Mars düz hareketine dönüyor ve Yüzyılın son kavuÅŸması Plüton- Jüpiter ne diyor?

2020'de gökyüzündeki üç kez gerçekleÅŸen Jüpiter-Plüton kavuÅŸumu insanlığın hikayesinde kilit bir rol oynadı.Â

Haberin Devamı

İlki 5 Nisan 2020'de dünya ekonomisinin koronavirüs salgınından sarsıldığı sırada gerçekleşti. İşte o zaman Jüpiter'in bankaları ve finans kurumları, virüsle ve onun ekonomik serpintisiyle savaşmaya yardımcı olmak için finansal yardım paketleri sağlayarak insanlığı kurtarmaya geldi.

 

İkincisi, salgının ekonomik zararının ve yaşamı değiştiren sonuçlarının boyutunun daha belirgin hale geldiği ve Jüpiter'in mali yardım paketleri ve ümidinin insanlığı ayakta tuttulmaya çalışıldığı 30 Haziran 2020'de gerçekleşti.

 

Üçüncü gökyüzü kavuşumları 12 Kasım 2020 gerçekleşti. Bunun üzerine biliyorsunuz ki ülkemizdeki ekonomi bakanı istifa etti. Yani bazı şeyler büyük bir değişime doğru gitmek zorunda kaldı. Aynı zamanlarda covid en yüksek zirvelerde görüldü. Hatta sağlık bakanın dün yaptığı açıklama (12 Kasım tarihli) en fazla olduğumuz sayı olarak bildirdi. Bu şekilde anlatıyorum ki bu bağları kendi içinizde kurun ve kendi hayatınızda değerlendirin.

 

Haberin Devamı

Şimdi yukarıyı okuduktan sonra ne yani ekonomi kötü mü olacak ya da covid mi artacak gibi düşünceler beliriyor kafanızda haklı olarak ama durumu böyle değerlendirmeyin. Bunların hiçbiri bugün olmadı. Hepsi son 2 yıllık uzun bir süreçte gerçekleşti. Şimdi artık bu konularında değişime uğrayacağı bir süreç başlıyor.

 

Yeterince güçlü olduğunuza inanmazsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz.

 

Bu haftaya akrep burcundaki yeniay ile başlıyorsunuz. Önce bunu hissedin. Akrep, duygusal olarak aktif bir burçtur. Bu yeniay herhangi bir Dolunay'dan daha az duygusal dalgalanma anlamına gelir. Ancak Akrep'teki Yeni Ay, özellikle derin köklü hisler olmak üzere duygusal yönümüze daha fazla vurgu yapabilir ve hislerinizi arttırabilir. Ay'ın Akrep'te düşüşte olduğu kabul edilir, bu yüzden o kadar etkili değildir, daha incedir ve en iyisini ortaya çıkarmak için daha fazla çaba harcamak gerektirebilir.

 

Haberin Devamı

Akrep'teki Ay, astrolojik olarak güçsüz konumdadır. Akrep güçlü kıskançlık, öfke ve sahiplenme duyguları getirebilir, bu nedenle bu tür duyguların yaşamınızda nasıl tezahür ettiğine ve kişisel olarak sizin için neyle ilişkilendirildiğine dikkat edin. Duygularınızın ve tepkilerinizin yarattığınız gerçekliği nasıl etkilediğinin farkında olmalısınız. İster başkaları, ister para meseleleri, ister kimlik sorunları veya duygularınızı tetikleyen politik sorunlar olsun. Bunun ne olduğunu fazlasıyla anlayacaksınız.

 

Akrep burcundaki Yeni Ay, gerçeğin vurgulandığını gösterir. Artık hayatınızda adaletsizce giden şeylere karşı pek çok azınız tahammül göstereceksiniz. Akrep, saklı olanla ilgili olduğu için, bu dönemde gerçek yüzleri görmek daha muhtemel.

 

Haberin Devamı

Perde arkasındaki davranış ve eylemler önümüzdeki haftalarda çok daha belirgin hale gelebilir ve insanların gerçekte neye benzediğini ortaya çıkarabilir. 

 

Bu, hayatınızdaki olumsuzlukları temizlemenin zamanıdır, böylece taze ve yeni başlayabilirsiniz. Yaşam dönüşümü, ölüm ve yeniden doğuş kavramlarını içinde taşır. Bir şeylerin başlaması için bir şeylerin bitmesi gerekir.

 

Endişelerinizi keşfedin ve halının altına süpürdüğünüz tozlara ışık tutun ve temizleyin. Neyin içinizde gömülü olduğunu kabul ederek son derece başarılı ve aynı zamanda ruhunuzu inanılmaz derecede besleyen bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bastırdığınız duyguların esiri olmak üzereyken birdenbire bunun içinizden kopuşunu yaşayabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Plüton bu yeniayda oldukça güçlü bir konumdadır. Akrep burcunun yönetici gezegenidir ve güç hareketlerine, özellikle de perde arkasında olanlara büyük önem verir. 

 

Belki de büyük bir yozlaşma tasfiyesi zamanıdır.

 

Yozlaşma, toplumun yaşadığı en derin psikolojidir. İnsanlar genelde hissetmez, sadece katlanır. Bu kıza ya da bu adama katlanabilir miyim acaba? Evet, o zaman bu benim sevgilim olsun ya da eşim olsun. Katlanabildiğim bir sevgilimin olması, yozlaşmayı kabul edebilir kılar tabi. Ayrıca beni yozlaştıran şeyleri kendi öz duygularımda yüzleşmemek için modern kölelik içine çekiliyorsam bunlara dur diyebilir miyim?

 

Dememiz o ki; Büyük Okyanus da bulunan bir adada yaşayan yerlilerin baltayla dahi kesilemeyecek büyüklükteki ağaçları kesmek için ilginç bir yöntemleri varmış. Ağacın karşısına hep birlikte geçip ağaca kötü sözler fısıldıyorlarmış.

Haberin Devamı

Ağacın içinde bir ruh taşıdığına inanıyorlar, kötü sözler ile bu ruhun ağacı terk edeceğini düşünüyorlarmış. Sonunda ne mi oluyormuş? Bir süre sonra ağaç kurumaya yüz tutuyor, ardından da küçük bir darbeyle devriliyormuş.

İnsanlara da söylenen kötü sözler, kalplerinde yaralar açar, bir ağaç gibi ruhen çökmesine bedenen yıkılmasına neden olur. İnsan birçok hastalığa yoğun üzüntü nedeniyle yakalanır. Birçok hastalığın şifasını ise insanların moral desteği ve yanında olması ile bulur.

 

Hayat Akarken, mutlu ve sağlıklı kalmanın bir yolu da size güzel sözler yerine kötü sözler söyleyen, iyi davranmak yerine kötü davranan kişilerden uzak durmaktır. İçinizi karartıp da ağaç gibi kurutmanıza gerek yok.

 

Mutlu haftalar dilerim.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları