Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar. Yetiş Ayşe’nin daha fazla kişiye ulaşmasını çok istiyorum. Sizlerin yardımlarıyla yüzlerce insanı sevindirdik. Bu sayfayı daha fazla kişinin okumasını istiyorum. Okunsun ki burada bizlerden yardım bekleyen insanlara el uzatabilelim. Önümüz Ramazan malum. Hiç kimsenin evinde yemeksiz, bebeklerin mamasız kalmasını istemiyor bu kalbim. İş isteyen okurlara belirttikleri şehirlerde okuyan kanatsız meleklerim, lütfen yardımcı olun sizden özel olarak rica ediyorum bunu. Şimdiden çok teşekkürler herkese hayırlı Ramazanlar dostlar…

Haberin Devamı

Çocuk esirgeme kurumundaki çocuklar
Ayşe Abla sizden çok önemli bir ricam var. Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan ayrılan çocuklara köşenizde yer vermenizi istiyorum. Ben ve kardeşim bu kurumda büyüdük. Kurumda her türlü fiziksel ve psikolojik kötü muameleye maruz kaldık yıllarca. Tek isteğim oradan kurtulup, ayaklarımın üzerinde durup hayatımı kurtarmaktı. Ben çok şükür ki bunu biraz olsun başarabildim. Bizim gibi kurumda büyüyen çocuklara devletin verdiği haktan yararlandım ve devlet memuru oldum. Çalışıyorum, paramı kazanıyorum, kendime yetebiliyorum çok şükür. Daha 24 yaşımdayım ama hayatın yükü omuzlarımı ağrıtıyor artık abla. Dayanamıyorum. Kız kardeşim 18 yaşını doldurunca hepimiz gibi kurumdan ayrıldı. Yanıma aldım, korumaya çalıştım kardeşimi ama hayat ve insanlar o kadar acımasız ki abla! Ailemizin olmadığını, kurumda yetiştiğimizi her fırsatta yüzümüze çarptılar dışladılar kötü gözle baktılar. Ben güçlü sayılırım ama kız kardeşim daha zayıf, isyankar her şeye. Onun kötü yola düşmesini istemiyorum abla. Senden ve okurlarından tek istediğim kız kardeşim için bir iş. Namusuyla çalışabileceği, ekmeğini kazanabileceği, kimseye muhtaç olmadan birlikte yaşayabileceğimiz bir iş istiyorum abla. Çok üzülüyorum kardeşim için, koruyamıyorum artık ellerimden kayıp gitmesini istemiyorum. İzmir ve Buca civarında sesimi duyan hayır sever insanlardan Allah rızası için bir iş istiyorum.

Haberin Devamı

Burs istiyorum-Sibel
Babam hasta olduğu için çalışamıyor.Annem ev hanımı. Maddi durumumuz çok kötü. Sizlerden bana yardımcı olmanızı istiyorum.

Burs yardımı istiyorum-Burak
Yüz yüze açık lise okuyorum, derslere gidiyorum ve aynı şekilde çalışıyorum. Aldığım para ev ihtiyaçlarına ve bana yetmiyor. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Beni en azından rahatlatacak burs bulunmanızı istiyorum şimdiden teşekkürler.

Eski giysiler-Ferah
Merhabalar Ayşe Hanım. Size yazma sebebim kullanmadığımız, elden çıkarttığımız giysilerimiz. Gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaştırmak istiyorum. Hepsi bayan giysisi.
Bluz gibi giysileri (tahmini beden 44-46). Diğer grup ise bayan çantası, 44 beden pantalon, kapri pantalon, 42 beden manto, elbise. İhtiyacı olana gönderebilirim.

Haberin Devamı

Kucak dolusu teşekkürler-Rabia
Melek Ayşe merhaba, öncelikle bu şükürler olsun ki bir yardım yazısı değil, sayenizde bir yıl burs aldım çok güzel bir seneydi şimdi evime geldim ihtiyacım yok. Bugüne kadar derslerimde hep başarılıydım ama bu yıl burs aldığım için sorumluluk hissettim ve üniversitede onur öğrencisi oldum.Ve 9 arkadaşıma burs bağlamıştım teki siyaset bilimi bölüm 1. Diğeri de sosyoloji bölümü 1. oldu. Bursların hakkını verdik bilgin olsun :) Benim bir sorunum var telefon ve mail değiştirdim bursiyerimle iletişim kuramıyorum. Bayanın adı Tülin’di, bankaya gittim tanımadığım bir ad soyadla atılmış burslar. Bayana nasıl ulaşabiliriz ona teşekkür etmek ve başarı belgemi göstermek istiyorum. İyi ki varsınız iyi ki, bir yıla burs veren olacağım inşallah :) Ayrıca yeni çok güzel bir roman seti var elimde aşk/macera/kişisel gelişim üzerine kitaplar. Kitapları isteyen arkadaşa hediye göndermek isterim (kitaplar üniversite düzeyine uygun)

Haberin Devamı

Kızım hira
Merhaba Ayşe Hanım. Benim kızım Canavan hastası. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eşimle elimiz kolumuz bağlandı, çok zor bir durum. Bu durumda olan çok insan var sanırım. Ayşe hanım ben bir baba olarak kızıma bir çözüm bulamıyorum yardıma ihtiyacım var. Ne yapacağımı bilmiyorum elim kolum bağlı çok zor durumdayız keşke bir çaresi olsa prensesimi bir görseniz Ayşe Hanım. Nasıl dersiniz nasıl bu çocuk bu hastalığa tutulu kaldı içim o kadar dolu ki çok daralıyorum.

Oğluma yardımcı olun-Emine
Ben Ankara’dan Emine. 2011 yılında eşimi trafik kazasında kaybettim. Eşimin kredi borcundan dolayı dul ve yetim aylığı alamıyorum. Eşimin ailesi bana sahip çıkmadı, 6 yaşındaki oğlumla beraber ailemin evine sığındım. Eşimi kaybedeli 5 sene oldu ve çok sıkıntılı günler geçiriyorum. Çocuğum olduğu için çalışamıyorum. Maaş alamadığım için çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Anne ve babama muhtaç kaldım. Sizden tek isteğim oğlumun eğitimi için burs talep ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olmanız istiyorum.

Haberin Devamı

Yardım edin bana-Aslı
Merhaba Ben 2. Sınıf üniversite ogrencisiyim, bir küçük kız kardeşim var annem 5 /6 sene önce göğüs kanserine yakalandı. Bir çok kez ameliyat oldu hala kontrolleri devam ediyor. Tek çalışan babam ve ailem bana para gönderemiyor, annemin hastane masraflarından dolayı. Lütfen yardımcı olur musunuz, bursa çok ihtiyacım var.

Lütfen sesimi duyun artık
Merhaba. Önceden mesaj yazmıştım ama kimse yardımcı olmadı lütfen sesimi duyun banada yardımcı olun. Ramazan geliyor gıda yardımına o kadar ihtiyacım var ki ne yardımı yaparsanız kabulümdür çok durumdayız.

Ramazan Ayı Bizim Umudumuzdur
Değerli Bağışçımız, Türkiye’de 9 milyon engelli yaşıyor. Yaklaşık 250.000 engellinin ise ihtiyaçlarına uygun, kişisel tekerlekli sandalyeye gereksinimi var. Dernek olarak siz değerli bağışçılarımız ve ilgili sponsor firmaların desteği ve katkıları ile bu güne kadar 34.000 adet sandalye dağıtımı yaparak engelli dostlarımızın yüzlerindeki mutluluğu yaşadık. Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz dönemde ve havaların böylesine güzel olduğu mevsimde daha çok ihtiyaç sahibi engelli kardeşimizi taş yapılardan kurtarmak ve onları birer kelebek gibi özgürleştirerek, gönül birliğimizde topluma kazandırmak istiyoruz.

Haberin Devamı

İLLERE GÖRE TEKERLEKLİ SANDALYE TALEPLİ LİSTESİ

Adana: 38 Talepli
Bitlis: 206 Talepli
Giresun: 24 Talepli
Kocaeli: 57 Talepli
Samsun: 36 Talepli
Adıyaman: 12 Talepli
Bolu: 40 Talepli
Gümüşhane: 8 Talepli
Konya: 61 Talepli
Siirt: 33 Talepli
Afyonkarahisar: 50 Talepli
Burdur: 41 Talepli
Hakkari: 98 Talepli
Kütahya: 26 Talepli
Sinop: 27 Talepli
Ağrı: 12 Talepli
Bursa: 62 Talepli
Hatay: 254 Talepli
Malatya: 12 Talepli
Sivas: 40 Talepli
Aksaray: 11 Talepli
Çanakkale: 30 Talepli
Iğdır: 9 Talepli
Manisa: 43Talepli
Şanlıurfa: 80 Talepli
Amasya: 5 Talepli
Çankırı: 1 Talepli
Isparta: 21 Talepli
Mardin: 50 Talepli
Şırnak: 121 Talepli
Ankara: 50 Talepli
Çorum: 42 Talepli
İzmir: 146 Talepli
Mersin: 86 Talepli
Tekirdağ: 91 Talepli
Antalya: 29 Talepli
Denizli: 59 Talepli
Kahramanmaraş: 64 Talepli
Muğla: 27 Talepli
Tokat: 51 Talepli
Ardahan: 16 Talepli
Diyarbakır: 163 Talepli
Karabük: 11 Talepli
Muş: 32 Talepli
Trabzon: 120 Talepli
Artvin: 11 Talepli
Düzce: 7 Talepli
Karaman: 61 Talepli
Nevşehir: 8 Talepli
Tunceli: 12 Talepli
Aydın: 55 Talepli
Edirne: 28 Talepli
Kars: 30 Talepli
Niğde: 13 Talepli
Uşak: 54 Talepli
Balıkesir: 152 Talepli
Elazığ: 14 Talepli
Kastamonu: 20 Talepli
Ordu: 19 Talepli
Van: 231 Talepli
Bartın: 8 Talepli
Erzincan: 7 Talepli
Kayseri: 182 Talepli
Osmangazi: 7 Talepli
Yalova: 48 Talepli
Batman: 17 Talepli
Erzurum: 102 Talepli
Kırklareli: 44 Talepli
Osmaniye: 72 Talepli
Yozgat: 24 Talepli
Bayburt: 12 Talepli
Eskişehir: 39 Talepli
Kırşehir: 13 Talepli
Rize: 85 Talepli
Zonguldak: 75 Talepli
Bilecik: 61 Talepli
Gaziantep: 76 Talepli
Kilis: 29 Talepli
Sakarya: 120 Talepli
TOPLAM 4231 ADET

Çoğu vatandaşımız yardım etmek istediği halde tekerlekli sandalye fiyatının yüksek olacağı düşüncesiyle yardım etmekten uzak kalabiliyor. Oysa bir adet tekerlekli sandalye yerli 400 TL – ithal 750 TL olup, bir insan yaşamının özgürlüğüne ilk büyük adım olmaktadır. Önemli olan imkânlarımız ölçüsünde de olsa destek olmak ve bizimle hayatı paylaşmanızdır. Birçoğunun engelini ortadan kaldıramayız, ancak hayatında fark yaratabiliriz. Bu farkı yaratmak ve daha çok gülen yüzler oluşturabilmek için sizlerin desteklerinize ihtiyacımız var. Bu destek ve katkılarınız olmadan bizlerin tek başına bu güzellikleri başarması mümkün değildir. Yapacağınız her tekerlekli sandalye bağışı engelli kişiyi özgürlüğüne kavuşturacaktır. GELİN MANEVİ DUYGULARIN YOĞUN YAŞANDIĞI BU ZAMANDA HAYATI HERKES İÇİN YAŞANABİLİR KILALIM.
Yardımlar için Tel: (0216) 370 81 66 (pbx) nolu telefondan bilgi alabilirsiniz. Hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Saygılarımla, Kemal DEMİREL Genel Başkan
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği
kdemirel@bedd.org.tr<>>www.bedd.org.tr>
Dragos Yalı Mah. Menekşe Sok. No:6
Cevizli- Maltepe / İstanbul
T: 0216 370 81 66 F: 0216 459 87 28
Facebook : facebook.com/beddtr<http://facebook.com/beddtr>
Twitter : twitter.com/beddtr<http://twitter.com/beddtr>

Lütfen Yardım Ediniz

Merhabalar , ailemin sağlık durumu nedeniyle 50000 TL kredi çekmiş bulunmaktayım.Şu an toplamda 3 bankaya bu tutarda borcum bulunuyor.Geçen yıl eğitim fakültesini bitirdim.Kpss ye hazırlanıyorum.Fakat bu borçları kapatmam için 2 iş yapmak zorunda kaldım.Kpss sınavına hazırlanamıyorum ve şu an için borçlarımda 2 ay gecikme bulunuyor.Psikolojim alt üst olmuş durumda , bana Allah rızası için yardımcı olunuz.Yıllar geçsede üzerinden bana gelen yardımların karşılığını size göndereceğim.Lütfen yardım ediniz şu an çok zor durumdayım.Okuduğunuz ve ilginiz için teşekkür ederim.

Teşekkürler-Dilek

Ayse Hanim, muhtesem bir şey yaptığınız. Çok güzel ne diyeyim…

Yazarın Tüm Yazıları