklar yaşadım bu yaşıma kadar ne olursun bana bir burs müjdesi haberi ver ne kadar olursa olsun.

Yalvarırım bir hayırsever sesimi duysun-Merve
Merhaba Ayşe abla. Haftalardır yazıyorum henüz geri dönüş alamadım. Sizin sayenizde bir arkadaşıma hayırsever biri tarafından burs imkânı sağlandı. İnşallah en kısa sürede bize de geri dönüş olur. Ben ve ikizim bu sene üniversiteyi kazandık. Ben Bursa'da, ikizim Karabük'te okuyor. İkimiz de herhangi bir yerden burs almıyoruz. Evde sadece babam çalışıyor. Masraflarımızı karşılamakta çok zorlanıyor. Hala kitaplarımın tamamını alamadım. Lütfen birisi el uzatsın. İkimizden birine burs verebilecek bir hayırsevere ihtiyacımız var. En azından babamın yükü azalsın. Şimdiden Allah hepinizden razı olsun.

Biz okumak, iyi yerlere gelmek, vatana hayırlı çocuklar olmak istiyoruz.
Uluslararası ilişkiler 2.sınıf öğrencisiyim. Babamız hapiste, annem hayvancılıkla uğraşıyor. 10 kardeşiz, üçümüz üniversitede diğerleri de ilkokul-lise talebesi. Annem sadece ilkokuldaki kardeşlerimize yetebiliyor. Biz üniversiteye gidenler başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Part time çalışıyorum ama İngilizce kursu, yurt ücreti, yemek ve otobüs parası derken günlerce parasızlıktan yurtta odamdan çıkmadığım oluyor. Güven açısından yardım etmek isteyen kişi direkt yurda ücretimi ödeyebilir, İngilizce kursuna ücretimi ödeyebilir ya da bana aylık 100 TL otobüs parası yollayabilir. Biz okumak, iyi yerlere gelmek, vatana hayırlı çocuklar olmak istiyoruz. Destek bekliyorum.

Yol ücreti istiyorum
Balıkesir üniversitesi işletme bölümü 1.sınıf öğrencisiyim. Kampus şehir dışında, ayrı bir yurtta kalıyorum ve günde 4 sefer otobüse biniyorum. Bunu karşılayacak maddi gücüm kalmadı. Kafede çalışıyordum, dersler yüzünden işi bıraktım desteklerinizi bekliyorum.

Yol ve yemek param için destek istiyorum
Üniversitede siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisiyim. Babam vefat etti, annemle İzmir'de yaşıyoruz. Devlet yurdu sınırlı kapasitede olduğu için mecbur evde kalıyorum ama maddi durumum buna hiç yeterli değil. Part işler yaparak okul harçlığı, ev masrafları, anneme destek derken çok yoruluyorum. En azından okul otobüs ve yemek param için cüzi bir miktar burs desteği istiyorum teşekkürler.

KIYAFET TALEPLERİ

Hepimizin dolabında giymediğimiz kıyafetler illa ki vardır. “Belki bir gün giyerim” diyerek beklettiğimiz kazaklar, montlar, pantolonlar bulunur. Kullanmadığımız botlar, ayakkabılar, çocukların kıyafetleri ve oyuncakları her evde vardır, hatta “bunlar da ne çok yer kaplıyor” diye düşünürüz. Haydi, el atın onlara, ayırın kullanmadıklarınızı ve ihtiyaç sahiplerine gönderin. Sizin beğenmediğiniz, giymediğiniz kıyafetlere muhtaç o kadar çok insan var ki… Birini mutlu etmek, yardımcı olmak sevaptır… Kıyafet isterken kaç beden-kaç yaş-ne istediğinizi mutlaka belirtin.

Çocuklarıma kıyafet istiyorum-Elif
Merhaba Ayşe Hanım başımıza gelen talihsiz bir olaydan sonra büyük bir borca girdik. 3 yaşında kızım ve 8 aylık oğlum var. Onlara yardımseverlerden kıyafet yardımı istiyorum. Gerçekten zor durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim.

Çocuk kıyafeti vereceğim-Şengül
Merhabalar. Ankara'da yaşıyorum. Elimde 7-8 yaş, kullanılmış, erkek çocuk kıyafetleri var. İhtiyaç sahipleriyle beni buluşturmanızı rica ediyorum. Sevgiler.

Kızıma kıyafet istiyorum-Sevilay
Yeni işe başlayan bir kızım var 24 yaşında. Kızım için kışlık kıyafet isteyecektim, özellikle hırka tarzı şeyler rica edecektim okurlarınızdan. 37 numara bot, çizme yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kışlık kıyafet istiyorum-Neşe
Ablacım selamlar. Bana ve olguma kışlık kıyafet, mont ve bot istiyorum. Giymeye hiç pantolonum kalmadı ablacım. Okurlarınızın kullanmadıkları kıyafetleri olursa çok sevinirim.

Annem için 40-42 beden kıyafet-Öznur
Merhaba Ayşe Abla, biz İstanbul'da kirada oturuyoruz. Annem çalıştığı parayla evi geçindirmeye çalışıyor ve kendine hiç kıyafet alamıyor. Hep bizim eğitimimiz için uğraşıyor. Eğer yardım edecek olabilirse 40-42 beden kazak, giysi yollamak isteyenlerle irtibata geçebilir miyim? Kış da geliyor, annem hiç bir şey alamıyor kendine. Üzülüyorum çok.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Çocuğum için kıyafet istiyorum-Zeynep
Merhabalar ben genç bir bayanım, bir bebeğim var. Maddi durumum çok iyi değil kıyafet ihtiyacım var. Hem kendim için bot-mont, hem de bebeğime bot-mont istiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.

KİTAP TALEPLERİ

Çeşitli sınavlara girmiş ve artık elindeki yardımcı kitaplara ihtiyacı kalmamış dostlar… Evinizde dolapta, çekmecede, kitaplıkta yer tutan, artık işinize yaramayan kitapları isteyen okurlara göndermenizi rica ediyorum…

3 tane soru bankası
KPSS A grubu İdari Yargı Hâkimliği ve Kaymakamlık sınavları için sadece 3 tane soru bankası istiyorum lütfen yardım edin. Teşekkürler.


OKULLARA YARDIM TALEPLERİ

Her hafta Türkiye’nin her yerinden okullar için yardım mailleri geliyor. Ve hepsine yer veriyoruz. Özellikle köy okullarında görev yapan öğretmenlerimizin yazdıkları, ne zor koşullarda görev yapmaya çalıştıkları, yoksul öğrencileri için nasıl fedakârlıklarda bulunduklarını gözyaşlarıyla okuyoruz çoğu zaman. Gönlümüzden geçen şey şu aslında; keşke devletimiz gerekli imkânları sağlasa da oradaki öğretmenlerimiz sadece çocuklara eğitim verebilmek için uğraşsa… Ama işte hayatın gerçekleri farklı maalesef… Okullara yardım ulaştırmak için çabalayan Anıl Akınay’a sonsuz teşekkürler. Sizlerden ricam okulların taleplerini lütfen dikkatlice okuyun, bütçeniz doğrultusunda ya da evinizde gönderebileceğiniz bir ihtiyaç malzemesi vardır. Buradan bilgisayar-kırtasiye-tekstil-oyuncak firmalarına sesleniyorum lütfen bu taleplere duyarsız kalmayın…

YUNUS EMRE ORTAOKULU HALFETİ/ŞANLIURFA
Okulumuz ortaokul olup Şanlıurfa Halfeti merkezde yer alıyor. Okulumuzda 20 branş öğretmeni görev yapmaktadır. İhtiyaçlarımızı karşılamamız için yardımlarınızı bekliyoruz.
İHTİYAÇLARIMIZ :
*Teog Hazırlık Kaynakları
*Öğrencilerimizin seviyesine uygun okuma -hikâye kitapları
*Kırtasiye Malzemesi
*Satranç Takımı
Okul Sabit Telefon Numarası :0414 751 10 40 /0505 262 72 94
Okul Açık Adresi :Yunus Emre Ortaokulu Aydın Güven Gürkan Caddesi Yeni Yerleşim Yeri Halfeti/Şanlıurfa
Okul Web Adresi :http://halfetiyunusemre.meb.k12.tr/tema/index.php

ÇATBAYIR İLKOKULU ÇATBAYIR KÖYÜ BAHÇESARAY/VAN
Okulumuz küçük bir köy okulu ve okulumuz yakın zamanda olan selden çok etkilenmiş durumdadır. Biz elimizden geldiğince içini temizledik. Bu afet yüzünden telefon bağlantısı henüz yok. Eksiklerimiz oldukça fazla. Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkür ederim.
İHTİYAÇLARIMIZ
*1,2,3,4. sınıf seviyelerine uygun hikaye kitapları
*İlkokul Matematik ve Türkçe seti
*Anasınıfımız için eğitsel oyuncaklar
*Kırtasiye Malzemesi
*Bilgisayar
*Projeksiyon
Okul Sabit Telefon Numarası : 0432 751 21 66 / 0553 644 01 38
Okul Açık Adresi :Çatbayır İlkokulu Çatbayır Köyü Bahçesaray/Van
Okul Web Adresi :http://catbayirio.meb.k12.tr/tema/index.php

 

TEŞEKKÜRLER…

Sizin sayenizde Özgür Bey bana yardımda bulundu ve böylece kardeşimin 2 aylık okul servisini ödemiş olduk. Bütün ekibinize ve Özgür Bey’e çok çok teşekkür ediyorum. Umarım hepinizi hayatınız boyunca güzellikler bulur. Hepinizden Allah razı olsun. Sevgiler.
Çiğdem…

Çok teşekkür ederim. O kadar hayırlı bir iş yapıyorsunuz ki Allah sizden razı olsun. İyi çalışmalar diliyorum.
Merve…

Bir okurunuz bana bugün burs göndermiş. Allah hem ondan hem sizden razı olsun, bu dar günümde yardımcı olduğunuz için. Çok teşekkürler.
Volkan…

 

 

Yazarın Tüm Yazıları