Aralıkta İzmir başkadır

Yeni yıl coşkusu bünyeye ve şehirlere girdi bir kere. Gelin hareketin, bereketin peşine biz de takılalım. Etkinliklerin, tadımların, yılbaşı pazarlarının altından girip üstünden çıkalım.

Haberin Devamı

Aralıkta İzmir başkadır

Kenti turuncuya boyuyoruz!

Geçen sene 10 Aralık’ta kadına şiddet ve cinsiyet eşitsizliğine hayır demiş, hep beraber İzmir’i turuncuya boyamıştık. O renk büyüdü, serpildi ve ‘Turuncu Dernek’ oldu. #izmirituruncuyaboya kampanyaları bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor; mağazalar, işyerleri, evler, balkonlar yine boyanıyor. Üstünüz başınız olur, saçınız tırnağınız olur, siz de ucundan köşesinden turuncuya dokunun. Unutmadan, bugün 14.00’te Ticaret Odası’nda Turuncu Konuşmalar etkinliği var.

Gastronominin sıcak kolları

Hiç Lokanta ve Tadım Atölyesi yedi ay önce hayatımıza bir girdi, pir girdi. Mevsimsel ve değişken ‘yeni Urla mutfağı’ mönüsüyle; gastronomi, tasarım, sinema ve sanata dair atölyeleriyle kalbimizi fethetti. Kendi tasarımları seramik tabaklar, bardaklar gözlerimizi şenlendirdi. Meşhur etkinliklerine gelince... 20 Aralık’tan başlayarak gazeteci-yazar Nedim Atilla’yla ‘Yönetmenin Sofraları’, iki haftada bir perşembe günleri ‘Lezzetli Film Geceleri’ var. Aromaterapi ve mikro yeşiller atölyelerinin eli kulağında. İsteğe bağlı düzenlenen zeytinyağı tadım ve kombucha atölyelerini de unutmayalım. Kaçırmamak için Instagram’da @hicoliveoil hesabını takibe alın.

Haberin Devamı

Leziz etkinlik atağı

Adı Mahzen ve Kiler. Biraz şarküteri, biraz restoran; çokça lezzet, biraz da müzik... Şahane tapas, peynir, özel et, sosis, kendi fırınlarından pizza, şarap... Ve tabii etkinlikler: Her çarşamba ve cuma 20.00’de caz gecesi var; şarap-peynir tabağı gecenin değişmezi. 9 Aralık Pazar ise suşi ve şarap günü. Daha fazlası için Instagram hesapları
@mahzenvekiler’i takipte kalın.

Ve yeni yıl habercileri...

- İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin gelenekselleşen Yeni Yıl Pazarı, 13-15 Aralık’ta 13.00-20.00 saatlerinde. Dolu dolu 50 stanttan hediyeler alınsın, yeme-içme noktaları da unutulmasın. Çekilişlere katılınsın, Noel Baba ve Noel Anne’yle selfie pozları verilsin. Bu kadarla da kalmıyor etkinlikler. 13 Aralık’ta So Soul Band’le coşulsun; 14 Aralık’ta ‘Fındıkkıran Balesi’, 15 Aralık’ta ‘Beyaz Diş’ film gösterimleri unutulmasın...

Haberin Devamı

- EÇEV’e (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) katkı, eğitime destek vermek isteyenler, rotanız Atölye 64/A’daki Yeni Yıl Pazarı olsun. 21-22 Aralık tarihleri ajandaya not alınsın.

- Yeni yıl öncesi ruhuma gıda olsun diyenler 19 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde buluşsun. Olten Filarmoni’nin Yılbaşı Özel Konseri kaçırılmasın.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları