Bu gece kopmam lazım!

Haberin Devamı

Engin, dingin ve sakin bir yaz geçirmek isteyenler; uyarıyorum Çeşme’de bu üçlüden eser yok! Çeşme’de hareket var, ‘kop-kop’ var, non-stop eğlence var… Peki, bu yaz Çeşme’de neler yoluyor? Gezdim, gördüm, yedim, yüzdüm…
Aynur Tartan



Fly- Inn’de neler oluyor ?


Çeşme’nin en güzel koyunda, Altınkum Plajında sere serpe uzanmış yatıyor… Fly-Inn bu sezon da uçuyor, uçuruyor… Müşterilerine de konsept üstüne konsept sunuyor. Kimi ‘Relax Beach’te kitabını okuyor, bronzluk peşinde koşuyor. Kimi çocuğunu ‘Kids Friendly Beach’e bırakmış, keyfine bakıyor. Saat 17.00 ile 22.00 arasında tüm ‘kop-kop’cular ‘Party Beach’te buluşuyor. Dünyaca ünlü DJ’ler mixer’in başına geçiyor. Fly-Inn’in partileri Ibiza, St. Tropez, Miami ve Mikanos’un plaj partilerine taş çıkarıyor.
Bej geldi, hoş geldi!
Lal Dedeoğlu’nun yönetimindeki Bej, bu yazı Bodrum’da değil Çeşme’de geçiriyor. Gurme lezzetler, yaza özel kokteyller deniz keyfine keyif katıyor.
Y’Git’ten zamansız lezzetler…
Odun fırınından çıkma çıtır çıtır pideler, incecik pizzalar… On numara gözlemeler… Özellikle de otlu pide favorim!
Tek tek atalım, keyfimize bakalım…
Tektekçi, birbirinden havalı shot’larıyla gönlümüzü fethetmeye devam ediyor. Çeşme’yi zaten fethetmiş durumda, oraya hiç girmiyorum. Ve hemen ayaküstü olmazsa olmazlarımı söylüyorum: Kiss, Dudu, Beberuhi!
Craft’la çocuklar mutlu, biz mutlu!
Craft Oyunculuk Atölyesi, bu yaz Fly-Inn’de perde açıyor. Oyunlar düzenleniyor… Çocuklara resim, tiyatro, müzik dersleri veriliyor. Büyükler de rahat rahat kafa dinliyor.



Alaçatı Port’tan kısa kısa

Haberin Devamı


-Dalyan’ın gözde mekânlarından Balıkçı Hasan tası tarağı topladı Alaçatı Port’a taşındı. Sunum, servis, lezzet hepsi bir harika… Mönü de zengin mi zengin! Istakoz, böcek, istiridye, kidonya, deniztarağı, çeşit çeşit, taze taze balıklar… Yok yok!
-Ve tabi ki Ferdi Baba… Bu yaz da aşırı popüler!
-İstanbullu Zilly Pera Beyoğlu’ndan sonra Alaçatı Port’ta… ‘Kop-kop’cular da iş başında. Arto, Kemal Doğulu, Zafer Köseoğlu, Ataberk Oral hepsi burada!
-Club 29, Öküz, Tren… Türkçe müziğin adresleri Sess ve Albüm… Port’un olmazsa olmazları!



Sokaklarda neler oluyor?


-‘Gastro-pub’ Traktör Alaçatı sokaklarının en hit mekânlarından. Zengin kahvaltılar, akşamüstü atıştırmaları, gurme lezzetler, kokteyller… Mini hamburgerler ve Café de Paris soslu bonfile bir harika! Müzikler DJ Cenk’e, nam-ı diper Salça’ya emanet… İyi müzik, iyi yemek, iyi içki ve keyifli sohbet için doğru adres!
-Karaköylü Unter gitti yerine Halt geldi… Şimdilik herkes durumdan memnun gibi…
-Bostanlı’nın ele avuca sığmaz, yaramaz kedisi RedCat bu yaz Alaçatı’da… Pub-bar her akşam 19.00 ile 04.00 arası açık!
-Plaza Bomonti de Alaçatı’nın yenilerinden…
-Alancha ve Mancar bu yaz da döktürüyor… Onlar yemek değil, sanat yapıyor!
-Sobe konsept değiştirdi ve Cura oldu… O, artık bir meyhane!
-‘Aralıksonu Ocakbaşı’ bu yaz Bostanlı Sokaklarından Alaçatı’ya geldi… Alaçatı’ya et geldi, kebap geldi, ocakbaşı kültürü geldi.
-Hamburger sevdalılarına müjde Avustralyalı ünlü burgerci Dude Food Man artık Alaçatı’da!
-Adı Memiş, İzmir’in ünlü Alliance Restaurant’ının Alaçatı’daki yaz çocuğu…
-Bir diğer İstanbul Alaçatı transferi de Tabla… Sevilen şefler Cihan Kıpçak ve kardeşi Çağlar Kıpçak’tan tadına doyulmaz lezzetler burada.
-Kapari Bahçe, Fava, Tapu, Kuytu, Şerefe Meyhane de çok in!

Gel de yüzme!

Haberin Devamı


-‘Delikli Koy’, ‘Vajina Plajı’, ‘Gay Plajı’, ‘Keçi Plajı’ artık ne derseniz deyin… Bu küçük ve gizemli koy çok popüler!
-Zio Beach, Alaçatı’nın ünlü Çark Plajı’nda yaza merhaba dedi. Mekânda birbirinden havalı iki restoran var. Zino Pino’nun mutfağı Papermoon’un şefi Giuseppe Pressani’ye, Zio Milano’nun ki ise şef Pasquale Pressani’ye emanet.
-Wyndy Beach
Jakuzili localar, yüzme havuzu, pırıl pırıl bir deniz... Dünya mutfağından çeşit çeşit lezzetler... ‘Ninja Restaurant’ta sushiler... ‘Süreyya Alaçatı’da Ege ve Akdeniz’in lezzeti otları, zengin deniz ürünleri... Üstelik Wyndy Beach’te non-stop eğlence, müzik, hareket var. Sevilen mekân partneri ‘Albüm Club’ ile bu yaz çok konuşulacağa benziyor.
-Alaçatı Beach Resort’un içindeki Alaçatı 11 Beach Club… Fun Beach… Paparazzi… Sole Mare… Marrakech, 7800’ün plajı… Bu yazın da olmazsa olmaz plajları.
-Ilıca Plajı’nın da sakin bir gününü yakalarsanız kaçırmayın derim… Ev yapımı sandviçler, plastik bardaklarda Blus’larla ekonomik plaj keyfi yapın.

Haberin Devamı

Dahası var…

-Funda Arkas’ın Alaçatı’da açtığı tasarım dükkânı RUE 1387… Antika eşyaların ve Hindistan’dan gelen mücevherlerin buluşma noktası Fuşya… Sanatın ve modanın merkezi Bashaques… Sanatseverlerin adresi Nar Artiz Gallery…
-Ilıca’da 150 yıllık taş konakta hizmet veren Marge Otel ve farklı tarzıyla Alaçatı Bloom Otel…

Yazarın Tüm Yazıları