Merkür Kova: Whatsapp mı ? Telegram mı? Hangisinin haritası?

Günaydın yıldız savaşçıları;Gündemimiz yine yoğun. Çok uzatmadan bende hızlı bir giriş yapıyorum.

Haberin Devamı

 Önce Whatsapp’tan başlıyorum:

24.Ocak.2009 olarak aldım. Ama yayınlanma tarihi 03.05.2009’muş.

Yani kova ve boğa aksında bir harita dinamiği olması bizleri şaşırtmadı herhalde.

 

Şirket kuruluş haritasını incelediğimiz de Güneş-Jüpiter Mc noktası kova burcu ve birbirlerine kavuşum halindedirler. Şirket sözleşme istediği gün transit Jüpiter döngüsü başlamış. Geleceğe yönelik ve kendini düşünerek alınan bu karar iyimserlik ifadesi ile kararlaştırılmıştır. Kariyer evinde gerçekleşen bu durum toplum önünde kendisinin itibar kaybetmesine yol açmıştır. Bu kararı almasında Merkür-Mars kare açısı tetikleme yaparken transit güneş ve transit Neptün arasındaki 60 derecelik açı gözleri önüne sis perdesi çekerek hatalarını görmelerini engellemiştir.

 

Haberin Devamı

8 Şubat tarihinde Merkür Retro’su ile birlikte verdikleri bazı kararları geri çekme ihtimalleri olabilir. Hatanın farkına varmalarını sağlayacaktır. Transit güneş natal chiron kavuşumu ise yaralandıkları noktayı tekrar tamir etmek için harekete geçeceklerini gösterirken tamamen sözleşmeden vazgeçiş veya iyileştirme altında bir takım olumlu gelişmeler olabilir.

Ay düğümleri ikizler-yay aksında şirket yapısında değişikliğe gitmelerini sağlayabilir. Yeni birleşmeler, satın almalar veya yeni ortaklıkların önünü açabilir. Bu durumu fark edip geri adım atıp daha sonrasında bunu başka bir şekilde ilerletme stratejisine girebilirler.

 

Merkür-Jüpiter Kova burcunda yan yana ilerliyor.

Başkalarının bir yerlere ulaşmasına veya ulaşmasına yardımcı olmaya hepimiz mahkumuz. Aslında hepimiz birbirimize mahkumuz. Şişirilmiş bir egoya karşı dikkatli olmanız gerekebilen bir gündesiniz. Kendinize, ölümlü olduğunuzu ve kendinize ve etrafınızdakilere şefkat duyduğunuzu hatırlatmanız gerekir. Ne kadar çok alçakgönüllü ve minnettar olursanız, saygı duyulan bir lider olma ihtimaliniz o kadar artar.

 

Haberin Devamı

Kariyer seçiminize mantık uygulamak zorunda kalıyorsunuz, ancak mantığın kalp meselelerini geçersiz kıldığından emin olmalısınız. Amacın saflığını ve manevi hedefleri zihninizin önünde tutarsanız, o zaman hayatınızda en önemli olan insanlar üzerinde önemli ölçüde olumlu bir etki yaratmanız muhtemeldir.

 

Ailenizin sorun olduğuna veya kendinizi ifade etmeye hakkınız olduğuna inanabilirsiniz, ancak gerçek şu ki, bir şekilde evdeki görevlerinizden kaçıyorsunuz. Aile üyelerinden sizi kurtarmasını, duygusal problemlerinizi yatıştırmasını veya çözmesini bekleyebilirsiniz. Derinlerde, davranışınızın bazı yönlerinin sevdiklerinizi üzdüğünü ve değişmesi gerektiğini biliyorsunuzdur. Sorununuz kontrolünüz dışında bir şey olsa bile, aile üyelerine saldırmaktan vazgeçmeniz gerektiğini ve onların kurtarmaya gelmelerini beklemeniz gerekmediğini bilirsiniz. 13 Ocak’ta gerçekleşecek yeni ay ile birlikte bilinçsiz ya da kendini yenilgiye uğratan davranışları, artık ortalıkta dolaşamayacağı gün ışığına çıkarma fırsatıdır.

 

Haberin Devamı

Gelelim Telegram’ın doğum haritasına;

Telegram güneş aslan ve Jüpiter yengeç. Yay düğümleri boğa ve akrep aksında ilerliyor. Kendisi değişimi çok seven bir yer değil. Kendi ihtiyaçlarına göre değişimler yapan bir platform olabilir. Aslında Ekim sonrası kariyerinde büyük bir zirve yaşıyor. Peacock yıldızı oğlak burcunda 5.evinde. Buradaki tutulma ile beraber birdenbire kendini sahne önünde buldu. Ama bu şimdilik geçici bir ün olarak görülebilir. Asıl bu işi kendi lehine çevirme noktasına gidiyor. Kısa bir zaman içinde telegramın sunacakları ve vaat edecekleri şaşırtıcı olabilir.

 

Şimdi gelelim yazarın düşüncesine;

 

Valla arkadaşlar kurumsal yerlerde çalışanlar bilirler. Bir bilişimci olarak söyleyebilirim ki biri kurumunuzda çalışmaya başlıyorsa ona kullanıcı adı ve kasa kurduğunuzda veri güvenliği için size kullanıcı adı oluşturuyoruz. Bu ISO27001 kapsamında bunu imzalamanız gerekmektedir deriz. Kendisi suratımıza bakar. İmzalamazsam ne olur der. Kullanıcı adınızı kapatmamız gerekiyor deriz. Halbuki kişi kuruma hizmet ediyor. Biraz daha zıtlaşma olsa napacak daktilo ile mi çalışacak. Hayır!

Haberin Devamı

Sonra bunun hem kurumun hem kendi iyiliği için veri koruma politikalarından olduğunu söyleriz.Sonra müdürle görüşmek ister. Odasında çay içer sakince konuyu ondan dinler. Sonra anladım der imzalar ve masasına döner. Halbuki tüm verileri zaten içeride tutuluyor yıllarca. Sadece yapılan bundan sonraki süreçte Gelişen teknoloji ile beraber bilginin gizliliği prensibi bütün işletmeler; kamu ve özel sektör kuruluşları için daha önemli hale gelmesidir.

 

Bu bağlamda, özellikle son yıllarda, bir kurum bünyesinde yer alan ve kurumun paydaşlarını ilgilendiren her türlü bilginin korunması, işlenmesi ve aktarılması gibi süreçlerde uluslararası düzeyde geçerli olan bazı standartların gerekliliğinde doğuyor. Bu ihtiyaca yönelik olan geliştirilen ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilginin güvenliği konusunda işletmelerin izlemesi gereken yol haritasını ortaya koymaktadır. Yani artık aslında sırf whatsapp değil tüm kurum ve kuruluşlar bu yön içinde hareket edecekler.

 

Haberin Devamı

Bilginin gizliliği kadar ona sadece yetkili kişilerin erişimini doğru şartlar altında sağlamak da yine bu standardın içerisinde yer alan bir diğer konudur. Hiç kimse sizin bilgilerinizi bir yerden bir yere taşıyamaz. Hele ki böyle büyük dijital kurumların yaptıkları anlaşmalar vardır. Ben size kullanın kullanmayın gibi bir fikir beyan edemem. Ama yıllarımı bu işe vermiş biri olarak. Teknoloji ile savaşmak yerine bunu anlamayı ve burada kendimi nasıl korurum fikriyle ilerlemeyi seçiyorum. Telefonunuza indirdiğiniz basit bir makyaj yapma programı bile sizin tüm verilerinize ulaşabiliyor. Whatsapp sadece size bunu haber veriyor. Hani hukukta bir kavram vardır ya, ses kaydını gizli yaparsanız bir yaptırımı yoktur. Suçtur. Ama ses kaydı yaptığınızı haber verirseniz suç değildir.

2020 Yılında bilgi çağı, veri çağı, teknoloji vs. dedik farkındaysanız. Şimdi konu bundan sonra instagrama, facebook, tiktok gibi birçok noktaya gidecek. Sizlerde kendi veri güvenliğinizi kendi koşullarınıza göre sağlayın ama akıllı telefonunuz varsa ve dijital bir hayat içindeyseniz asla kendinizi yüzde yüz koruyamazsınız. Birkaç yıl sonra bunu kullandığımız tüm uygulamalarda yapmak zorunda kalacağız. Bu yüzden daha iyi araştırın.

 

Kıssadan hisse;

 

İnsanlar içinde kendini bilenler şu üç kişidir; rüzgârı bile incitemeyenler, kendi adlarını söylemekten utananlar, Allah emaneti olan insanlara katı katı gözlerle bakamayanlar...

 

Mutlu günler dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları