Aygül Aydın

2025 Senesine Kadar Koç-Terazi Aksındaki Ay Düğümlerinde Burçlarınızı nasıl etkiliyor?

20 Temmuz 2023
KOÇ

Sevgili Koç burcu; önümüzdeki iki yıl sizin için büyük bir değişim ve dönüşüm yılı olacak. Kuzey Ay Düğümü'nün sizin burcunuza geçmesi, güçlü bir döneme girdiğinizi gösteriyor. Kariyerinizde zirveyi tadabilirsiniz. Ancak bu başarının basamaklarını tırmanmak o kadar kolay olmayabilir, aynı zamanda büyük bir eleme dönemi içine de girebilirsiniz. Hayattaki seçimlerinizi sorgulayabilirsiniz. Özellikle ilişkiler, evlilik, ortaklık konularında güçlü bir türbülansa girebilir ve süreci dengede tutmak için çok çaba sarf edebilirsiniz. Bu noktada, olmuyorsa zorlamayın ve yeni bir şey kuracak adımı atın. Özel yaşam ve iş ortaklıkları konusunda aniden değişimler kapınızı çalabilir ancak mantıklı bir düşünme sürecinden sonra değişim için gerekli kararları alabilirsiniz. Eğer devam eden bir ilişkiniz varsa ve partnerinizle birlikte bu yolu yürümeye istekliyseniz evlilik düşüncesi içine girebilirsiniz. Evlilik anlamında şanslı etkilerin sizin yanınızda olduğunu unutmayın. Sevginize ve ilişkinize olan inancınıza tutunun. Hayatınızda aşkın dönüştürücü gücünü kullanmayı deneyin. İş hayatınızda da önemli adımlar atacaksınız. Kariyerinizde yeni fırsatlar elde edeceksiniz ve yeni bir başlangıç yapacaksınız. Süreç planladığınız kolaylıkta gitmese de sonuca geldiğinizde elde edecekleriniz sizi çok mutlu edecek. Sizin için maddi anlamda da oldukça verimli bir yıl olacak. Gelirinizi arttıracak ve bunu koruyabilecek, geliştirebilecek gündemler üzerine yoğunlaşabileceksiniz. Ancak bu dönemde, harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Paranızı kontrol altına almalı ve savurganlıktan kaçınmalısınız. Fiziksel ve ruhsal açıdan güçlü hissedebilirsiniz. Bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşmanız halinde gerekeni yapmaktan, takviye ve tedavilerden kaçınmamanızda fayda var. Düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek, sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Önümüzdeki iki sene boyunca kendinize bir spor programı belirlerseniz muhteşem bir fiziğe, dinç bir zihne sahip olabilirsiniz. Satürn Koç burcuna girmeden bu fırsatı değerlendirin. Yolculuğunuzda başarılar dilerim. 

BOĞA

Sevgili Boğa burcu; 2004'ten bu yana yaşadığınız büyük bir döngüyü sonlandırmaya hazır olun. Maneviyatınız ve bilinçaltınızla ilgili konularda şifalanma dönemine girebilir, odak noktanızı kendiniz ve inançlarınıza çevirebilirsiniz. Hayata karşı olan inancınız ve hayattan beklentileriniz, büyük bir dönüşüm içerisine girebilir. Kişisel gelişiminizi tamamlamak için büyük çaba sarf etmeniz gerekebilir. Bunların kalıcı olması için de kurduğunuz, başlattığınız ve iyi gelen gündemleri yaşantınızın bir rutini haline getirip yeni alışkanlıklar oluşturmalısınız. İş hayatınız ve sağlığınızı doğrudan ilgilendiren konularda değişiklikler yapmak başlangıç noktanız olabilir. Zira Boğa burcundaki Jüpiter de kilo konusunda kontrollü olmanız gerektiğini söylüyor. Beslenme ve sağlık konularında daha dikkatli olmaya, kilo almamaya özen göstermelisiniz. Bu süreçte kendinizi fiziksel olarak iyi hissetmek için düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek size fayda sağlayacaktır. Bu büyük değişim, özellikle Mayıs 2018'den beri yıkılan düzeninizin yerine daha sağlam, daha güvenli alanlar yaratarak kendini gösterecektir. İşte o zaman hayatınızda kalıcı başarılar söz konusu olacaktır. Sabırlı, kararlı ve güvenilir yapınız sayesinde bu dönemde yaşadığınız değişimleri olumlu yönde kullanabilir ve başarılarınızı adım adım yükseltebilirsiniz. İçsel gücünüzü keşfetmek ve kendinize olan inancınızı artırmak için zaman ayırmanız, önünüzdeki fırsatları değerlendirebilmeniz için önemlidir. Unutmayın ki, hayatınızda yeni bir sayfa açmak ve kendi potansiyelinizi tam anlamıyla keşfetmek için harika bir fırsatlarla karşı karşıya olacaksınız. Kendinizi bunları görecek ve işleyecek şekilde yetiştirmenin önemini hep hatırınızda tutun. İnançlarınızı gözden geçirerek, iç sesinizi dinleyerek ve hayatınızı olumlu yönde değiştirecek adımlar atmaya cesaret ederek, geleceğinizde güzel ve kalıcı değişimlerin anahtarını elinizde tutuyorsunuz. Yolculuğunuzda başarılar dilerim! 

İKİZLER

Sevgili İkizler burcu; İşbirlikleri içerisinde olacağınız yoğun bir döneme giriyorsunuz. Zamanınızı ve enerjinizi nereye harcayacağınızın cevabını almak ve kendinize yeni bir rota belirlemek için daha iyi bir dönem beklemeyin. O dönem geldi! Kendi işinizi kurmayı, kendinize ait bir şeyler oluşturmayı çok isteyeceksiniz. Daha özgür bir hayatın parçası olmayı seçeceksiniz. Ancak yolunuzu belirlerken beğenilme arzusu sizi sosyal kaygılar içine sürükleyebilir ve gereksiz yere endişeler yaşayabilirsiniz. Sakin olun ve gereksiz düşüncelerden uzaklaşın. İçsel motivasyonunuzu güçlendiren ve özgüveninizi arttıran aktivitelerle ilgilenmeye özen gösterin, bu sizi canlı ve enerjik tutacaktır. İç dünyanızı keşfetmek, kendinize olan güveninizi pekiştirmek ve özgünlüğünüzü ön plana çıkarmak için çalışın. Yeni insanlardan yeni tecrübeler edinmek bu noktada işinizi kolaylaştırabilir. Kendinize olan inancınız, sosyal kaygılarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır. Sosyal alanda sizi daha mutlu edecek işlere yönelmek ve başarının tadını doyasıya çıkarmak için akışkan olun, ortama uyum sağlayın ve sürece güvenin. İkili ilişkilerde iletişime önem vererek, işbirliklerini daha verimli hale getirebilir ve başarıyı bazı ortaklıklar aracılığıyla da elde edebilirsiniz. Hayatınızda aşk ve çocuklarla ilgili konuları öne çıkabilir. Bu dönemde romantizm ve duygusal ilişkiler önem kazanacak. Sevgi dolu anları yaşamak, duygusal bağlarınızı güçlendirmek için çaba sarf etmeniz size mutluluk ve huzur olarak geri dönebilir. Aynı şekilde, çocuklarla olan ilişkilerinizde de daha özenli olmak, onların ihtiyaçlarına duyarlılık göstermek ve onları desteklemek size büyük keyif verecektir. Tebessüm ettiğiniz ve eğlendiğiniz alanlarda ön plana çıktığınızda sahne ışıklarının keyfini çıkarın. Unutmayın ki, İkizler burcu olarak sizin en büyük gücünüz esneklik ve adaptasyon yeteneğinizdir. Yeteneklerinizi sergilemek, yaratıcılığınızı ortaya koymak ve bunları yaşarken çevrenizle uyum içinde olmak size ilham ve memnuniyet sağlayacaktır. Bu dengeyi kurmayı ve korumayı başardığınızda hayatınızın gideceği yön sizi tahminlerin ötesine taşıyabilir. Yolculuğunuzda başarılar dilerim! 

YENGEÇ

Sevgili Yengeç burcu; 2025 Ocak ayına kadar profesyonel iş hayatınızın en önemli zamanlarına şahit olabilir ve kariyer yolculuğunuzda anlamı büyük bazı büyülü anılar yaşayabilirsiniz. Kariyerinizde önemli bir evrime gireceksiniz ve adınızdan söz ettirebileceksiniz. Yaptığınız işte yeteneklerinizi ve becerilerinizi ön plana çıkarmak için cesur adımlar atabilir ve yeni fırsatları değerlendirerek yükselmek için çaba gösterebilirsiniz. Yurtdışına yerleşme ya da yeni bir alan kurma gibi istekleriniz söz konusu olabilir. İş hayatınızdaki bu büyük değişimler, sizin için unutulmaz anılar ve deneyimler getirecektir. Eşzamanlı olarak ev ve aile hayatıyla ilgili konularda yüzünüzü güldürecek gelişmeler olabilir. Ev taşıma, yer değiştirme gibi konularda yoğun bir trafiğe girebilirsiniz. Aile ilişkilerinizde daha derin bağlar kurmak ve sevginizi daha net bir şekilde ifade etmek isteyebilirsiniz. Bu kök ailenizle olan iletişiminizin güçlenmesi kadar evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi kararları da beraberinde getirebilir. Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz zamanlar sizin için değerli ve anlamlı olacak. Üstlendiğiniz sorumluluklar ve yaşadığınız olaylar hayatınızın akış yönünü etkileyebilir. Yeni kararlar almak ve hayatınızı istediğiniz şekilde şekillendirmek için cesaretinizin daha farklı ve yoğun olduğunu hissedebilirsiniz. Geleceğinizle ilgili önemli adımlar atarken içgüdülerinize ve kalbinizin sesine kulak vermeyi unutmayın. Yolculuğunuzda başarılar dilerim! 

ASLAN

Yazının Devamını Oku

Ay düğümleri Koç-Terazi burcunda! Kaderiniz Yeniden Hesaplanıyor!

19 Temmuz 2023
17 Temmuz 2023-12 Ocak 2025 arasında gerçekleşecek olan bu kaderin yön değiştirmesi olayını hepimiz ayrı ayrı konularda deneyimleyeceğiz.

17 Temmuz’da Astroloji’de kadersel noktalar dediğimiz Ay Düğümleri Boğa-Akrep aksından gerileyerek Koç-Terazi aksına doğru yer değiştiriyor. Astrolojide her döngünün her tutulmanın kendine has bir tarzı ve anlamı vardır. Eğer siz bu tarzı ne kadar doğru ve özgün anlayabilirsiniz yaşam yolunuzda o doğrultuda genişleyip, renklenecektir. Evrenden aldığınız mesajlarla kendi doğrularınız zamanın şu anki kalitesinden geçip sizin gerçekliğinizle birlikte yol alacak ve yeni bir bilince, yeni bir zamana merhaba diyeceksiniz. Zamanı daha rahat anlamak adına bu yolculukta önemli gökyüzü olaylarından biri olan Ay Düğümleri döngüsünden bahsetmek istiyorum.

Son 1,5 yıl içinde hepimiz büyük değişimler yaşadık. 

Bu süreçte, dirençlerimizi kırarak dönüştük, kendimizi yeniledik ve ilerlememize engel olan korkularla yüzleştik. Kaosun ortasından geçerek güçlendik ve öz değer duygumuzu yeniden keşfettik. Sevdiklerimize daha çok değer vermeyi öğrendik ve yaşadığımız ilişkilerde kalıplarımızdan özgürleşerek daha özgürce sevgi yaşamaya başladık. 

Bu yeni dönemde, aşk gündemlerimiz hareketlenecek ve kadersel ilişkilerle karşılaşacağız. Evlilikler ve ayrılıklar gibi önemli döngülerin içinde buluşmalar, hayatımızda önemli başlangıçlara veya sonuçlara işaret edecek. Ancak, bu ilişkiler hiçbir zaman sıradan olmayacak; geçmiş tecrübelerimiz bize rehberlik edecek.2004-2005-2006 ve 2014-2015 arasından tecrübeler edinebiliriz. 

Hayatımızın bu yeni döneminde, kaderin yollarında ilerleyeceğiz ve her adımımızı bilinçli bir şekilde atacağız. Geçmişte yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz bizi bu yeni yolda destekleyecek ve daha olgun bir şekilde ilişkiler kurmamıza yardımcı olacak. 

Kendimize olan inancımızı artırdıkça ve geçmişteki deneyimlerimizi bir zenginlik olarak gördükçe, önümüzdeki dönemde daha olumlu ve anlamlı ilişkiler kuracağımıza inanıyorum. Geçmişteki zorlukları aşarak güçlendik ve şimdi daha sağlam adımlarla geleceğe yürüyoruz. Bu dönüşüm ve değişimle, daha mutlu ve tatmin edici ilişkiler yaşamak için bir koç burcu olarak heyecanla bekliyorum. Bu yeni başlayacak bir süreç. Aslında Ekim ayında bazı şeyleri daha net hissedeceksiniz. Şu an sadece hafif bir geçiş süreci olarak düşünebilirsiniz. 

Astrolojide Ay Düğümleri, kaderimizin ve yaşam yolculuğunda karşımıza çıkacak durakların kullanım kılavuzlarını elinde tutar. Bu dünyaya geliş amacınız Kuzey Ay Düğümü ve Güney Ay Düğümü'ne kodlanmıştır. Eğer bu düğümlerin size anlattığı mesajları bilirseniz hayat yolculuğunuzda nereden gelip nereye gittiğinizi daha rahat anlar ve daha konforlu bir yaşam yolculuğu içinde olursunuz. 

Düğümlerin anlamlarına kısaca değinecek olursak da; 

Yazının Devamını Oku

Yengeç yeni Ayı: Yeni bir hayata başlamak için karşınıza bir yol çıkıyor

17 Temmuz 2023
Herkese günaydın ve yepyeni bir haftadan merhaba;

Gökyüzü yine tüm ihtişamıyla parlıyor. Bugün hem yeni ay gerçekleşiyor hem de gökyüzünde ay düğümleri burç değiştiriyor. Ay düğümleri, karmanın temsilcileridir ve bize geçmişten gelen dersleri gösterirler. Kadersel etkiler olarak çok söz ederiz.Bu sizi zaman zaman hep endişelendirsede aslında kader hep hayatımızda vardır. Sadece bunu bilmek sanırım yanlış seçim içinde olma korkusu bizi mahvediyor.

Nedir bu ay düğümleri diyenleri bir yandan duyarken, bir yandanda konuya oldukça hakim olanlar olduğunu biliyorum. Benim açımdan bakacak olursanız her iki grubu düşünerek yazmaya çalışmak biraz zor olsada neticede bir noktada size vereceği hisleri anlatmaya çalışacağım.Ay düğümleri yazısını yarın yayınlayacağız.

Öncelikle hepimizi ilgilendiren bugün gerçekleşecek yengeç yeni ayını masaya yatıralım.

Gökyüzünde şu an hava elementi hiç yok. Hava elementi kimdir, nedir? 

Terazi, ikizler ve kova burçları olarak bilmeniz yeterli. Peki bunlar kendilerini acaba duygusal anlamda yok gibi mi hissediyorlar? Sanki evrende tutanacak hiçbir yer kalmamış duygusunu taşıyorlar mı? Bazı aksilikler ya da zorluklarla diğer burç kişilerine göre daha fazla yoruluyor ya da yönsüz hissediyor olabilirler mi? Uzun bir süre bunu yönetmeniz gerekecek. 

Özellikle bu burçlar içinde doğanlar için sadece kısa vadede vereceğiniz kararlarda en yakın ay terazi ve kova burçlarına geçtiği zamanlarda hareket etmeniz size kendinizi daha iyi hissettirebilir. Mesela 23-24-25 temmuz ay terazi burcunda olacak.1-2-3 ağustos zamanlarında ay kova burcunda olacak gibi takip edebilirsiniz. 27 Ağustos’ta mars terazi burcuna geçene kadar biraz zayıf ve yönsüz bir enerji içinde olabilirsiniz. Bunun dışında yükselen burcunuz Terazi, ikizler ve kova ise bu durum yine önem taşımaktadır.

Bugünün gündemi içinde yengeç burcunda yeni ay gerçekleşiyor.

Yengeç Yeni ayı, 17 Temmuz 2023'te saat 21:32'de gerçekleşecek. Bu yeni ay, duygusal ve ruhsal bir yeni başlangıç için harika bir zaman. Yengeç, aile, ev ve kökler ile ilgili bir burçtur. Bu nedenle, bu yeniay, ailenizle daha fazla zaman geçirmeye, evinizi güzelleştirmeye ve köklerinizi keşfetmeye odaklanmanıza yardımcı olabilir.

Yazının Devamını Oku

22 Mayıs Haftası bizi neler bekliyor?

22 Mayıs 2023
Gündem oldukça yoğun bir şekilde ilerleyecek.

Mars-Plüton karşıtlığı ve Jüpiter karesi oldukça haftaya damgasını vuracak. Size en fazla duygusal ve mantıksal alanda vazgeçebilmek duygunuzu tetikleyecek. 

Nasıl vazgeçilir? 

Nerede vazgeçeceğim? 

Ya vazgeçmek istemiyorsam? 

Ya da çoktan vazgeçtiysem ama sadece kendimi kandırıp devam ediyorsam… 

Ne sorular geçiyor insan aklından ama bir o kadar cevapsız sorular… 

Vazgeçmek, bir eylemi ya da hedefi terk etmek, sonlandırmak veya yapmaktan vazgeçmek anlamına gelir. 

İnsanlar bazen zorluklarla karşılaştıklarında veya hedeflerine ulaşmak için yeterli motivasyona sahip olmadıklarında vazgeçebilirler. Vazgeçmek, bazen mantıklı bir seçenek olabilirken, diğer durumlarda ise hedeflere ulaşma sürecindeki geçici zorlukları aşmayı gerektirebilir. 

Yazının Devamını Oku

Gökyüzünde büyük T-kare! Tarihsel gelişmelere tanıklık edeceğiz: 21 Mayıs-29 Mayıs haftası! BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR!

21 Mayıs 2023
Aslında biz astrologların beklediği önemli haftaya geldik.

Bu hafta neden mühim çünkü gökyüzünde büyük bazı gezegenler birbirlerine açılar yapacak. Bu haftanın sonunda bir seçim olması tesadüf olamaz. Öyle değil mi? 

Yani Plüton ve Mars karşı karşıya restleşirken içeri Jüpiter girip ben ikinizden de memnun değilim deyip ortamı gerecek. Sanki sorsanız biz dünyalılar hangisinden memnunuz. Şükretsinler biz araya girmiyoruz. 

Bu gökyüzünde gezegenlerin matematiksel olarak bu noktalara gelmesinin tesadüf olmadığını düşündüğümüz içinde biz astrologlar bunları yorumluyoruz. Tesadüf olduğunu düşünenler buradan sonrasını okumayabilir. 

Astrolojiden ve astrologlardan bir çoğunuzun nefret ettiğini biliyorum. Ama inanın bunda sizinde hatanız var. Eko sisteminizi lütfen temizleyin. Ruhunuzu koruyun. Bilgi kirliliği her yerde olsa da siz bunu ayrıştıracak güce sahipsiniz. Tarihsel olaylardan referanslar alarak sizlerde bazı şeyleri öngörebilirsiniz. Astroloji gelecekten haber vermez, sizi geleceğe taşır. Bu ikisi arasında çok önemli bir fark vardır. Lütfen kendi hayatınızı en güzel şekilde değiştirmek için gayret gösterin. 

19 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşen Yeni ay ile birlikte, Mars 29 derecelerde Yengeç'te anaretik dediğimiz krizli derecelerde, Plüton ve Jüpiter ile gergin bir T-kare oluşturuyor. 

Bu ay döngüsünde ortaya çıkabilecek tehlikeli bir potansiyele sahip ve yorgun, melankolik bir enerji akışı veriyor ve bunlar da hayatımızda büyük bir etkiye sebep olacak olaylara sebebiyet verebilir. 

Mars'ın yıkıcı derecesi olan 29 derece de Yengeç burcunda olması bazı olayları ve durumları alevlendirebilir.

Mars en son bu derece de olduğu tarih 10 Haziran 2021’di.

Yazının Devamını Oku

Mars Yengeç burcunda hareket etmeye başladı! Bu ne işime yarar?

27 Mart 2023
Astroloji, gezegenler ve kuyruklu yıldızlar gibi gök cisimlerinin insan davranışları ve dünya olayları üzerindeki etkisini anlamak için yüzyıllardır kullanılmaktadır. Eylem ve enerji gezegeni Mars, farklı burçlar altında doğan insanlar için yaşamın farklı alanlarını etkileyen önemli bir astrolojik etki olarak kabul görür.

 

Yengeç burcundaki Mars geçişi, insanları bireysel astrolojik çizelgelerine göre farklı şekilde etkiler.  

Bu yazıda, Mars'ın Yengeç burcundaki geçişinin astroloji üzerindeki etkisini keşfedeceğiz. 

Mars, enerjiyi, tutkuyu ve eylemi yöneten gezegendir. 

5 Haziran’a kadar Yengeç burcunda hareket edecek!

 Yengeç burcundaki Mars geçişi iki yılda bir gerçekleşir ve yaklaşık iki ay sürer. Yengeç bir su elementidir. Yengeç burcundaki Mars geçişi, farklı zodyak işaretleri altında doğan insanlar için duygusal hassasiyeti, ruh halindeki dalgalanmaları ve besleyici davranışları yoğunlaştırır. Yengeç burcunda olması, özellikle aile ve ev konularına odaklanmak, kişisel alanda savunmacı ve koruyucu bir tutum sergilemek gerektirebilir. Duygusal tepkilerin daha yoğun olması gibi etkiler yaratabilir. Bu dönemde, kişilerin evlerinde daha aktif olmaları, ailelerine daha fazla zaman ayırmaları ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaları muhtemeldir. 

Yengeç burcundaki Mars geçişi, akrep ve balık burçları için daha odaklanmış ve azimli hissetme imkanı verirken yengeç veya yükselen yengeçler için daha sonuç odaklı aksiyonlar alma arzusu verecektir. Yengeçler, şöyle hissedebilir: “dünyanın işi onlara yıkılmış ama yapacak güçleri yokmuş” gibi bir duygu içinde hissedebilirler. Bu durum onları kendi kendilerini manipüle etmeye itebilir. Buna asla kapılmamaları gerekiyor. Bu geçiş sırasında kendilerini daha motive, odaklanmış olarak kendilerini tutmayı başarırlarsa olumlu bir etkiye sahip olacaklardır. Yengeç, Akrep veya Balık burcunda doğduysanız, bu önümüzdeki 5 Haziran’a kadar yaratıcı potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza ve vizyonunuzu kolaylıkla ortaya koymanıza yardımcı olabilir.  

Yengeç burcundaki Mars geçişi, Koç, Terazi ve Oğlak, burcunda doğan insanlar üzerinde daha radikal bir etkiye sahiptir.

Yazının Devamını Oku

Einstein görelilik teorisi: Satürn Balık burcunda gerçek oldu!

26 Mart 2023
Hepimiz bir şeylerin hayalini kurup onları gerçekleştirmek için çabalarız. Ama çabalar hayallerimizle paralel gitmeyebilir. Genelde hayallerimize ulaşabilmek için çok fazla efor sarf etmek zorunda kalırız. İncelikle, emek emek dokuduğumuz o hayalimizi şekillendirmek çok uzun zaman alabilir. Bu zaman sizin ruhunuzun kumaşı ile eşdeğerdir.

Evrende her şey sürekli bir hareket halindedir. Varoluş sizin dünyadaki kimliğinizi belirlemek için gereken harcı içinde taşır. Bu harcı karmak ve bundan bir heykel yaratmak sizin hayal gücünüzle bağlantılıdır. İşte hayallerini görebilen insanlar dünyada kalıcı izler bırakmak için bir yolculuğa çıkarlar. Ve bizlerde bu yolculuğun hikayesine ya tanık oluruz ya da o yolculuğun başkahramanı olarak o hikâyeyi tekrar yazarız. 

Çünkü tarih, kendi kahramanlığını ilan edenlerin hatıralarını anımsar! 

İşte bugünkü yolculuk hikayesinin başkahramanı Albert Einstein! 

Einstein, 14 Mart 1879 Almanya’da doğmuş. Bir ailenin tek erkek çocuğu olan balık burcu kişisi. 

Bilime meraklı kafasının dikine giden, hayalleri için ailesine kafa tutan, inatçı hayalperest… 

Albert Einstein, fizikçiydi. Bilime olan düşkünlüğü onu bugüne kadar sorulmamış olan soruları sormaya itiyor ve çılgın düşüncelerine zemin bulmak için araştırmalar yapıyordu. Görünür olma isteği onu düşüncelerini anlatabileceği yolları ararken bulduğu bir teori sayesinde tarih sahnesine çıkmaya sebep oldu. Ve bundan sonra bilim dünyasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı… 

****** 

20.yy. henüz başlarıydı… Savaşlı, buhranlı yılların altında bilim için atan kalpler kendini yeni icatlar ve teoriler yoluyla ortaya çıkarıyordu. 

Yazının Devamını Oku

7 Mart Başak burcunda Dolunay! Şaşırtıcı gelişmelere hazır olun!

6 Mart 2023
Günaydın yepyeni bir haftadan ve yepyeni bir günden;

Zaman hızlıca akarken o çok meşhur 07 mart tarihine doğru ilerliyoruz. 

Ne var bu 7 Mart tarihinde diye düşündüğünüzü biliyorum. 

Türkiye saatiyle 07 Mart Saat 15:40’ta Başak burcunda dolunay gerçekleşecek. 

Aslında bu tarihin önemi bir dolunay tarihi olduğu içindir. Bu zaman diliminde gökyüzündeki bazı gezegenlerin birbirine çok daha yakın olması yeryüzünde gergin bir enerjiyi ortaya çıkartabilir. Yapılan yüzbinlerce araştırma sonucu güneş ve ay tutulmaları ya da dolunay yeniay gibi zamanlarda güçlü bazı depremleri tetiklediğine dair bilgiler var. Bunlarda elbet bir kesinlik aramak zor ama en azından sağlam nedenler var. 

Bu durum zaman zaman bizi strese sokuyor ve yüksek kaygı bozukluğu yaratıyor. Siz sanıyorsunuz ki biz bunları kolay dile getiriyoruz. Ben bölge olarak bazı şeylerin açılarını gördüğüm zaman bilgisayar başında hüngür hüngür ağladığım zamanlarımı biliyorum. Bu yazıları yazmak, doğru cümleleri kurmak inanın tahmin ettiğiniz kadar kolay değil. Bazen hevesim kaçıyor yazmak istemiyorum. Ne kayıplar içinde savaşan insanlar belki bir gram umut için bu yazıyı okumak istiyor. 

Ben burada o kadar doğru bir cümle kurmalıyım ki…

Kimsenin umudunu çalmamalıyım. Neticede söylediğim herhangi bir durumun olma ihtimalide yüksek değil. Olmadığında daha fazla seviniyorum. Ne yalan diyeyim. 

Önümüzde önemli tarihler var. 

Yazının Devamını Oku