Yeniay: Gökyüzünde ateş elementi yok. Uyumak istiyorsun ama uyan!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Şu anda Neptün görev başına geçti ve Venüs ile kavuşuyor. Bununla birlikte güçlü bir yeniay fazına giriş yapıyoruz. Cumartesi günü bir yeniay gerçekleşecek. Genelde buna astroloji camiası “Aşkı bulacaksın, aşık olacaksın ya da hadi aşık ol gibi anlamlar yükler”.

 

Çok haksız sayılmazlar elbet. Bunları tetikleyen noktaları var ama eğer siz hayatınızda Neptün’ü hiç tanımadıysanız bu size bu konuları hemen vermez. Sizi büyük bir uyanışa götürmeden bunu yakalamanız mümkün olmaz. Şu an Venüs-Güneş ve Neptün oldukça yakın temasta ilerliyorlar ve bunlara 13 Marttaki balık burcundaki yeniay eşlik edecek.

Tüm var olan durumu tüm çıplaklığı ile sizlerin önünüze serecek.

 

Haberin Devamı

Doğum haritanızda Neptün eğer herhangi bir gezegeninize kare ya da karşıtlık yapıyorsa bu durum sizi daha fazla zorluyor olabilir.

 

Şu an için kendinizi silinmiş, boş hissedebilir ve hiçbir şeyi umursamıyor olabilirsiniz. Her şeyi sorguluyor, hayat, amaç, insanlar, mutluluk, değerler ne varsa en derin biçimde gözden geçiriyorsunuz. Aslında bunu gözden geçirmeye de gönlünüz yok ama koşullar sizi buna sürüklüyor ve kendinizi şu sorunun cevabını ararken buluyorsunuz.

"peki ya sadece olmak”

"Ya da hayatta sadece var olursam yeterli olur mu?

 

Yine bir şeyler sizleri ayakta tutuyor. İçinizdeki güç ya da inanç bu neyse ne artık. Çocuklarınız, işiniz, köpekleriniz ya da kediniz….

 

Uzun süredir kontrol etmeye çalıştığınız yeme bozukluklarınız geri dönmüş olabilir ve duygusal yeme yüksek seviyede olabilir. Uzun süredir bıraktığınız kötü alışkanlıklarınıza geri dönememek için kendinizi zor tutuyorsunuz ya da bu yazıyı okurken maalesef artık çok geç olduğunu düşünüyorsunuz.

 

Bu transit enerjinizi çok düşürür. Kiminizde inanılmaz bir enerji yükler. Bu tamamen doğum haritanıza göre anlam kazanır.

 

Haberin Devamı

8.evin bu yeniayda aktif olması diğer insanların kaynaklarını ve değerlerini anlamayı öğrenmek ile ilgili olabilir. Balık burcu demek 12.evdir. Bu durum ise "neyi başardığınızı ve neyi başaramadığınızı" gözden geçirme ve anlama zamanıdır. Dolayısıyla, bu iki evin geçişleri arasındaki bağlantı "hedeflerinize ulaşmak için başkalarının kaynaklarını nasıl kullanacağınızı öğrendiniz mi?"

 

Belki de kullanıldığınızı düşünüyor ve bugüne kadar yaptığınız fedakarlıklara karşı ne gördüğünüzü sorguluyorsunuz. Kimseye ne tam anlamıyla kızabiliyorsunuz ne de kimseden gönül rahatlığıyla nefret edebiliyor...

 

İnsanları anlamak zordur. Onları anlamaya çalışırken finalde kendinizden nefret ederken kendinizi bulabilirsiniz.

Bir yazarın dediği gibi;

Haberin Devamı

“Kendimi dinlerken ben bile kendim hakkımda yanılırken, hatta bazen ne demek istediğimi 'hiç' anlayamazken, başkaları beni anlamaktan ne kadar uzaktır kim bilir."

 

Kimse kimse için değişmesin bu hayatta, kimse karşısındakini kendi istediği kalıba sokmaya çabalamasın, hayatı akışına insanı kendine bırakıp hem kendimizi hem karşımızdakini yormadan, bezdirmeden yaşayabilmek mümkün. Buna olan inancınızı güçlendirin gerisi gelir zaten...

 

Yükselen burcunuza, ay burcunuza ve güneş burcunuza göre hepsini okuyup sentezleme yapabilirsiniz

 

Yükselen Koç veya koç burcu olanlar: sevgisizlikle savaşma, geçmiş düşüncelerine kapılıp kendini manipüle etme, aklından geçenlerle iç huzurunun bozulmasına izin verme.

 

Haberin Devamı

Koç burcu motto: “Eğer fırsatların ortaya çıkmasını beklerseniz, kalabalıktan biri olacaksınız.” Edward de Bono

 

Yükselen boğa veya boğa olanlar: Sosyal olarak kendi kendini beslemeye çalış, çevrenden beklentilerini azalt. Her şeye rağmen kendine yakışanı yapmaktan vazgeçme.

 

Boğa burcu motto: “Dünya size kim olmanız gerektiğini söylemeden önce, kim olduğunuzu hatırlayabiliyor musunuz? Charles Bukowski

 

Yükselen ikizler veya ikizler burcu: Otorite figürleri, iş hayati ile ilgili yeni gelişmeler olabilir bunları sakince ve sevgiyle karşılayın.

 

İkizler burcu motto: Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan, kanatlarınızı nasıl açtığınızdır.

 

 

Haberin Devamı

Yükselen yengeç veya yengeç burcu olanlar; üniversite, yüksek öğretim ile ilgili konular da kendini geliştirebilirsin, bu konuda bilgilenmek sana çok şey katacak.

 

Yengeç burcu Motto: “Kederin tek çaresi eylemdir.” George Henry Lewes

 

 

Yükselen aslan veya aslan burcu olanlar; krizi yönetmek ve kendi kendini dinginleştirmek bu yeniay da motton olmalı, bu şekilde doğru ilerleyebilirsin.

 

Aslan burcu Motto: “Kim olduğumuzun ölçüsü, sahip olduklarımızla ne yaptığımızdır.” Vince Lombardi

 

Yükselen başak veya başak burcu olanlar; ikili ilişkiler varsa ortaklıklarını hareketlendirebilirsin bu alanda yeni başlangıçlar yapmak seni ileriye götürebilir

 

Başak burcu Motto: “Henüz hedeflediğim yerde olmayabilirim. Ancak dün olduğum yerden daha yakınım.” Anonim

 

Yükselen terazi veya terazi burcu olanlar; iş ortamında değişiklikler yapmak isteyebilirsin çalışma alanını değiştirip düzenleyerek kendini rahatlatabilirsin.

 

Terazi burcu Motto: “Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda, hangi mucizelerin bizleri beklediğini asla bilemeyiz.” Helen Keller

 

Yükselen akrep veya akrep burcu olanlar; partnerinle aranda geçen bazı meseleler gündemine oturabilir bu konuları yeniden ele almak ve toparlamak sana düşebilir.

 

Akrep burcu Motto: “Bir şeyi gerçekten yapmak isteyen bir yol bulur; istemeyen mazeret bulur.” E. C. McKenzie

 

Yükselen yay veya yay burcu olanlar; aile hayatını yönetmekte zorluk yaşıyor olabilirsin bu konuda her şeyin geçici olduğunu anin tadını çıkarmak gerektiğini öğrenmelisin.

 

Yay burcu Motto: “İçimde nefes olduğu müddetçe devam edeceğim.” Og Mandino

 

Yükselen oğlak veya oğlak burcu olanlar; iletişim kurmak bu yeniayda ana teman olacak, duygu ve düşüncelerini bir deftere dökerek rahatlayabilirsin.

 

Oğlak burcu Motto: “Asla geri çekilme. Asla açıklama getirme. İşini yap ve bırak ulusunlar.” Benjamin Jowett

 

Yükselen kova ve kova burcu olanlar; parasal konular da kaynaklarını sorgulayabilirsin, bu anlam da kendine güzel bir yol bulmak sana fayda sağlayabilir

 

Kova burcu Motto: Başımızı dik tutarak ilerliyoruz, ama geriye de bakıyor ve nereden geldiğimizi hatırlıyoruz.” Michael Hudson

 

Yükselen balık ve balık burcu olanlar; kendinizi enerjik ve yeni başlangıçlar yapabilmeye hazır hissediyor olabilirsiniz bu fırsatı iyi değerlendirmeniz ve kendi kendinizi tetiklemeniz gerekmektedir. Bu yeniay size mucizelerini sunacaktır.

 

Balık burcu Motto: “En iyi kendin ol; muhteşem, sade ve hakiki.” Robert Browning

 

Işığını kaybetmediğiniz karanlıklarınızın ise aydınlık kazandığı harika bir yeniay dilerim.

Mutlu günler…

 

Pazar günü Radyo D 104.0’da saat 13:00’da “astromatik cevaplıyor” programına bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları