Mars-Jüpiter karşıtlığı: Bir dakika bekleyin!

Günaydın yıldız savaşçıları bugün gökyüzünde burç değiştirmiş bir Merkür var. Artık Aslan burcunda hareket edecek.

Haberin Devamı

12 Ağustos’a kadar iletişim tarzımız ve düşünce biçimleri değişiyor. Hani bir laf vardır ya “Herkese anladığı dilden konuşacaksın” diye işte bu alanda Merkür size bu açıdan yardımcı olacak. Bundan sonraki durak Merkür Başak olacak. Bu şekilde değerlendirebilirsiniz gökyüzüne göre yeryüzünde yaşamanız çok daha kolay ve verimli olabilir. Bunun dışında Jüpiter gerileyerek tekrar Kova burcuna geçerken yolunda giden Mars’a bir karşıtlık yapacak.

Merkür Aslan kuralları nelerdir?

*Kimsenin onuru veya gururuyla oynayacak ifadeler ya da konuşmalar yapılmamalıdır. Bu normalde hiçbir zaman yapılmamalıdır ama ilk kez bu dönem bu tür ifadelerle daha fazla karşılaşabilirsiniz.

* Ateşli bir tartışmada kendi bakış açınızı tutkuyla yansıtmak isterken çok sert ifadeler kullanmaya gidebilirsiniz. Tartışma noktasına girdiğinizi hissediyorsanız o zaman tartışmanın zirvesinde, inanılmayacak kadar dramatik bir laf atın ve odadan sessizce çıkın. O aman Merkür Aslan konumunu iyi kullanmış olabilirsiniz. Bu etkileyici bir yaklaşım olabilir.

Haberin Devamı

* Sözlerinizin en güçlü olduğu dönemdesiniz. Fark etseniz de etmeseniz de zihniniz her zamandan daha büyük düşünür. Yargılamaktan korkmuyorsunuz ve ifade etmeniz gereken bir mesaj olduğunda bunu gönülden yapacaksınız. Herkes enerjinizi sert bulup beğenmeyebilir ama sözlerinizle onlara her zaman kalıcı bir etki bırakabilirsiniz. Bu yüzden üslup her şeydir. 

Mars-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Kendinizi hatırlayın!

Bu önümüzdeki hafta sonuna kadar oldukça kendimizi baskılanmış ve kandırılmış hissedebiliriz. Özellikle aslanlar, akrepler, Boğalar ve Kovalar bunu daha güçlü hissedebilir. (Herhangi bir şekilde haritanızda diğer gezegenlerinizde bu burçlarda bulunuyorsa etkisi güçlü olabilir)

19 Ağustos’ta Mars ve Merkür Başak burcunda kavuşacak. Bu durum şu hafta yaşadıklarınızın meyvelerini verme noktasına götürecek. Eğer bu birkaç gün daha olgun, daha akıllıca, daha düşünceli ve daha incelikli olursanız işleriniz yoluna girecek. Jüpiter ve Mars karşılıklı bir gerilim yaratırmış gibi görünebilir ama bu durum 19 Ağustos civarlarında size bir fırsat ve başarı getirecek. Şu an yaşadıklarınız aslında alçakgönüllülük sınavı olabilir. Güçlü olmanın ne anlama geldiğini yeniden yapılandırıyorsunuz. Belki de bir şeyde iyi olmak fikrini yeniden kurguluyorsunuz. Ya da çevrenizde çok fazla kabadayılık yapan insan var ve sizin tahammülünüzü zorluyor. Biraz sabrederseniz Mars’ın Başak burcuna girmesiyle bunu düzeltecek zekaya ulaşacağınızı göreceksiniz. Bazı şeyleri yoluna koymanın daha zeki ve mütevazi hatta daha kurnaz yollarını bulacaksınız. Çekişme, eylem ve mücadele duygularınızın şu an için mutluluk arama fikriyle bir alakası yok. Mutluluk aranılıp bulunulacak bir şey değil. Lütfen kendinizle kavganızı kesin ve hedeflerinize ilerleyin.

Haberin Devamı

Bazen insan kendini unutuyor. Ben size hatırlatayım. Şu anda gurur duyduğunuz her şeyin bir listesini oluşturmak için bir dakikanızı ayırsaydınız bu liste ne olurdu?

Kendinle ilgili sevdiğin ya da savaştığın, üstesinden geldiğin ve nihayetinde geliştirdiğine inandığın şeyleri yaz bana deseydim ne yazardın?

Şu anda bunu yapmak için bir dakikanızı ayırsaydınız ne olurdu?

Kendinize bu kadar şeyi başarma konusunda ne kadar yetenekli olduğunuzu hatırlatmak için bir dakikanızı ayırın. 

Hayatınız ya da hayalleriniz ne olursa olsun, yeterince iyi, yeterince güçlü, yeterince akıllı olmadığınızı söyleyen sizin dışınızda kimse yok. Bunu en çok siz kendinize söylüyorsunuz.

Haberin Devamı

Bazen de ne ilginçtir ki en çok bunları söyleyen ailemizde olabiliyor.

Kendinize, hayatınızda eksik olan şeyler olsa bile, şükredecek çok daha önemli şeyler olduğunu lütfen hatırlatın.

Enerjinizi sürekli kötüyü düşünmek yerine iyiyi yapmaya katkıda bulunmaya yönlendirin. Sürekli kaygı duymak ve ne olacağını bilmek dışında bir de neler yaptığınızı tekrar gözden geçirin.

Bu evrende senin varlığın ve tek bir parçan asla başkası tarafından yeri doldurulmaz bir nokta! Bunu kendine söyle. İnsanlar seni değersiz ve yerin doldurulurmuş gibi hissettiriyor olsa da bu önemli değil.

Sıkı çalışmanızın karşılığını alacağınızı ve gerçekten çok büyük bir fark yarattığınızı göreceğiniz bir dönem yaklaşıyor.

Haberin Devamı

Lütfen kendinize bunları hatırlatmak için bir dakikanızı ayırın. Kendinize yaşamanın bu güzel yönlerini, dünyanızı ve bir kişi olarak bile neler başardığınızı kim olduğunuzu kendinize yeniden hatırlatın. Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz.

Bunları önce kendinize hatırlatırsanız çevrenizdekilerde sizi hatırlamaya yardımcı olacaktır.

Çünkü insan zaman zaman kendine kendini hatırlatmazsa hayat nedir ki?

Şuan Jüpiter gezegeni size ideolojinizi ve doğru yolunuzu sorgulatıyor?

Doğru yol nedir?

En uygun davranış şekli ne olmalıdır?

Bu yapılanlarda ilahi adalet ne zaman yerini bulacak?

Bu duyguları o kadar güçlü ve yoğun yaşıyorsunuz ki…

Dışarı çıkıp bağırmak ve artık çıldırmak istiyor olabilirsiniz :)  Bunu yapmamak için Mars’ınızı iyi yönetmelisiniz. Mars sizin iradeniz ve gücünüzü ne yönde kullanacağınızı bildiğiniz alandır. Eğer marsınızı güzel kullanırsanız bu dönemi büyük bir büyüme ve başarı olarak dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Unutmayın, yanlış hayat doğru yaşanmaz…

Mutlu günler dilerim..

Yazarın Tüm Yazıları