Yarınlar yorgun ve bezgin kimseler değil, rahatını terk edebilen çaba gösteren insanlara aittir

Ay bugün koç burcunda hareketine devam ediyor.

Haberin Devamı

Güneşle yapmış olduğu uyumlu açı sayesinde geleceğe yönelik kararlar almak ve  geçmişten gelen karmalardan kurtulmak yönünde hareket edeceğiz. Bir dostumuzla aramızda geçen kırgınlığı bitirmek isteyebilir bu anlamda ilk adımı atan taraf olabiliriz.

Aynı zamanda özel yaşamda da  coşkulu ve hevesli bir yapı içerisinde olabileceğimiz gözüküyor. Üzerimizde  kıskançlık ve baskı hissedebilir, duygusal olarak daha derin bir yapıya bürünerek içimizde yenemediğimiz duyguları derinlemesine incelemek isteyebiliriz. 

Uzun zamandır toparlamaya çalıştığınız fakat bir türlü başarılı olamadığınız konularda önemli kararlar alma eşiğindesiniz. İkili ilişkilerde bazı kararlar alıp uygulamanın artık zamanı  geldi. Birilerinin size meydan okuduğunu ya da üzerinizde baskı yarattığını düşünebilirsiniz. Belki de bu geçmiş kızgınlıklarınızdır. Aslında şuan kızmanız ya da sinirli olmanız için sebepler yokken geçmişteki acı veya hatalar size bunu hissettiriyor olabilir.

Haberin Devamı

Geleceğinizi sağlamlaştırmak adına vereceğiniz kararlarda yakın çevrenizin destekleri ile karşılaşıyor olmak sizi ayrıca mutlu edecek. Onların, arka planda sizleri destekliyor olması, alacağınız bazı kararları şekillendirmenizde  yardımcı olacaktır

Hissettiğiniz durumların gerçeğini benimsemenin zamanı geldi. Duygusal gerçeklikler aslında ani gelişen bizi şaşırtan olayların altında yatar. Gelişen olaylarda asıl ihtiyaç duyduğunuz konuyu kontrol etmeye ve olay anında hangi anlayış kalıbınızın ortaya çıktığını görmeyi deneyin. Harekete geçmeden önce gerginliğinizin azalmasını bekleyin. Bu transitler size Al ve ver dengesini doğrulattıracak. Bugüne kadar aldıklarınızın karşılığını verdiniz mi?

Gelelim günün Tavsiyeli Hikâyesine;


Bir gün, kırlarda gezintiye çıkan bir adam, kenara oturduğu otlardan birinin dalında, küçük bir kozanın varlığını fark etti. Koza ha açıldı ha açılacak gibiydi.
Adam, bunun bir kelebek kozası olduğunu tahmin ediyordu. Böyle bir fırsat bir daha ele geçmez diye düşündü ve bir kelebeğin dünya yüzü gördüğü ilk dakikalara şahit olmak istedi.

Dakikalar dakikaları kovaladı, saatler geçmeye başladı, ama henüz kelebeğin küçük bedeni o delikten çıkmadı. Sanki kelebeğin dışarı çıkmak için çaba harcamaktan vazgeçmiş olabileceğini düşündü.


Sanki kelebek elinden gelen her şeyi yapmış da, artık yapabileceği bir şey kalmamış gibi geldi ona. Bu yüzden, kelebeğe yardımcı olmaya karar verdi: cebindeki küçük çakıyı çıkarıp kozadaki deliği bir cerrah titizliğiyle büyütmeye başladı.

Böylece, bir-iki dakika içinde kelebek kolayca dışarı çıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu. Adam kelebeği izlemeye devam etti; çünkü kanatlarının her an açılıp genişleyeceğini ve narin bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu.

Ama bunlardan hiçbiri olmadı. Kelebek, hayatinin geri kalanını, kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi. Ne kadar denese de, asla uçamadı.

Adamın bütün iyi niyetine ve yardımseverliğine rağmen anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten dışarı çıkmak için gereken çabanın, Allah’ın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda onun uçmasını sağlamak için seçtiği bir yol olduğuydu.

Bu gerçeği öğrendiğinde, hayat boyu unutamayacağı bir şey de öğrenmişti:

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Bazen, hayatta tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey, çabalardır. Eğer Allah, hayatta herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık. Olabileceğimiz kadar güçlenemezdik o zaman. Ve asla uçamazdık.

 

NOT: Bugün Akşam 19.00’da harika bir etkinlikte olacağım. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve binlerce bisikletlinin başlattığı bu projenin bir parçasıyım. İlçedeki trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla ZEYBİS projesini başlatan Zeytinburnu Belediyesi, çözümü araç yolunu bisikletlerin ortak kullanımına açmakla buldu. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bu etkinlik Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte 10 kilometrelik bisiklet turu olarak tamamlanıyor. Başkanımız Yengeç burcu olduğu içinde herkesle çok keyifli bir şekilde ilgileniyor ve renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Bu sefer çekilişle bisiklet hediye edilecek. Gayet organik bir aktivite olduğunu söyleyebilirim. Ay koç burcunda yapabileceğimiz en iyi şey diyebilirim. Sonrasında birde yorgunluk kahvesi içeriz hiç fena olmaz ne dersiniz?

Haberin Devamı

Yarınlar yorgun ve bezgin kimseler değil, rahatını terk edebilen çaba gösteren insanlara aittir

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları