Yıldızları severseniz yaşamınız karardığında onlar size yardımcı olacaktır

Günaydın yepyeni bir günden…

Haberin Devamı

Bazılarımız 21 yaşında mezun olur, fakat iyi bir iş sahibi olmak için 6 yıl bekler.

Bazılarımızın eğitimi yoktur ama 21 yaşında milyonerdir.

Bazılarımız 20 yaşında evlenir ama 5 yıl sonra boşanır.

Bazılarımız 35 yaşında evlenir fakat, ölümsüz aşkı bulur.

Bazılarımız ilk evliliğinin son evliliği olduğunu sanır, hayat onu büyük bir aşkla yaşlandırır.

Hayat seni iflas ettirir ama sana kimsede olamayacak bir itibar verir.

 Hiçbir şey için ne geciktiğimizi düşünmek doğru, ne de erken davrandığımızı zannetmek.

Aslında her şey olması gerektiği zamanda ve yerde oluyor. Bize düşün işimizi zamanında yapmak oluyor.

 Biliyorum bugünler de aklınızda deli sorular. Nelere geç kaldınız ya da kalıyorsunuz.

Ya da nelerden pişmansınız. Hepsini gözden geçiriyorsunuz. Boşuna telaş yapmayın. İçinizden bir gemi kalkıp gidiyor. Olsun kalsın daha nice gemiler gelecektir elbet. Bu size bağlı bir serüven. Bunu unutmayın.

Haberin Devamı

 Bugün size tavsiyem biraz kalan işlerinizi toparlayın. Masanızı toplayın, çöpleri dökün, giyilmeyenleri ayırın, kırıkları atın, kapı cam açın temiz hava alın. Kalbinizi kıranları ve sizi üç kuruşluk menfaatler için üzenleri hayatınızdan artık çıkartın.

 Neler yapın neler yapmayın listesi!

 -Hiç kimseyi size yaptıkları iyiliklerini ve fedakârlıklarını anlatmak zorunda bırakmayın.

 -Yaşamın başında size hiç fırsat sunulmamış olabilir. Hiçbir şeyin eğitimini alamamış olabilirsiniz. Unutmayın ki “Edison” bu yüzden edison olmuştur.

-Hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın.

-Sıradan insanlar saatin parçaları gibidir. Kurulurlar, ondan sonra neden işlediklerini bilmeden işler dururlar. Niye işlediğinizi bilmelisiniz.

-Mutluluk yetinmektir, var olanın kıymetini bilmektir. Olması gerekene değil, olana odaklanmaktır. Sahip olduğunuz şeylerle çok mutlu olacak o kadar çok insan var ki. Mutluluk, bakış açısı sonucudur. Var olan yaşam içindeki olumlu yönleri görmek, fark etmek ve onları bir artı olarak kabul etmektir.

Haberin Devamı

-Mutluluk, kimseye muhtaç olmamak için çabalamaktır. Eğer hayatınızı kimseye muhtaç olmamak için çabalıyorsanız hem süreçte hem de sonuçta mutlu sizsiniz.

-Mutluluk, sağlıklı olmaktır. Aslında her şey kazanılır, acısı geçer veya azalır ama sağlık kaçan tren gibidir. Sağlıklı iseniz, siz inanmasanız bile mutlusunuz.

YENİ BİR ŞEY DENEYİN

Çalışmalar; maceraya katılan, yeni deneyimler yaşayan ve rutinlerini değiştiren insanların daha mutlu olduğunu ortaya çıkardı. Yeni şeyler denemek, beyin dalgalarını da uyarıyor.

TARAFSIZ OLUN

'Ultimate Happiness Prescription' adlı kitabın yazarı Dr. Deepak Chopra; mutlu olmak ve aydınlanmak için tarafsız olmak gerektiğini söylüyor. Chopra, "Eğer kendi bakış açınızı savunmayı bırakırsanız, enerjinizin yüzde 99'unu tasarruf edersiniz ve çok daha mutlu olursunuz" diyor.

Haberin Devamı

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları